به گزارش مشرق، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران و «عبدالله عبدالله» رئیس اجرایی دولت ملی افغانستان صبح امروز (سهشنبه) در ژنو دیدار و گفتوگو کردند.
در این دیدار که در محل اقامت ظریف در شهر ژنو انجام شد، دو طرف در باره کنفرانس ژنو در خصوص افغانستان، روابط دوجانبه، تحولات سیاسی و امنیتی در منطقه، همکاریهای مشترک دو کشور و تحولات منطقه به رایزنی پرداختند.
بیشتر بخوانید:
واکنش توییتری ظریف به حمله شیمیایی در حلب
ظریف: احتمال بازگشت به غنی سازی وجود دارد
وزیر خارجه ایران در این دیدار بر همراهی ایران در کنار دولت و ملت افغانستان تأکید کرد و حضورش در کنفرانس بینالمللی افغانستان را نشانهای از دوستی مشترک بین دو کشور خواند.
عبدالله عبدالله نیز در این دیدار از حمایت و پشتیبانی جمهوری اسلامی ایران از افغانستان قدردانی و بر تدوام روابط و همکاریهای نزدیک دو کشور در راستای غلبه بر مشکلات منطقه و استفاده از ظرفیتهای موجود در راستای گسترش مناسبات تأکید کرد.
کنفرانس بینالمللی افغانستان امروز و فردا (سهشنبه و چهارشنبه) به میزبانی سازمان ملل متحد و با حضور مقامهای ارشد دولت افغانستان در مقر سازمان ملل متحد در ژنو برگزار میشود.
هدف از این اجلاس اعلام همبستگی جهانی با مردم و دولت افغانستان در مسیر نیل به صلح و ثبات در این کشور و تحقق رشد و توسعه و اصلاحات در افغانستان است.
این کنفرانس در زمانی برگزار میشود که افغانستان با چالشهای گوناگونی در روند استقرار صلح و ثبات و همچنین توسعه اقتصادی و اداری و مقابله با فساد دست و پنجه نرم میکند.
به همین دلیل، یکی از محورهای مهم این کنفرانس بررسی چالشها در زمینه توسعه اقتصادی و جلب حمایت بینالمللی برای کمک مالی و اقتصادی به این کشور خواهد بود.
کنفرانس بینالمللی افغانستان در فاصله زمانی دو اجلاس مهم تامین مالی برای افغانستان (یکی در ۲۰۱۶ و دیگری در ۲۰۲۰) برگزار میشود و از این حیث واجد اهمیت مهمی در فرآیند تحقق هدف خوداتکایی اقتصادی و امنیتی برای این کشور همسایه است.
بنا بر اعلام سازمان ملل، بیش از ۵۰ کشور در سطح وزیر در این کنفرانس شرکت میکنند و این اجلاس فرصت مناسبی برای تبادل نظر فیمابین کشورهای مختلف در مورد آخرین وضعیت افغانستان فراهم میکند. موضوعات مرتبط با پناهندگان و مهاجران، مواد مخدر، خشکسالی و محیط زیست، ارتقای وضعیت زنان نیز در قالب نشستهای جانبی و موضوعی در خلال این کنفرانس مورد بحث و بررسی قرار خواهند گرفت.
شرکت جمهوری اسلامی ایران در این کنفرانس در سطح وزیر امور خارجه، ضمن اینکه نشان دهنده اهمیت بالای جایگاه این همسایه شرقی برای کشورمان است، فرصت مغتنمی برای طرح ملاحظات و پیشنهادهای سازنده و دغدغه های مشروع کشورمان در قبال تحولات در حال وقوع در این کشور است.
علاوه بر اشرف غنی رئیس جمهور و عبدالله عبدالله رئیس اجرایی دولت ملی افغانستان، مقاماتی از بیش از ۱۰۰ کشور، از جمله فدریکا موگرینی مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، وزرا و مقامهای عالیرتبه کشورهای همسایه افغانستان، وزرای خارجه روسیه، آلمان، سوئد، انگلیس، در این کنفرانس حضور خواهند داشت.
قرار است وزیر امور خارجه کشورمان ضمن شرکت در این کنفرانس و ارائه مواضع و نظرات کشورمان، با رئیس جمهور افغانستان، موگرینی و تعداد دیگری از مقام های شرکت کننده در این کنفرانس دیدار و تبادل نظر کند.