کد خبر 83594
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۰ - ۱۱:۱۵

گفتگوی ویژه خبری شبکه 2، چهارشنبه شب به موضوع بازخوانی حوادث عاشورای سال 88 پرداخت و در خلال این بحث، مهمان برنامه چگونگی خنثی شدن توطئه بمب گذاری ضدانقلاب در پرواز اهواز-تهران در سال 88 مطرح شد.

به گزارش مشرق، عاشورای سال 88 حوادث تلخی در چند خیابان تهران روی داد که منجر به پایان حیات کوتاه فتنه شد. در واقع ماهیت اصلی جریان فتنه که همانا مبارزه با دین بود در روز عاشورا نمایان شد و مردم با بصیرت و وحدتی مثال زدنی بساط فتنه را برچیدند و با حماسه عظیمی که در نهم دی ماه خلق کردند پیکر بی جان فتنه را به خاک سپردند. چه عواملی باعث هتک حرمت به مقدسات اسلامی در روز عاشورا شد؟ نقش بیگانگان در عمر کوتاه فتنه چه بود؟

به گزارش باشگاه خبرنگاران، سراج کارشناس مسایل سیاسی میهمان گفتگوی ویژه خبری چهارشنبه شب شبکه دوم سیما، یک روز پس از سالروز نمایان شدن چهره ضد دین فتنه گران در عاشورای سال 88 به تحلیل و بررسی ابعاد مختلف فتنه 88 و مرگ آن در عاشورای همان سال پرداخت.

در ابتدا مجری برنامه این سوال را مطرح کرد که چگونه یک موضوع داخلی به یک موضوع فرا مرزی تبدیل می شود و نقش بیگانگان علیه جمهوری اسلامی ایران تا این حد پررنگ و واضح می شود؟ سراج در پاسخ به اولین سوال اظهار داشت: اینکه تصور کنیم فتنه یک حادثه
داخلی بود و بیگانگان از آن استفاده کردند درست نیست. جریان فتنه بر اساس سناریویی جلو رفت که دوسال پیش از آن امریکایی ها بر روی آن کار کرده بودند.

وی به مطلبی که در آن ایام در مجله نیویورکر آمریکا به چاپ رسیده بود اشاره کرد و گفت: این مجله به طرحی که از جانب سی آی ای و بوش به تصویب رسیده بود اشاره کرده بود. طرحی برای بی ثبات سازی انتخابات ریاست جمهوری درایران.

سراج در ادامه افزود: متاسفانه در زمان انتخابات عده ای از خواص بی بصیرت به عملیاتی شدن این سناریو کمک کردند. اما چرا امریکاییها این توطئه را علیه نظام جمهوری اسلامی طراحی کرده بودند؟ چرایی این کار به انتخابات پرشور و پرشکوهی که تمامی برآوردهای داخلی و خارجی حکایت از آن داشت برمی گردد.

وی تاکید کرد: برگزاری انتخاباتی حداکثری و باشکوه در کشور باعث تقویت قدرت ملی ما در داخل می شد که این قدرت نرم و ملی می توانست دستاوردهای بسیاری را برایمان به همراه داشته باشد. به علاوه اینکه انتخابات حداکثری اجماع جهانی علیه ما را می شکست و باعث می شد به راحتی از فراز و فرودهایی که غربی ها در مورد مساله هسته ای برایمان ایجاد کرده بودند عبور کنیم.

وی تصریح کرد:غربی ها برای جلوگیری از این کار به این نتیجه رسیدند که باید ما را از داخل مهار کنند چرا که با مهار داخلی زمینه مهار بین المللی و منطقه ای ایران نیز فراهم می شد.

مجری از نقش عوامل داخلی در کنار عوامل خارجی پرسید که کارشناس برنامه در جواب گفت: اگر کمک عوامل داخلی نبود سناریوی غربی ها هیچگاه اجرایی نمی شد. عوامل داخلی دشمن را امیدوار کردند و نظام را به سمت بی ثباتی سوق دادند و باعث شدند نتوانیم از حضور 40میلیونی مردم در پای صندوق های رای استفاده کنیم.

وی به شکل گیری جریان فتنه پس از رحلت امام راحل اشاره کرد و گفت: این جریان پس از رحلت امام خمینی خواستار تجدید نظر در ارزشهای انقلاب اسلامی شدند ارزشهای فرهنگی سیاسی و به خصوص سیاست خارجی. چنین جریانی در دولت های سازندگی و اصلاحات مجال رشد پیدا کردند و دشمن را برای پیشبرد اهدافشان امیدوار کردند. از منظری دیگر هم شاهد نوعی صف آرایی یا نفاق جدید در کشور بودیم که درتاریخ انقلاب بی سابقه بود. وی در خصوص این نفاق جدید گفت: در تاریخ انقلاب اسلامی بارها شاهد جریان هایی بوده ایم که اصلیت انقلاب را قبول نداشتند ولی اینبار کسانی مقابل نظام قرارگرفتند که خود روزی در این نظام مسئولیت داشتند.این شکل از نفاق بحران حقانیت را به همراه آورد و مدتی زمان برد تا این بحران برطرف شود.

سراج تفاوت فتنه 88 با سایر فتنه های انقلاب و تاریخ را شکست جریان نفاق از جبهه حق برای اولین بار دانست.

مجری برنامه در سوالی از راهبرد نظام برای کنترل اوضاع پس از فتنه 88 سوال کرد و پرسید این راهبردها از کجا نشات می گرفت؟ سراج  در پاسخ به این سوال  به نقش بی بدیل مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: برای عبور از فتنه باید پیش از همه به نقش بی بدیل امامت و پشتوانه مردمی نظام اشاره کرد. مقام معظم رهبری نقش تعیین کننده ای در خنثی سازی سناریوی دشمنان بر عهده داشتند و عبور دادن نظام از این فتنه را می توان از درخشان ترین دوران رهبری ایشان دانست. ایشان در ابتدای کار نقشه دشمنان را فهمیدند و پس از آن به مسئولین اندرز دادند و برای مردم روشن گری کردند.

وی افزود: با مراجعه به سخنرانی مقام معظم رهبری در تاریخ 29بهمن ماه سال 87 یعنی چند ماه پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری می توان به این تیزبینی و کشف سناریوی دشمن رسید. ایشان در جمع مردم خطاب به مسئولان و آحاد جامعه می فرمایند: دشمن از برکندن این نظام مایوس شده است و می خواهد با دست کسانی که در انقلاب حضور داشته اند به نظام ضربه بزند. مقام معظم رهبری به خواصی که در معرض فتنه بودند نیز هشدار دادند که مبادا آلت دست دشمن شوید.

این کارشناس مسایل سیاسی گام بعدی رهبر فرزانه اتقلاب در خنثی سازی سناریوی دشمنان را فراهم آوردن زمینه رقابتی سالم دانست که در نهایت منجر به حضور 40میلیونی مردم در پای صندوق های رای شد.

وی درادامه افزود: خواصی که رهبری نسبت به برخی مسایل به آنها هشدار داده بودند پس از انتخابات از قانون عبور کردند و با القای برخی شبهات زمینه ایجاد فضای دوقطبی و هیجان کاذب در جامعه را فراهم کردند. در این مرحله بود که رهبری در سخنرانی خود در 29خرداد ماه سال 88مردم را به پذیرش قانون دعوت کردند و مردم نیز فهمیدند که نباید از قانون عدول کنند.

سراج مرحله بعدی فتنه را خواسته فتنه گران برای ابطال انتخابات ذکر کرد و اذعان داشت: مقام معظم رهبری در این مرحله نیز دفاع جانانه ای از جمهوریت نظام و رای مردم کردند. در آن ایام اصحاب فتنه برآوردشان این بود که با راهپیمایی کردن و وارد آوردن فشار اجتماعی می توانند شرایطی را ایجاد کنند که رهبری ابطال انتخابات را بپذیرند. اما از آنجا که ابطال انتخابات جمهوریت نظام را زیر پا می گذاشت باعث شد تا مقام معظم رهبری از این باج خواهی جلوگیری کنند. ایشان در حالی مردم را به آرامش دعوت می کردند که فتنه گران سعی بر بی ثبات کردن جامعه داشتند.

سراج جلوگیری از ریزش خواص را از دیگر مولفه های رهبری هوشمندانه رهبر فرزانه انقلاب دانست و گفت: مقام معظم رهبری با وجود اینکه برخی خواص رای مردم را زیرپا گذاشته بودند آنها را دوباره به نظام دعوت کردند ولی متاسفانه این افراد با لجاجت و بر اساس اطلاعات غلطی که به دستشان می رسید در دام دشمن گرفتار شدند. در مجموع متانت و صبر و رافتی که مقام معظم رهبری در برخورد با ناآگاهان داشتند و دفاع آگاهانه شان از اسلامیت نظام و امنیت ملی باعث شد تا کشتی انقلاب به ساحل آرامش برسد.
مجری از نقش مردم در کنترل اوضاع و خنثی سازی فتنه 88سوال کرد؛ سوالی که سراج در پاسخ به آن گفت: به تعبیر شهید مطهری در تاریخ جهل مردم شمشیری در دست نفاق بوده است و عدم بصیرت فاصله ای را بین مردم و امامشان ایجاد می کرده است. اما این بار و در فتنه 88 بصیرت مردم باعث همراهی شان با امامشان شد و سرنوشتی منحصر به فرد را برای  فتنه گران در تاریخ رقم زد.

وی خاطرنشان کرد: در انتخابات دهم حضور مردم بسیار مهم بود و پس از آن نیز مردم با احترام گذاشتن به قانون و تبعیت از رهبری زمینه را برای حفاظت از قانون فراهم آوردند. اوج این دفاع را می توان پس از حادثه عاشورای 88 و در حماسه های نهم دی ماه و 22بهمن ماه مشاهده کرد. چرا که مردم با بصیرت با خلق این دو حماسه میخ آخر را بر تابوت فتنه گران کوبیدند.

مجری از کارشناس برنامه این سوال را مطرح کرد که چه چیز در بطن عاشورا نهفته است که باعث شد فتنه عاشورا به میخ آخری بر تابوت فتنه گران بدل شود؟ سراج در جواب به این سوال اظهارداشت: عاشورا تقابل تمام عیار جبهه حق و باطل است. این تقابل در تاریخ نیز ادامه داشته است و زمانی که  فتنه گران دراین روز اقدام به حرمت شکنی کردند حرمت شکنی شان در ذهن مردم همان حرمت شکنی علیه امام حسین در ظهر عاشورا را تداعی کرد و باعث شد تا مردم برای حفظ ارزشها پای کار بیایند.

وی در مورد تناقضات رفتاری و گفتاری فتنه گران نیز خاطر نشان کرد: برای اشاره به تناقضات باید مسیر جریان فتنه را مرور کنیم. در مسیر فتنه چند سیر را مشاهده می کنیم. اولین مقطع قانون گریزی است که جریان دنیاطلب با تشویق دشمنان خارجی به میانه میدان آمد و فضای کشور را دو قطبی کرد. دو قطب تقلب و صداقت. اینان زمینه ایجاد هیجان در جامعه را فراهم کردند و در اولین گام خود را پیروز زودهنگام انتخابات معرفی کردند. فتنه گران برای تضمین این مدل قصد داشتند انتخابات پاکستان را تکرار کنند. دشمنان قصد داشتند با بمب گذاری در پرواز اهواز به تهران و انفجار هواپیمایی که یکی از شخصیت های سیاسی و از همراهان اصلی کاندیدای مورد حمایت غرب در آن حضور داشت  فضای جامعه را ملتهب کنند و از آن برای دست یابی به اهداف خود استفاده کنند. اما همین جریان، وقتی متوجه شدند این فرد زودتر و با یک پرواز دیگر به تهران آمده است خودشان ماجرای بمب گذاری را با گذاشتن یادداشتی در هواپیما لو دادند.

وی درتشریح این ماجرا گفت: یکی از ماموارن امنیت پرواز وقتی در نیمه راه اهواز به تهران از وجود بمب در هواپیما آگاه شد به سرعت با هماهنگی با خلبان هواپیما را از همان نیمه راه به اهواز بازگرداند و پس از به زمین نشستن هواپیما درحالی که هنوز پله های هواپیما آماده نشده بودند بمب را همراه خود به بیرون از هواپیما برد و در حالی که تنها چند ثانیه به انفجار آن مانده بود، آن را پرتاب کرد و باعث شد بمب در بین زمین و هوا منفجر شود.

وی تاکید کرد: اگر این بمب طبق برنامه ریزی انجام شده منفجر می شد جوی ناآرام در کشور ایجاد می شد و بر نتیجه انتخابات نیز تاثیر می گذاشت. در حرکتی دیگر عده ای از این فتنه گران پس از برگزاری انتخابات قصد برگزاری میتینگی مقابل وزارت کشور را داشتند که به دلیل
بارش باران این تجمع نیز برگزار نشد. حتی تلویزیون العربیه پس از انتخابات اعلام کرد که انقلاب مخملی در ایران اتفاق خواهد افتاد خود نشان از هماهنگی رسانه های خارجی برای انجام سناریوی از پیش طراحی شده داشت.

سراج در ادامه خاطرنشان کرد: وقتی فتنه گران موفق به تجمع نشدند به اردوکشی های خیابانی روی آوردند تا بتوانند با اتکا به فشار روانی  حاصل از این اردوکشی ها و حمایت رسانه های غربی از قانون عبور کنند که این مرحله نیز با مقابله رهبر معظم انقلاب با شکست مواجه شد.

این کارشناس مسایل سیاسی در تشریح عملکرد و برنامه های فتنه گفت: در مرحله دوم فتنه گران سعی کردند دولت را دولت کودتا بنامند و نگذارند دولت استقرار پیدا کند. برای اجرای این مرحله نیز دشمنان با استفاده از تجربیاتی که در کشورهایی چون اوکراین و بلاروس به دست آورده بودند سعی کردند با کشته سازی و تداوم حضور مردم در خیابانها به اهداف خود دست یابند. اما در فاز بعدی فتنه و حامیان خارجی شان به قداست زدایی روی آوردند. عوامل داخلی وقتی نتوانستند انتخابات را ابطال کنند و از استقرار دولت جلوگیری کنند با ضد انقلاب پیوند خوردند و ماهیت اصلی خود را نشان دادند. اینان از روز قدس با شعار نه غزه نه لبنان کار خود را برای قداست زدایی آغاز کردند و در سیزدهم آبان ماه به این کار ادامه دادند.

مجری در ادامه این سوال را مطرح کرد که عوامل شکل گیری توهین به مقدسات در روز عاشورا چه بودند؟ سراج در جواب به این پرسش اظهارداشت: بخشی از سلطنت طلبان و منافقین که به همین منظور به ایران آمده بودند با همراهی عده ای که عقده های فروخفته ای از قبل داشتند این قداست شکنی را نشان دادند و اینجا بود که ضد انقلاب میدان دار شد. اما اینکه چگونه این عده توانستند میدان دار ماجرا شوند سوالی بود که سراج در پاسخ به آن گفت: این میدان داری را خواص مردود با زیرپاگذاشتن قانون و عدم مرزبندی و نادیده گرفتن توصیه
های رهبری به وجود آوردند. البته همین حرمت شکنی ها نقطه خلع سلاح جریان فتنه نیز شد.

وی درخصوص حماسه نهم دی و 22بهمن 88نیز گفت: 9دی و 22بهمن یک طرح براندازی و جنگ داخلی را خنثی کرد. طرحی که نقطه آغازش در 16آذر ماه بود که البته دانشجویان توانستند با هوشیاری این سناریو را نیز خنثی کنند.

وی در تشریح سناریوی دشمن در 16 آذر 88 گفت: سران فتنه و ضد انقلاب فراخوانی برای تجمع در دانشگاه تهران داده بودند. آنان قصد داشتند پیشاپیش دانشجویان حرکت کنند و عده ای را هم همراه خود کنند و به میدان انقلاب بروند. در این طرح قرار براین بود تا عده ای نیز از دانشگاه های شریف و امیرکبیر به این تجمع در میدان انقلاب بپیوندند و زمینه درگیری را فراهم کنند. دشمن قصد داشت بر اساس این سناریو فضای ملتهب را به کل دانشگاه های کشور بکشاند و پس از آن با مظلوم نمایی در روز عاشورا از آن بهره برداری کنند. آنان قصد داشتند این حرکت را تا 22بهمن ادامه دهند و آنرا به یک جنگ داخلی تبدیل کنند.

سراج تصریح کرد: حرمت شکنی فتنه گران در روز عاشورا باعث شد تا حماسه 9 دی رقم خورده و این طراحی پیچیده را خنثی سازد.

وی علت ارتکاب چنین اشتباه استراتژیکی از سوی جریان فتنه و ضد انقلاب را اینگونه تشریح کرد و گفت: در آن مقطع زمانی تغذیه خبری جریان فتنه از رسانه های بیگانه بود و آنها نیز سعی می کردند با اغواگری و بزرگ نمایی کار خود را جلو ببرند. همین امر باعث شد تا اطلاعات غلط رسانه ها و قدرت طلبی سران فتنه که چشم بصیرتشان را کور کرده بود آنانرا به سمتی پیش برد که چنین اشتباه استراتژیکی را مرتکب شوند.

اما آیا غربی ها باز هم از این مدل شکست خورده علیه ما استفاده خواهند کرد؟ سراج در این باره اینگونه توضیح داد که: غربی ها در جنگ نرم رهیافت هایی دارند که در بستر انتخابات از آنها استفاده می کنند. یکی از این رهیافت ها مدل جین شارپی یا همان دوقطبی کردن جامعه و متهم کردن نظام به فساد سیاسی و اقتصادی است تا پس از آن مردم را علیه حاکمیت بشورانند.

وی تاکید کرد: ممکن است این اتفاق در آینده نیز بیفتد. البته فتنه 88 مردم را هوشیار کرده و در صورت تکرار این ماجرا، غربی ها از مردم
تودهنی خواهند خورد.

وی به انتتخابات پیش روی مجلس اشاره کرد و گفت: این انتخابات برای ما از اهمیت بسیاری برخوردار است. ضمن اینکه شرایط منطقه ای و موج بیداری اسلامی نیز براهمیت این انتخابات افزوده است. با وجود تجربه قبلی دشمنان باز هم این انتخابات را نشانه خواهند رفت و این مردم هستند که باید مانند سال 88 هوشیارانه عمل کنند.

وی تاکید کرد: حضور پرشکوه مردم می تواند در این انتخابات تعیین کننده باشد و با توجه به بیانات مقام معظم رهبری و توجه بیشتر به جریاناتی که پایبندی بیشتری به انقلاب دارند، نقشه های دشمنان را نقش برآب کنند.