کد خبر 908597
تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۷ - ۱۵:۲۲

حجت‌الاسلام ناطق نوری در کتاب خاطرات خود در این رابطه می‌گوید: معتقدم‌ مقصر اصلی‌ در جنایات‌ کردستان‌ دولت‌ موقت‌ بود.

به گزارش مشرق، به فاصله یک روز بعد از تسخیر لانه جاسوسی امریکا توسط دانشجویان پیرو خط امام، دولت موقت استعفا داد و کنار رفت. به شهادت تاریخ دولت مهندس مهدی بازرگان در دوران تصدی این مسئولیت، بارها با اشتباهات خود، خسارت‌هایی را به کشور تحمیل کرده بود که یکی از این موارد در ارتباط با قضایای کردستان بود. 

بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، ضد انقلاب در نقاط مختلف کشور دست به فعالیت علیه انقلاب اسلامی مردم ایران زد. در یکی از اولین اقدامات، آنها در مهاباد، پادگان تیپ 3 ارتش را اشغال کردند. در این میان همزمان با مقاومت و ایستادگی مردم و نیروهای نظامی در برابر ضدانقلاب، دولت موقت باب گفتگو با آنها را باز کرده و با اعزام هیئت "حسن نیت" به کردستان زمینه ساز خسارت‌هایی در این منطقه شد.

حجت‌الاسلام ناطق نوری در کتاب خاطرات خود در این رابطه می‌گوید: معتقدم‌ مقصر اصلی‌ در جنایات‌ کردستان‌ دولت‌ موقت‌ بود. مرحوم‌ شهید سپهبد قرنی‌ که‌ رئیس‌ ستاد مشترک‌ بود و دوران‌ جوانی‌اش‌ را در کردستان‌ گذرانده‌ بود، می‌گفت‌ کردستان‌ را من‌ می‌شناسم‌؛ اگر آن‌ را در اختیار من‌ بگذارید بحرانش‌ را حل‌ می‌کنم‌ و معتقد بود اشرار و ضد انقلاب‌ با ناز مشکل‌شان‌ حل‌ نمی‌شود باید با اینها برخورد قاطع‌ شود. اگر اقتدار حکومت‌ مرکزی‌ نزد اینها ضعیف‌ باشد، دست‌ به‌ شورش‌ می‌زنند.

اما متأسفانه‌ دولت‌ موقت‌ بسیار ضعیف‌ عمل‌ کرد؛ حتی‌ در نامه‌هایی‌ که‌ اعضای‌ دولت‌ موقت‌ می‌نوشتند، توصیه‌ می‌کردند، که‌ عزالدین‌ حسینی‌ و قاسملو را تحویل‌ بگیرید. در نخست‌وزیری‌، جلسه‌ تشکیل‌ می‌دادند. یک‌ طرف‌ میز ضد انقلاب‌ و طرف‌ دیگر تیمسار قرنی‌، طرف‌ ضد انقلاب‌ را بالا می‌نشاندند و فرمانده‌ لایق‌ را پایین‌. تا قرنی‌ می‌خواست‌ حرفی‌ بزند اشاره‌ می‌کردند شما چیزی‌ نگویید. با چنین‌ رفتاری‌، ضد انقلاب‌ پروبال‌ گرفت‌. یونسی‌استاندار کردستان‌ هم‌ از خودشان‌ بود. هر چه‌ پول‌ به‌ کردستان‌ داده‌ می‌شد به‌وسیله‌ استاندار براساس‌ تحلیل‌ لیبرالی‌ خود خرج‌ می‌کرد تا به‌ اصطلاح‌ خودشان‌ "حسن‌ نیت"‌ نشان‌ بدهند. پول‌ها به‌ دست‌ کومله‌ و دموکرات‌ می‌افتاد و به‌ این‌ طریق‌ بر ضدنظام‌ مسلح‌ می‌شدند.

زمانی‌ که‌ پادگان‌ سنندج‌ سقوط‌ کرد، از فاصله‌ استانداری‌ تا پادگان‌، چند صد نفر شهید شدند تا پادگان‌ را نجات‌ بدهند و شهید صیاد شیرازی‌ با کلاه‌ سبزهایش‌ و بچه‌های‌ بااخلاص‌ سپاه‌ و ارتش‌ و شهید بروجردی‌ و کاظمی‌ و شهرام‌فر تلاش‌های‌ طاقت‌فرسایی‌ را انجام‌ دادند تا کردستان‌ آرامش‌ پیدا کند.

در یکی‌ از سخنرانی‌های‌ خود گفتم‌: «اگر من‌ در کشور کاره‌ای‌ بودم‌، نهضت‌ آزادی‌ را به‌ خاطر جنایاتشان‌ در کردستان‌ محاکمه‌ می‌کردم‌ و معتقد هستم‌ اگر خون‌ بچه‌ها در کردستان‌ ریخته‌ شد به‌ خاطر مدیریت‌ غلط‌ اینها و کارهای‌ اشتباهی‌ بود که‌ در آن‌جا کرده‌ بودند و به‌ همین‌ خاطر باید محاکمه‌ شوند…»

منبع: پایگاه مرکز اسناد انقلاب اسلامی