کد خبر 930369
تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۱

رئیس اداره حقوقی پلیس راهور ناجا به بیان جزئیات تازه‌تری در خصوص راننده محور شدن بیمه شخص ثالث و اینکه نمره منفی‌دارها باید حق بیمه بیشتری بپردازد، پرداخت.

به گزارش مشرق، سرهنگ محمد ترحمی رئیس اداره حقوقی پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی در خصوص جزئیات راننده محور شدن بیمه شخص ثالث اظهار داشت: بر اساس ماده ۱۸ قانون بیمه شخص ثالث مصوب سال ۱۳۹۵ مجلس شورای اسلامی، محاسبه حق بیمه پایه باید بر اساس فاکتورهای راننده محور مورد سنجش قرار گیرد.

رئیس اداره حقوقی پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی تصریح کرد: بر این اساس شاخص‌هایی برای دخالت رفتار انسان نظیر پرخطر بودن، نوع رانندگی یا محتاط بودن فرد برای تعیین حق بیمه پایه بر اساس آئین‌نامه اجرایی ماده ۱۸ قانون بیمه تعریف شده که مورد تصویب قرار گرفته است؛ لذا هم اکنون با در نظر گرفتن فاکتورهای شامل قانون پذیر بودن راننده و خطرات ناشی از پیمایش وسیله نقلیه، حق بیمه تعریف شده است که لازم است شهروندان در آن خصوص اطلاعات لازم را داشته باشند.

بیشتر بخوانید:

حق بیمه راننده‌محور با چه معیارهایی تعیین می‌شود؟

وی به مورد مهمی در این خصوص پرداخت وگفت: در صورتی که راننده‌ای مرتکب تخلفات حادثه‌ساز موضوع ماده ۷ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی شود با توجه به تصریح بودن قانون مشمول نمرات منفی می‌شود؛ در صورتی که مجموع نمرات منفی به ۳۰ نمره برسد گواهینامه به مدت سه ماه ضبط می‌شود.

سرهنگ ترحمی تصریح کرد: در صورتی که گواهینامه ضبط شود، رانندگی فرد در حکم رانندگی بدون گواهینامه محسوب شده و در صورت بروز تصادف برابر ماده ۱۵ قانون بیمه، خسارت و دیه به زیان دیده پرداخت می‌شود لیکن از مقصر حادثه بازیافت می‌شود.

وی ادامه داد: برابر ماده ۱۴ بیمه شخص ثالث در صورتی که راننده‌ای مرتکب تخلف حادثه‌ساز شده و تصادف کند برای بار اول ۲ و نیم درصد، بار دوم ۵ درصد و بار سوم ۱۰ درصد از میزان دیه و خسارت پرداخت شده از مرتکب بازیافت می‌شود.

این مقام ارشد اداره حقوقی راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی افزود: مضاف بر همه این موارد بر اساس ماده ۱۸ قانون بیمه شخص ثالث و آئین‌نامه اجرایی آن به ازای هر نمره منفی در زمان خرید بیمه نامه یک درصد و تا حداکثر ۳۰ درصد به حق بیمه پایه اضافه می‌شود.

سرهنگ ترحمی اظهار داشت: اگر شخصی ۳۰ نمره منفی داشته باشد ضمن اینکه گواهینامه‌اش ضبط شده و حق رانندگی ندارد در زمان تمدید بیمه نامه ۳۰ درصد به حق بیمه پایه اضافه می‌شود؛ در ضمن به ازای هر تخلف حادثه‌ساز ثبت شده در دوره اعتبار بیمه‌نامه قبلی غیر از تخلفات موضوع ماده ۷ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی نیز نیم درصد و تا حداکثر ۳ درصد به حق بیمه پایه مرتکب تخلفات حادثه‌ساز اضافه می‌شود.

وی اجرای این موارد را به خاطر نقش ارتکاب تخلفات حادثه‌ساز در تهدید برای سلامتی، جان ومال شهروندان دانست و گفت: اشخاصی که مرتکب تخلفات حادثه‌ساز می‌شوند علاوه بر اینکه خود را به خطر می‌اندازند موجب آسیب به جان و مال سایر شهروندان را نیز فراهم کرده و به شدت ایمنی ترافیک را به خطر می‌اندازند.

رئیس اداره حقوقی پلیس راهور ناجا، جدول نمره منفی برای تخلفات رانندگی پرخطر را به شرح ذیل ایلام کرد:

ردیف عنوان تخلف رانندگی نمره منفی
وسایل نقلیه شخصی وسایل نقلیه عمومی سنگین
۱ هر گونه حرکات نمایشی مانند دور زدن در جا و یا حرکت موتورسیکلت بر روی ی چرخ ۸ ۱۰
۲ تجاوز از سرعت مجاز (بیش از ۵۰ کیلومتر در ساعت) ۱۰ ۱۵
۳ سبقت غیرمجاز درراه‌های دوطرفه ۵ ۱۰
۴ عبور از چراغ قرمز راهنمایی و رانندگی ۵ ۱۰
۵ حرکت به طور مارپیچ ۳ ۵
۶ حرکت با دنده عقب در آزادراه‌ها و بزرگراه‌ها ۵ ۷
۷ رانندگی در حالت مستی و مصرف داروهای روان‌گردان و یا افیونی ۱۰ ۲۰
۸ تجاوز از سرعت مجاز (بیش از ۳۰ تا ۵۰ کیلومتر در ساعت) ۵ ۱۰
۹ عبور از محل ممنوع ۴ ۶
۱۰ تجاوز به چپ از محور راه ۵ ۹
۱۱ عبور وسایل نقلیه از پیاده‌رو ۵ ۷
۱۲ عدم رعایت حق تقدم عبور ۴ ۶
۱۳ دور زدن در محل ممنوع ۳ ۵
۱۴ استفاده از تلفن همراه با وسایل ارتباطی مشابه در حین رانندگی در سرعت بالای ۶۰ کیلومتر ۳ ۵
۱۵ نقص فنی مؤثر یانقص در سامانه (سیستم) روشنایی در شب ۳ ۶
۱۶ عدم رعایت مقررات ایمنی حمل و نقل جاده‌ای مواد خطرناک ۸ ۸
۱۷ رانندگی با وسایل نقلیه عمومی بیش از زمان مجاز - ۷
۱۸ عدم رعایت شرایط مندرج در گواهینامه از قبیل استفاده از عینک، سمعک یا تجهیزات خاص ۳ ۷
۱۹ عدم توجه به فرمان ایست یا پرچم مراقبین عبور و مرور محصلین یا پلیس مدرسه ۳ ۵
۲۰ عدم رعایت مقررات حمل بار ۵ ۸
منبع: فارس