کد خبر 95995
تاریخ انتشار: ۱۲ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۰:۵۶

اسرائیل به خوبی می داند که هیچ گاه توان هماوردی با ایران را ندارد و برای همین مانند کودکی ضعیف، پشت سر بزرگترش پنهان شده و بزرگترش را به نزاع با ایران دعوت می کند. ایران در تمامی سال های پس از انقلابش سد محکمی در برابر آمریکا بوده است. آمریکا به همین دلیل امید دارد تا با ایجاد اجماع بر سر تحریم های اقتصادی علیه ایران، در عین این که از رویارویی مستقیم پرهیز می کند، با تحمیل فشار اقتصادی به ایران، اسرائیل را اندکی دلخوش کند

به گزارش مشرق به نقل از فردا،  نشریه گلوبال ریسرچ در آخرین شماره خود به نقد مجله نیویورک تایمز پرداخته است. در هفته گذشته تایمز مطلبی به قلم «رونن برگمن» روزنامه نگار معروف اسرائیلی منتشر کرده که در مقاله خود سعی کرده این مساله را القاءکند که نگاهی بی‌طرفانه به مواضع سیاستمدارن اسرائیلی موافق و مخالف جنگ با ایران دارد. ولی گویا کفه ترازوی مقاله مثلا بی‌طرفانه که سعی دارد صرفا به طور برابر نقل قولهای سیاستمداران موافق و مخالف را منتشر کند به سمت نظر موافقان جنگ طلب سنگین‌تر است. نویسنده این مقاله در نشریه گلوبال ریسرچ در نوشته اش، توضیح می‌دهد که هدف نهایی آمریکا از عداوت با ایران راضی نگه داشتن اسرائیل است.
 
***********************
 
نیویورک تایمز در روز یکشنبه در مقاله ای مفصل، بحثهای سیاستمداران اسرائیلی موافق و مخالف جنگ با ایران را در مجله هفتگی خود منتشر کرده است. این مقاله توسط «رونن برگمن» روزنامه نگار برجسته اسرائیلی نوشته شده است. وی متخصص امور اطلاعاتی است و جز معدود روزنامه نگارانی است که با مقامات ارشد اسرائیلی از جمله ایهود باراک و نخست وزیر سابق اسرائیل مصاحبه کرده است.

برگمن در این مقاله نوشته که آماده سازی گسترده نظامی برای حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران صورت گرفته است. وی در ادامه اعلام می‌کند که جنگ پنهان در ایران توسط اسرائیل با همکاری و پشتیبانی امریکا در ایران از مدتها قبل به راه افتاده است؛ از خرابکاری در سایت‌های هسته‌ای ایران تا ترور پنج دانشمند هسته‌ای در ایران که اخرین مورد آن ترور یک دانشمند جوان هسته‌ای ایران بود.

نویسنده نتیجه می‌گیرد که «من به این باور رسیده‌ام که اسرائیل قصد دارد که در سال ۲۰۱۲ به ایران حمله کند».
 
اما مقاله این روزنامه نگار جنگ طلب و دست راستی به ما چه می گوید؟ این مقاله در فضای و بستر جدیدی که اکنون آمریکا و اروپا به راه انداخته‌اند منتشر می‌شود. در فضایی که صحبت از تحریم صادرات نفت ایران است و آمریکا روز به روز بر تعداد ناوهای خود در خلیح فارس می‌افزاید. به گمان من این مقاله و چاپ آن در چنین بستری فقط می‌تواند به دلیل یک هدف شوم و مشخص باشد: ایجاد بهانه برای به راه انداختن یک جنگ تجاوزکارانه و حمله به خاک ایران که بی‌شک عواقب فاجعه باری برای کل جهان خواهد داشت.

این مقاله دقیقا در روزی منتشر ‌شد که دولت متخاصم اوباما اعلام کرد که به همراه شرکای اروپایی خود با ابزار تحریم قصد فلج کردن اقتصاد ایران را دارد و دوباره تکرار کرد که: «همه گزینه‌ها روی میز است تا از ساختن سلاح هسته‌ای در ایران جلوگیری شود».
 
 از طرف دیگر این مقاله درست در‌‌ همان روزی منتشر می‌شود که لئون پانتا وزیر دفاع ایالات متحده امریکا در برنامه ۶۰ دقیقه کانال CBSاعلام می‌کند که ایران اکنون بمب اتم ندارد ولی در ظرف این یکسال موفق به ساخت سلاح هسته‌ای خواهد شد.

مقاله تایمز سعی کرده ظاهرا بی‌طرفانه مواضع موافقان و مخالفان جنگ را منتشر کند ولی گویا به دومی یعنی دلایل موافقان حمله به ایران بهای بیشتری داده است. تایمز زیرکانه می‌نویسد: « در این موضوع هیچ شکی نیست که ایران برنامه برای ساخت سلاح هسته‌ای دارد و باید اروپا و آمریکا به هر وسیله حتی حمله نظامی مانع این اقدام ایران شوند». در ادامه تایمز به عنوان یک هشدار نقل قولی از موشه یالون وزیر امور استراتژیک و معاون نخست وزیر اسرائیل منتشر می‌کند که قاطعانه اعلام می‌کند: «ما فقط یک سیاست در مقابل ایران داریم: ساخت سلاح هسته در ایران باید متوقف شود.»

اما حقیقت ماجرا در چیست؟ اسرائیل کشوری است که علی رغم داشتن سلاح هسته‌ای پیمان منع گسترش سلاح هسته‌ای را امضا نکرده است. ولی این را حق خود می‌داند که بر علیه کشوری که بار‌ها بار‌ها اعلام کرده فقط در صدد دستیابی به انرژی هسته‌ای برای اهداف انسانی است علنا اعلان جنگ کند هر چند در عالم واقع به شدت از رویارویی با ایران می هراسد.

مطمئنا ادعای اینها در مورد ایران به‌‌ همان اندازه بی‌اساس است که در مورد عراق همگان دیدند. برنامه اتمی فقط دستاویزی برای توجیه جنگهای امپریالیستی با هدف اشکار اشغال کشور‌ها برای به زیر سلطه بردن هرچه بیشتر کشور‌ها و مردمان خاورمیانه ست.

هدف واقعی اسرائیل و امریکا از لفاظی برای حمله به ایران سلطه نظامی هر چه بیشتر بر خاورمیانه است و در ‌‌نهایت به انحصار در آوردن منابع نفتی و ضعیف کردن اقتصاد و موقعیت ژئو پلتیک کشورهای که رقیب آن‌ها هستند. امریکا دقیقا در جایی می‌خواهد نیروهای خود را مستقر کند که به کشور چین که هر روز توسعه اقتصادی‌اش بیش از گذشته می‌شود به عنوان هدف نظامی بعدی نزدیک‌تر شود.
 
اسرائیل به خوبی می داند که هیچ گاه توان هماوردی با ایران را ندارد و برای همین مانند کودکی ضعیف، پشت سر بزرگترش پنهان شده و بزرگترش را به نزاع با ایران دعوت می کند. ایران کشوری تعیین کننده در خاورمیانه است که در تمامی سال های پس از انقلابش سد محکمی در برابر آمریکا برای زیاده خواهی هایش در منطقه خاورمیانه بوده است. آمریکا به همین دلیل امید دارد تا با ایجاد اجماع بر سر تحریم های اقتصادی علیه ایران، در عین این که از رویارویی مستقیم پرهیز می کند، با تحمیل فشار اقتصادی به ایران، اسرائیل را اندکی دلخوش کند.