به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، سيد شمسالدين حسيني درباره ارزيابياش از يك سال اجراي قانون هدفمندي يارانهها گفت: پس از يك سال از اجراي قانون هدفمندي يارانهها، آنچه من ميخواهم بگويم اين است كه در برآورد آثار زيان اجراي اين طرح غلو ميشد و همين سبب شد كه اجراي هدفمندي يارانهها به تعويق بيفتد.
او ادامه داد: الان هم معتقدم در جمعبندي چالشها بايد مراقبت كنيم كه غلو صورت نگيرد. البته اين به معني ناديده گرفتن دشواريها، مشكلات و سختيها نيست، ولي نكتهاي كه وجود دارد اين است كه سختي كشيدن و حتي رياضت كشيدن با عذاب كشيدن متفاوت است. براي اينكه بخواهيد چابك شويد، بايد وزن بدنتان را كم كنيد و براي اين كه وزن بدن را كم كنيد، بايد هم كمتر بخوريد و هم بيشتر فعاليت كنيد.
وزير اقتصاد با تاكيد بر اين كه "من اجرا را بدون اشكال نميبينم"، ادامه داد: با اين حال زماني كه ما ميخواستيم فرآيندهاي تصويب لايحه هدفمندي يارانهها را طي كنيم، عدهاي از نهادهاي امنيتي از ما ميخواستند كه برنامههاي ضد آشوب ارائه دهيم، ولي آيا امروز كسي هست كه معتقد باشد در اثر اجراي اين قانون، آشوب اجتماعي ايجاد شده باشد.
وي افزود: موقعي كه سهميهبندي بنزين اجرا شد، براي اينكه طرح به خوبي تبيين نشده بود و گفتوگوي مناسب با مردم صورت نگرفت، ديديد كه پمپ بنزينها را آتش زدند، اما در جريان هدفمندي يارانهها ديديد كه مردم خودشان وارد شدند و حمايت هم كردند.
سخنگوي اقتصادي دولت در ادامه اين گفتوگو به ارزيابي آثار تورمي ناشي از اجراي طرح پرداخت و گفت: كجاست تورمهاي 70 درصدي و 500 درصدي كه بعضي در رسانهها آن را تيتر ميكردند؟ امروز من تاكيد ميكنم اگر تورم نقطه به نقطه بيش از 20 درصد است، اعتقادم بر اين است كه همه اين عدد به هدفمندي برنميگردد. مگر ساير عوامل در اقتصاد ما ثابت ماندهاند؟ مگر تورم وارداتي ثابت مانده است؟ مگر نرخ اينها ثابت بوده كه هيچ كدامشان را در افزايش نرخ تورم موثر ندانيم و بگوييم تورم فقط به هدفمندي يارانهها برميگردد؟
او با بيان اين كه وقتي ما در زمان آغاز اجراي طرح از 10 تا 12 درصد تورم افزايش صحبت ميكرديم، برخي آن را خيلي خوشبينانه ميديدند، خاطرنشان كرد: آنچه امروز درباره هدفمندي يارانهها ميتوانم بگويم اين است كه بايد از بزرگ كردن چالشهاي اين طرح پرهيز كنيم. همچنين از مسابقه گذاشتن براي گرفتن مزاياي اين طرح يا بازتوزيعهاي اين طرح در بخشهاي مختلف خودداري كنيم. نكته ديگر اين كه ما هم در اجرا بايد بپذيريم بخشهايي نياز به حمايتهاي بيشتري دارند.
وزير اقتصاد با اشاره به اين كه يكي از محورهاي طرح جامع مالياتي به استهلاك بر ميگردد، گفت: اصلاح نظام استهلاك و پذيرفتن نرخهاي استهلاك متناسب با جايگزيني سرمايه، هدفمندترين حمايت از توليد است.
حسيني تاكيد كرد: چيزي كه ميخواهم بگويم، اين است كه به نظر من ما امروز درك صحيحتري از جامعه داريم. به طور مثال وقتي قيمت نفت گاز از 16 تومان به 160 تومان رسيد، آيا كرايهها 10 برابر شد؟ در حالي كه آن روزها حتي پنج برابر شدن كرايهها هم پيشبيني شده بود.
سخنگوي اقتصادي دولت ادامه داد: ما در جامعهاي زندگي ميكنيم كه نياز داريم بپذيريم شيوههاي اداره كشور تاكنون درست نبوده و هنوز هم نياز به اصلاحاتي دارد. مثال ما، مثال آدمي است كه بر اثر تغذيه نامناسب و پرخوري، وزنش زياد شده و دچار درد شده است، بنابراين بايد رژيم بگيرد و سختي بكشد تا وزنش را كم كند، بنابراين رژيم اقتصادي كشور بايد اصلاح شود.