کد خبر 8908
تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۸۹ - ۱۵:۲۵

شهردار تهران گفت:در متن قانون آمده، استانداري و فرمانداري شوراهاي شهر را همراهي کنند اما آيا امروز واقعا چنين است؟ امروزه آن‌چنان محدوديت‌هايي وجود دارد که به راحتي تصميمات گرفته شده در شورا وتو مي‌شود.

به گزارش مشرق به نقل از ايلنا، محمدباقر قاليباف در سومين همايش ماليه شهرداري افزود: انتقادهاي بسياري به شهرداري وارد مي‌شود که اگر از روي خصومت نباشد، مشکلي نيست اما مجموعه اتفاقاتي که در کشور روي مي‌دهد به سمت پيشرفت و آباداني است. اگرچه اين پيشرفت در بعضي مواقع متوقف مي‌شود که مجموعه شهرداري‌ها نيز جزئي از اين توقف است.
وي ادامه داد: مردم به دليل مشاهده توسعه بزرگراه‌ها، فضاي سبز، ايجاد تونل‌سازي و .... احساس مي‌کنند که شهرداري‌ها فعال هستند اما اين قبيل کارها جزء امور روزمره است.
اما اگر به خوبي به اقدامات اتفاق افتاده پس از انقلاب بيندازيم متوجه مي‌شويم نگاه بنيادي در يک تحول اساسي در زمينه مديريت شهري در کشور رخ نداده است.
شهردار تهران با اشاره به مستقل شدن شهرداري‌ها از اوايل دهه 60 در کشور گفت: در آن زمان دولت لايحه استقلال مالي شهرداري‌ها را به مجلس قرار بود ارائه دهد که متاسفانه با گذشت اين همه سال هنوز اين اتفاق نيفتاده است و در زمان نسل ما نيز رخ نمي‌دهد.
بنابراين وجود بستر اصولي و اساسي ضروري است.
قاليباف همچنين با اشاره به اصل 107 قانون اساسي ادامه داد: در حوزه مديريت شهري پايه‌هاي محکمي براي شوراهاي شهر پيش‌بيني شده بود، اما هم‌اکنون مي‌بينيم شوراها نيز با تاخير راه‌اندازي مي‌شوند و روز به روز کوچک‌تر مي‌شوند. در بحث مربوط به نظام اداري ـ سياسي شوراي اسلامي شهر وجود دارد اما بايد ديد واقعا اين شوراها در حال حاضر چه اختياراتي دارند. در متن قانون آمده، استانداري و فرمانداري شوراهاي شهر را همراهي کنند اما آيا امروز واقعا چنين است؟
امروزه آن‌چنان محدوديت‌هايي وجود دارد که به راحتي تصميمات گرفته شده در شورا وتو مي‌شود.
وي با طرح اين سئوال که بايد ديد جاي مديريت شهري در برنامه پنجم توسعه کجاست؟، ادامه داد: در اين مورد اصلا فصل و ماده‌اي وجود ندارد.
شهردار تهران گفت: شهرداري‌ها مکلف بودند که هر شش ماه گزارش درآمد و هزينه خود را به اطلاع مردم برسانند. از زمان فعاليت من در شهرداري اين اتفاق نيفتاده بود و حتي گزارش به شوراي شهر نمي‌شد. در واقع نمي‌توانستند که گزارشي ارائه دهند. اما امروز به شفاف‌سازي در حوزه مالي رسيده‌ايم و از طريق وب‌سايت درآمد و هزينه شهرداري روزانه قابل مشاهده است.
قاليباف از بودجه‌ريزي سال آينده شهرداري براي اولين بار در کشور خبر داد و گفت: قرار بود شهرداري در بودجه 89 بودجه‌ريزي عملياتي را در کشور اجرايي کند که بنا به دلايلي قرار شد با يک سال تاخير انجام شود. اما اکنون لايحه بودجه‌اي که بهمن ماه امسال به شوراي شهر داده مي‌شود، بر اساس بودجه‌ريزي عملياتي است.
شهردار تهران با تاکيد بر سياست کوچک‌سازي و هوشمندسازي شهرداري تصريح کرد: شهرداري‌ها نمي‌توانند بزرگ و سنگين باشند بلکه‌ بايد به سمت مالکيت خصوصي روند و مايه افتخار است که امکانات محلات به طور کامل در اختيار مدير محله و شوراي محلات قرار گيرد.
قاليباف گفت: من به عنوان شهردار خجالت مي‌کشم بگويم در شهري ده ميليوني شهربازي با ظرفيت 200 هزار نفر وجود ندارد تا مردم اوقات خود را در آن سپري کنند، ما اين روزها فرهنگ استفاده از سرمايه داخلي و خارجي را نداريم، چرا که سرمايه‌گذار نگاهش به کسب منفعت است و پروژه‌هاي با 20 سال قدمت رها شده در شهر مشاهده مي‌شود.
شهردار تهران در مورد بافت‌هاي فرسوده شهر نيز گفت: سهم اعتباري که از ساخت و ساز در بافت فرسوده به شهرداري مي‌رسد ناچيز است اما اين تصميم را گرفته‌ايم که واحدهاي فرسوده پروانه ساخت را رايگان بگيرند و تخلف‌هاي قبلي‌شان بخشيده شود. با اين اقدام در عين رکود ساخت و ساز در کشور در سه ماهه دوم رشد ساخت و ساز در بافت‌هاي فرسوده چهار برابر مي‌شود و بزرگترين منفعت آن کاهش آسيب‌هاي اجتماعي و فرهنگي است که جوانان اين محدوده را گرفتار کرده است.