سوال این جاست که این حجم زیاد کارایی موبایل با توجه به پیشرفت روز افزون گوشی های همراه و مجهز شدن به امکانات بیشتر و بیشتر، چه تغییراتی در ساختار ارتباطی انسان ها و همچنین ارتباط بین اعضای خانواده می گذارد؟
چندی است محققان دانشگاه آکسفورد لندن پروژه ای تحقیقاتی را درباره تاثیرات تلفن همراه بر زندگی انسان ها در قرن بیست و یکم به راه انداخته اند و قصد دارند به این موضوع بپردازند که ساختار بشدت در حال تغییر ارتباطات انسانی در آینده به چه صورتی خواهد بود؟
با توجه به سرعت افزایش مخابرات و روی کار آمدن نسل چهارم ارتباطات مخابراتی که مشخصه عمده آن حداقل ده برابر شدن ظرفیت، جلوگیری از تداخل، امکان ارتباط ویدئویی با سرعت بالا و افزایش سرعت اینترنت است و همچنین رشد باور نکردنی امکانات تلفن های همراه دارای صفحات لمسی، این امکان برای انسان ها بوجود آمده است که بسیاری از خریدها و تراکش های مالی شان را با موبایل انجام دهند و بخشی از کار اداری شان را نیز به موبایل وابسته کنند. حتی قرار ملاقات ها را لغو و از طریق ویدئو کنفرانس هایی که می توانند از طریق گوشی موبایل برگزار کنند نیازی به حضور فیزیکی و دور هم جمع شدن در یک مکان مشخص فیزیکی نداشته باشند.
این محققان با اذعان به این نکته که نمی توان دقیقا پیش بینی کرد آینده ارتباطات انسانی با توجه به این امکانات به چه سمت و سویی خواهد رفت بیان می کنند که احتمالا میزان ارتباط رو در روی انسان ها کمتر و کمتر خواهد شد اما حجم ارتباط مجازی و در دسترس بودن کاربران تلفن همراه بسیار بیشتر خواهد شد که به نوبه خود دارای نکات منفی و مثبت زیادی است.