به گزارش سرويس فناوري اطلاعات مشرق، به مدد تحقيقات جديد محققان دانشگاه استوني بروک ، دستگاهي جديد اختراع شده است که با تجزيه و تحليل گازهاي خروجي در بازدم، به تشخيص بيماريها کمک مي کند.
پرنا گوما، سرپرست گروه، درباره اين دستگاه گفته است: "اين دستگاه براي تجزيه و تحليل هواي بازدم به کار مي رود و مي توان به کمک آن سطح کلسترول و ميزان قند خون را اندازه گرفت و حتي سرطان ريه را نيز تشخيص داد. با امکانات فعلي سرطان سينه تنها هنگامي که کاملا گسترش يافته باشد قابل تشخيص است، اما دستگاه ايم بيماري را در مراحل اوليه تشخيص مي دهد."
البته بهترين دستگاه تجزيه و تحليل کننده بازدم تا به حال Breathalyzer بوده است، اما دستگاهي که از چندصد جزء ساخته شده و ميتواند بسياري از بيماريها را در مراحل اوليه تشخيص دهد، بسيار کاربرديتر از دستگاه تست الکل بدن خواهد بود.
گوما افزود: نکته جالب درباره اين دستگاه اين است که نسبت به بعضي گازها حساس است و ميتواند آنها را تشخيص داده و تجزيه وتحليل کند. آخرين تحقيق ما بر روي گاز استون بوده است که مي تواند نشانه اي براي بيماري ديابت باشد. در حال حاضر براي تشخيص اينگونه بيماريها به خون بيمار نياز است، اما با دستگاه جديد يک بار تنفس کافي خواهد بود.
اقدام قبلي گوما در اين رابطه، تشخيص آمونياک در هواي بازدم بود که در همايش IEEE 2010، معرفي شد. از کارهاي ديگر اين گروه ميتوان به ساخت دستگاهي اشاره کرد که ميزان گلوکز هواي بازدم را اندازه ميگيرد و دادهها را به صورت بيسيم به رايانه منتقل مي کند. در حال حاظر دستگاه گوما در حال گذراندن تست در کلنيک ها مي باشد.
تحقيقات جديد محققان، به اختراع دستگاهي جديد منجر شده است که با تجزيه و تحليل گازهاي خروجي در بازدم، به تشخيص بيماريها کمک مي کند.