به گزارش خبرنگار ورزشي مشرق به نقل از مهر، افسران ستاد ملي مبارزه با دوپينگ (نادو) طي 9 ماه گذشته ميلادي از 588 ورزشکار شاغل در رشتههاي مختلف نمونهگيري کردهاند. از ميان اين تعداد تست گرفته شده و براساس نتايج آناليزهاي انجام شده توسط پزشکان و متخصصان آزمايشگاه کلن آلمان براي 18 ورزشکار به دليل استفاده از مواد نيروزا حکم محروميت صادر شد.
البته احتمال اينکه تعداد وزشکاران متخلف و دوپينگي تا پايان سال 2010 ميلادي از 18 نفر بيشتر شوند، وجود دارد چراکه هنوز نتيجه برخي از نمونه گيريهاي ارسالي به آزمايشگاه کلن آلمان از سوي مديريت اين آزمايشگاه اعلام نشده است. ضمن اينکه سه ماه تا پايان سال 2010 ميلادي باقي مانده است و بخشي از برنامههاي نادو براي نمونه گيري و کنترل دوپينگ ورزشکاران در اين زمان باقي مانده انجام خواهد شد.
در هر صورت اسکي، بسکتبال، دوچرخه سواري، قايقراني، کشتي، واليبال، وزنه برداري، جانبازان و معلولان، بوکس، شنا، پرورش اندام، تيراندازي، جودو، شمشيربازي، کاراته، نابينايان، دووميداني، تنيس، ووشو، تکواندو، بدمينتون، ژيمناستيک، رزمي، کبدي و راگبي فدراسيونهايي هستند که از ورزشکاران آنها در اين مدت نمونه گيري شده است. ضمن اينکه افسران نادو طي چند مرحله نيز با همکاري ماموران کميته پزشکي و ضد دوپينگ فدراسيون فوتبال اقدام به گرفتن تست دوپينگ از فوتباليستها کردند.
دکتر لطفعلي پورکاظمي، دبيرکل ستاد ملي مبارزه با دوپينگ (نادو) در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: تاکنون تمام نمونهگيريهاي انجام شده جهت آناليز و اعلام نتيجه به آزمايشگاه کلن آلمان ارسال شده است و نتيجه مربوط به اکثر آنها را نيز دريافت کردهايم. تنها از نتيجه بخش کوچکي از تستهاي ارسالي بي اطلاعيم که به زودي به دستمان ميرسد.
دووميداني کاران بيشتر از همه و رزمي کاران کمتر از همه تست شدند
دبير کل نادو با اشاره به تعداد نمونه گيريهاي انجام شده از رشتههاي مختلف يادآور شد: در اين مدت از ورزشکاران دووميداني در مادههاي مختلف بيشتر از ديگر رشتهها تست گرفته شد. فدراسيون ورزشهاي رزمي نيز فدراسيوني بود که ورزشکارانش کمتر از ديگر رشتهها تست شدند.
وي ادامه داد: دوچرخه سواري، وزنه برداري، واليبال، جانبازان و معلولان، تيراندازي و جودو ديگر رشتههايي هستند که به دفعات از ورزشکارانشان تست دوپينگ گرفته شد.
250 تست آسيايي، 250 نمونه منفي
لطفعلي پورکاظمي همچنين تاکيد کرد: از ميان 588 نمونه گيري گرفته شده، 250 نمونه مربوط به ورزشکاران شرکت کننده در بازيهاي آسيايي بود که نتيجه همه آنها منفي اعلام شد. در رشتههاي انفرادي از همه و در رشتههاي تيمي به صورت رندوم نمونه گيري شد. البته سعي داريم طي زمان باقي مانده تا اين بازيها نيز به نمونه گيري از مسافران گوانگجو ادامه دهيم.
پرونده دوپينگ 2010 ايرانيها همچنان باز است
وي ضمن اشاره به مدت زمان باقي مانده تا پايان سال ميلادي جاري اظهارداشت: براي اين مدت هم اگرچه با بازيهاي آسيايي تداخل دارد اما برنامههاي زيادي جهت نمونه گيري داريم. به ويژه اينکه بازيهاي آسيايي جانبازان و معلولان هم در پيش است و بايد از ورزشکاران شرکت کننده در اين بازيها نيز تست گرفته شود.
دبيرکل ستاد ملي مبارزه با دوپينگ يادآور شد: تا پايان هفته جاري حداقل 20 نمونه ديگر به تعداد نمونه گيريهاي قبلي اضافه خواهد شد. ضمن اينکه براي ورزشکاراني که بازيهاي آسيايي پارالمپيک را پيش رو دارند نيز برنامههاي در نظر گرفته شده است. از اين ورزشکاران حداقل 100 تست دوپينگ گرفته خواهد شد.
پورکاظمي با تاکيد بر اينکه آمار ارائه شده مربوط به فوتبال نيست، گفت: نمونهگيريهاي مربوط به فوتبال همچنان به صورت مستقل توسط کميته پزشکي وضد دوپينگ فدراسيون فوتبال انجام ميشود.
کد خبر 8828
تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۸۹ - ۱۱:۵۷
براساس بانک اطلاعاتي که توسط مديران ستاد ملي مبارزه با دوپينگ (نادو) تهيه شده است، ورزش ايران طي 9 ماه گذشته ميلادي 18 ورزشکار دوپينگي داشته است.