کد خبر 914320
تاریخ انتشار: ۵ آذر ۱۳۹۷ - ۱۵:۰۰

یک دانشمند ادعا می کند در پژوهشی شرکت کرده است که در نتیجه آن برای نخستین بار دو نوزاد دختر با دی ان ای مهندسی شده، متولد شده اند.

به گزارش مشرق به نقل از آسوشیتدپرس، یک محقق چینی ادعا می کند به ابداع نخستین نوزاد مهندسی شده ژنتیک کمک کرده است.

در ماه جاری دو دختر متولد شدند که دی ان ای آنها با کمک یک ابزار قدرتمند مهندسی شده بود. این پروژه در چین انجام شده است. اگر این خبر درست باشد، به معنای جهش عمیقی در علوم و حوزه اخلاق به حساب می آید.

بیشتر بخوانید:

نوزاد ۸ ماهه بر اثر بوسیدن تا یک قدمی کما رفت

مادر بی‌رحم نوزاد خود را در سطل آشغال رها کرد

این نوع مهندسی ژنتیک در آمریکا ممنوع است زیرا تغییرات دی ان ای احتمالا به نسل های آینده منتقل شود و خطر آسیب به ژن های دیگر را همراه دارد.

بسیاری از دانشمندان معتقدند آزمایش مهندسی ژنتیک ایمن نیست و برخی گزارش ها درباره آزمایش این روش روی انسان ها در چین را محکوم می کنند.

محققی که این ادعا را کرده است، «هی جیانکویی شنژن» نام دارد و در پروژه مذکور جنین های ۷ زوج را در درمان های باروری تغییر داده است.

هدف وی درمان یا جلوگیری از  یک بیماری موروثی نبود، بلکه ارائه یک ویژگی بود که فقط تعداد اندکی از افراد به طور طبیعی آن را دارند. این ویژگی توانایی مقاومت احتمالی در برابر ویروس اچ ای وی است.

به گفته این محقق، والدین شرکت کننده در این تحقیق تمایلی ندارند شناسایی شوند.

البته هنوز ادعای این دانشمند تائید نشده و  نتایج تحقیقات نیز در ژورنالی منتشر نشده است.

او روز دوشنبه در هنگ کنگ  به یکی از برگزار کنندگان کنفرانس بین المللی درباره  مهندسی ژنتیک در هنگ کنگ این موضوع را فاش کرد.

منبع: مهر