کد خبر 867994
تاریخ انتشار: ۳ تیر ۱۳۹۷ - ۱۴:۴۹

در کمتر زبانی برای توصیف شادی یک گروه در ازای ناکامی و بداقبالی دیگری، یک لغت خاص وجود دارد، اما آلمانها برای توصیف این شادی، یک تک‌کلمه دارند : شادن‌فرویده.

به گزارش مشرق، دیشب دو نفر از اعضای کادر تیم ملی آلمان در جام جهانی 2018 ، در سوچی، با حرکات خود این شادی را به عینه برای سوئدی‌ها تعریف کردند تا به همکاران سوئدی‌شان معنای شادن‌فرویده را بیاموزند.  


از طرف دیگر اما آلمانها برای رساندن معنای آگاهی از ضعف‌های خود، کلمه‌ای ندارند. لغتی که باید متضاد اعتماد به نفس باشد. یک روزنامه‌نگار آلمانی در تحلیل خود بر اصلاحاتی که به قهرمانی آلمان در جام جهانی 2014 منجر شد می‌نویسد " آلمانها نمی‌دانند آگاهی از ضعف‌های خود یعنی چه، آنها وقتی پای تحلیل و بررسی خود به میان می‌آید تنها یک مفهوم می‌شناسند : اعتماد به نفس ".

یواخیم لو یک‌شنبه‌ی هفته‌ی گذشته درحالیکه بعد از شکست غیرمنتظره‌ی تیمش در بازی اول خود صحبت می‌کرد کاملاً مطمئن و با اعتماد به نفس به نظر می‌رسید. آن هم با وجود غرور، بی‌دقتی و بی دست و پایی‌ای که بازیکنانش در مقابل مکزیک نمایش داده بودند. البته لو به درستی اشاره کرد که آلمان در مقابل مکزیک آنقدر فرصت خلق کرد که حقش دست‌کم تساوی بود. ولی این بهانه نمی‌تواند شکست را توجیه کند. ژرمن‌ها در وهله‌ی اول به این خاطر باخته بودند که تیم خوان کارلوس اوسوریو، نسبت به آنها در کلاس بالاتری بازی کرده بود.

آیا لو هفته‌ی پیش از این نگران بود که تیمش در مسیر چند مدافع قهرمانی دوره‌های گذشته‌ی جام جهانی حرکت کند ؟ ایتالیای 2010 و اسپانیای 2014 که به جای دفاع از قهرمانی‌شان در مرحله‌ی گروهی حذف شده بودند ؟ لو در پاسخ می‌گوید " نمی‌دانم این اتفاق چرا برای کشورهای دیگر افتاده. ولی ما به این سرنوشت دچار نخواهیم شد. ما به مرحله‌ی بعدی می‌رسیم ".

لو این سخنان را با لحنی قاطع و قلدرمابانه به زبان می‌آورد که البته با توجه به سنت تاریخی تیمش، چندان عجیب نیست. ولی عملکرد آلمان در بازی اول با آنچه لو می‌گفت هیچ سنخیتی نداشت. متخصصین آمار بعد از باخت آلمان مقابل مکزیک، شانس صعود مانشافت را از 90 درصد به 64 درصد  کاهش دادند. حتی امروز با وجود پیروزی 2-1 آلمان در مقابل سوئد که با گل ثانیه‌های آخر تونی کروس به دست آمد، صعود ژرمن‌ها به دور دوم هنوز قطعی نشده و این احتمال وجود دارد که در پایان روز سوم، در این گروه سه تیم شش امتیازی برای صعود شانس داشته باشند. احتمالات آنقدر نزدیک است که حتی اگر تیم یواخیم لو کره را 2-1 شکست دهد و سوئد هم 2-1 از پس مکزیک برآید، آلمان به دلیل نتیجه‌ی مستقیم بازی‌اش با مکزیک، حذف شده و به خانه برخواهد گشت. پس هنوز هیچ چیز برای مانشافت قطعی نیست.

با اینکه دیشب بازیکنان آلمان هر جا میکروفونی پیدا کردند از احساس رهایی و برداشته شدن بار سنگینی از روی شانه‌هایشان سخن گفتند ولی اینجا و آنجا صحبت‌هایی از نیاز به بهبود و پیشرفت تیم هم شنیده می‌شد. آلمانها نشان دادند که می‌دانند هیجان و شادی ناشی از پیروزی دراماتیک‌شان نباید روی عملکرد ضعیفی که در سه نیمه‌ی قبلی، به خصوص نیمه‌ی اول بازی با سوئد نشان دادند، سایه بیندازد.

سوئد که تیمی موثر ولی غیرپیچیده نشان داد به همان اندازه‌ی مکزیک توانست پشت دفاع آلمانها فضای خالی پیدا کرده و به آنها رخنه کند. مشکل سوئدی‌ها این بود که سرعت کافی برای استفاده از این فرصتها را نداشتند. بعد از بازی یانه آندرسن از قضاوت داور بازی به شدت شکایت داشت. باید پذیرفت اگر داور دیگری قاضی میدان بود سوئدی‌ها بین دو نیمه با خیال کاملاً راحت به رختکن می‌رفتند ولی رویهم‌رفته قضاوت داور را نمی‌توان عامل اصلی باخت سوئدی‌ها دانست.

با وجود حرکت دو عضو کادر تیم ملی آلمان که سعی داشتند سوئدی‌ها را تحقیر کنند، مدافع عنوان قهرمانی دیشب پیروزی فوق‌العاده‌ای بدست نیاورد که بتواند به آن فخر بفروشد و با اشاره کردن به آن، از تیم‌های دیگر زهر چشم بگیرد. به نظر می‌رسید لو هم این را می‌داند. وقتی از او درباره‌ی احتمال بازی با برزیل در مرحله‌ی دوم جام جهانی پرسیده شد، لو نسبت به هفته‌ی گذشته پاسخ دیپلماتیک‌تری داد. او گفت " الان وقت گمانه‌زنی درباره‌ی این مسائل نیست. در گروه‌های دیگر ممکن است نتایج مختلفی به دست بیاید. ما فعلاً برای اینکه صعودمان را قطعی کنیم باید با کره‌ی جنوبی بازی کنیم ".

منبع: ورزش سه