به گزارش مشرق، مهدی علینژاد پس از ثبتنام در انتخابات کمیته ملی المپیک اظهار داشت: با توجه به شرایط، تصمیم گرفتم برای پست دبیرکلی و خزانهداری ثبتنام کنم. علیرغم تمام زحمات عزیزان هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک نگاهم این است که کمیته نیاز به هوای تازه و خون جدید دارد تا بتواند با سرعت بیشتری در بحث خدماترسانی به ورزش کشور فعال باشد. از طرفی سیاست دولت تدبیر و امید این است که جوانترها مسئولیتهای جدیتری را برعهده بگیرند. من نیز از مدیران جوان هستم و شرایط را مناسب دیدم که نامزد سمتهایی که اشاره کردم شوم و امیدوارم اعضای مجمع با اعتماد خود شرایطی را فراهم کنند تا خدمات بیشتری به ورزش کشور داشته باشیم.
وی تصریح کرد: تجربیات 11 ساله من در ریاست فدراسیون ووشو که بزرگ و گرانقدر بوده و خداراشکر با نتایج خوبی همراه شده، باعث شده در بُعد داخلی نتایج خوبی بگیریم. همچنین حضورم به عنوان عضو هیئت رئیسه فدراسیون جهانی ووشو و نایبرئیس فدراسیون آسیایی وشوو موجب شده تجربیات بینالمللی زیادی را کسب کنم. اگر عزیزان مجمع اعتماد کنند از این تجربیات برای ورزش کشور استفاده خواهم کرد و تلاش خواهم کرد در زمینه بینالمللی نیز کارهای خوبی صورت گیرد. من به عنوان اینکه کسی که سالها خدمتگیرنده کمیته ملی المپیک بودم به خوبی نسبت به نیازهای فدراسیونها شناخت دارم و میدانم که با وجود تلاشهای زیادی که همکاران من در فدراسیونهای ورزشی انجام میدهند به چه خدماتی از طرف کمیته در بُعد داخلی و خارجی نیاز دارند. قطعا اگر این تجربیات به کار بیاید خون و هوای تازه در ورزش کشور دمیده خواهد شد.
رئیس فدراسیون ووشو در پاسخ به سوال خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، در خصوص ارزیابی 4 ساله عملکرد کمیته ملی المپیک عنوان کرد: خیلی به دنبال نقد عملکرد کمیته نیستم و نگاهم به آینده است اما در برنامههایم نکاتی وجود دارد و فکر میکنم این برنامهها به خوبی نشان میدهد در چه زمینههای کمیته المپیک نیاز به تقویت دارد. کمیته نیازمند این است تا منابع دولتی بیشتری جذب کند و در بحث بازاریابی نیز قطعا با جذب اسپانسرهای داخلی و خارجی باید شرایط بهتری برای فدراسیونها فراهم کنیم. امروز با وجود زحماتی که دوستان در کمیته المپیک کشیدهاند حمایت خوبی از فدراسیونها صورت نگرفته و خود دوستان در کمیته نیز به این موضوع واقف هستند در حالی که اواسط برج 10 هستیم از بودجه در نظر گرفته شده برای فدراسیونها تنها 38 درصد پرداخت شده است که با توجه به رقم کل بودجه عدد بسیار اندکی است.
علینژاد تاکید کرد: حتی اگر 100 درصد بودجه تخصیص یافته برای فدراسیونها نیز پرداخت میشد به نسبت سال 93 ما با 30 تا 40 درصد کاهش بودجه در فدراسیونها مواجه بودهایم. همه این شرایط در حالی است که تورم و هزینهها افزایش و کارها نیز چند برابر شده است. امروز شرایط مطلوب نیست و قطعا اگر در کمیته حضور پیدا کنم با روابط بهتر با مجلس و سازمان برنامه و بودجه به دنبال ارتقای بودجه کمیته ملی المپیک خواهم بود.
وی با تاکید بر جذب اسپانسر خاطرنشان کرد: در بحث مارکتینگ و اسپانسرینگ این ظرفیت در کمیته المپیک وجود دارد که با توجه به بازیهای المپیک و بازیهای آسیایی اسپانسرهای بینالمللی و خارجی برای کاروان ایران که جزو بهترینهای آسیا و در المپیک نیز عملکرد خوبی داشته است فراهم کنیم. اگر فعالیت جدیتری در بحث بازاریابی صورت گیرد قطعا اسپانسرهای خارجی حاضر به هزینه در کاروان ایران هستند، این همان بحثی است که ما در فدراسیون ووشو داشتیم و توانستیم خلأهای مالی را پر کنیم. اگر در حال حاضر ووشو ایران قهرمان شده به خاطر برنامه ریزی و تدارک مناسب بوده که آن نیز نیازمند بودجه بوده و ما با فراهم کردن شرایط توانستیم قهرمان ووشو جهان شویم. باید شرایط خوبی برای فدراسیونها ایجاد شود تا آنها با فراغ بال در آستانه بازیهای آسیایی به تدارک تیمهای خود بپردازند. در حال حاضر رویدادهای مهمی مانند بازیهای آسیایی 2018 اندونزی، المپیک جوانان، المپیک زمستانی و بعد از آن المپیک 2020 و بازیهای آسیایی 2022 چین را پیش رو داریم و میتوانیم با یک برنامه 3-4 ساله نتیجه آن را دریافت کنیم.
رئیس فدراسیون ووشو با تاکید بر اینکه ورزش کشور نیازمند آرامش است تصریح کرد: نباید فراموش کنیم ورزش ایران به آرامش نیاز دارد و قطعا باید تعامل خوبی بین کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش برقرار باشد. فراهم شدن این موضوع باعث خواهد شد ورزش ایران در محیطی آرام نتایج بهتری نیز کسب کند. اختلاف کمیته و وزارت ورزش در این دوره نیز برقرار بوده و روابط دوستانهای فراهم نشده است. اگر من در کمیته حضور پیدا کنم به دنبال یک رابطه مناسب و معقول با وزارت ورزش هستم. باید یادمان باشد وزارت ورزش جایگاه اول ورزش ایران را دارد و کمیته باید برای ایجاد آرامش با وزارت ورزش هماهنگی داشته باشد.
علینژاد تاکید کرد: در این دوره با یک پدیده جدید مواجه هستیم که برخلاف گذشته 2 معاون قهرمانی و بانوان وزارت ورزش و جوانان در انتخابات کمیته ملی المپیک حضور پیدا نکردند و کاندیدا نشدند. این موضوع نشان میدهد وزارت بنای دخالت مستقیم در انتخابات کمیته را ندارد و شرایطی را فراهم کرده است تا دیگرانی که در ورزش کشور فعال هستند در حوزه مدیریتی کلان نیز نقش داشته باشند که باید بابت این اتفاق مثبت از سلطانیفر وزیر ورزش و جوانان تشکر کنم.
وی با اعلام اینکه دبیرکل کمیته ملی المپیک را وزیر خارجه ورزش ایران میدانند عنوان کرد: دوستان مجمع باید به این نکته دقت کنند در سالهای اخیر عملا فدراسیونها در حوزه بینالملل تنها بودند و همکاری و حمایتی در جهت کسب کرسی و حل مشکلات بینالمللی آنها از طرف کمیته ملی المپیک وجود نداشته است. اگر در کمیته بینالمللی المپیک روابط بهتری داشتیم میتوانستیم مشکلی که برای کشتی پیش آمده است را مرتفع کنیم. این مساله به تنهایی از عهده فدراسیون کشتی برنمیآید و کاری است که کمیته ملی المپیک باید در آن نقش داشته باشد. اگر دبیرکل شوم سعی خواهم کرد با روابط خوب در حوزه بینالملل به این موضوعات نیز توجه کنم. در حال حاضر رئیس فدراسیون جهانی ووشو نایبرئیس کمیته بینالمللی المپیک و عضو کمیسیون انتخاب ioc و کمیته بینالمللی المپیک است. با توجه به روابط خوب با رئیس جهانی فدراسیون ووشو تلاش خواهم کرد از این ظرفیت در شورای عالی المپیک آسیا استفاده و جایگاه بهتری را برای کشورمان فراهم کنم. در کنار آن تلاش خواهم کرد ioc ممبرهای ایران را احیا و نقش ایران را در بزنگاههای حیاتی پررنگتر کنم. در این زمینه مذاکراتی با یوزای چینگ رئیس فدراسیون جهانی ووشو انجام دادم و او نیز قول داده است اگر کمکی بتواند به ورزش ایران انجام دهد این کار را بکند.
رئیس فدراسیون ووشو با اشاره به منشور المپیک گفت: در منشور المپیک به روحیه، بحث فرهنگی، جوانمردی و لذت از مسابقه توجه شده است اما ما بعضا شاهد هستیم در ایران تنها به ورزش قهرمانی توجه میشود، من به دنبال این هستم در صورت حضور در کمیته با ترویج روح المپیزم به صورت جدی به روح المپیک اخلاقیات و جوانمردی بپردازیم.
علینژاد در پاسخ به این سوال که چه تلاشهایی انجام خواهد داد در بحث ioc ممبر ایران شرایط بهتری پیدا کند، عنوان کرد: اگر نگاه کنید در ioc ما در گذشته ioc ممبر داشتیم که در حال حاضر کمتر شده و به 92-93 نفر رسیده است، این در حالی است که کشورهای جنگ زده مانند سوریه و لیبی که در ورزش دنیا جایگاهی ندارند ioc ممبر دارند، ایران در ورزش دنیا جایگاه مهمی دارد و اگر دیپلماسی فعالی داشته باشیم میتوانیم سهم خود را در این زمینه بگیریم.
رئیس فدراسیون ووشو در خصوص احتمال ثبتنام صالحی امیری برای ریاست کمیته ملی المپیک و شانس زیاد او برای کسب پست ریاست تاکید کرد: باید ثبتنام صالحی امیری برای کاندیدای ریاست را به فال نیک بگیریم و قطعا حضور او فرصت خوبی برای کمیته خواهد بود تا از ظرفیتهای ایشان استفاده کنیم. صالحی امیری توانمند است و نگاه استراتژیک به ورزش کشور دارد و در حوزههای مختلف نیز تواناییهای خود را نشان داده است. در زمان سرپرستی چند ماهه وزارت ورزش نیز شاهد تلاشهای زیادی بودیم که همه به نیکی از او یاد میکنند. معتقدم حضور افرادی که به دولتها نزدیک هستند در کمیته المپیک میتواند موثر باشد و بعضا شخصیتها به پستها ارزش میدهند و من نیز حضور صالحی امیری را مغتنم میشمارم، من نیز همه تلاشم را خواهم کرد تا او رای بیاورد و از دوستانم نیز خواهش میکنم که به او رای بدهند. مطمئن باشید در این زمینه تعامل وجود خواهد داشت و همه صالحی امیری را به عنوان یک بزرگتر در ورزش کشور میشناسیم. اینکه او ترجیح میدهد در پست دبیرکلی با چه کسی کار کند باید در زمان ثبتنام از خود ایشان پرسیده شود.
علینژاد در پاسخ به این سوال که چقدر تفاوت فضا بین ریاست فدراسیون ووشو حضور در کمیته ملی المپیک وجود دارد و آیا او میتواند از پس حواشی حضور در کمیته ملی المپیک بر بیاید، عنوان کرد: اصولا به همه ابعاد این داستان آشنا هستم. حضور چند سالهام در فدراسیون ووشو، مدیرکلی ورزش وزارت نفت، شهرداری تهران و حتی فعالیت رسانهای باعث شده است که به این فضا آشنا باشم، طبیعی است آمادگی کار جمعی را داشته باشم و حضور در کمیته المپیک نیز کاری فردی نیست و تابع تصمیمات جمعی است. دبیرکل مجری کار جمعی هیئت اجرایی است، در کنار این موارد تجربه کار در فدراسیون جهانی و آسیایی نیز باعث شده به این امر واقف باشم چرا که آنجا نیز تصمیمات جمعی گرفته میشد و بعد اجرایی میشد. جمعپذیری اصل کاری من است و تجربه اداری حضور در مدیرکلی وزارت نفت و دفتر وزیر این امکان را برای من فراهم خواهم کرد تا مجری خوبی برای تصمیمات گرفته شده باشم.