کد خبر 967012
تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۲:۰۰

رژیم صهیونیستی و رژیم سعودی که از حمایت‌های گسترده ایالات متحده برخودارند، سعی می‌کنند با تشدید بحران و تحریک آمریکا، جنگی را آغاز کنند.

به گزارش مشرق، روزنامه «سیاست روز» در سرمقاله شماره امروز خود نوشت:

حمله به نفت‌کش‌های خارجی درخلیج‌فارس و دریای عمان با توجه به شرایطی که آمریکا در منطقه ایجاد کرده، یک طرح و برنامه سوخته است که از سوی عوامل آمریکا در منطقه اجرا می‌شود.


آمریکا از جنگ با جمهوری اسلامی ایران دوری می‌کند، اکثر مسئولین نظامی و سیاسی ایالات متحده اعتقاد دارند که جنگ با آمریکا به نفع این کشور و جهان نیست، به همین خاطر است که سعی دارند تا از برخوردهای کوچک نیز حذر کنند.

بیشتر بخوانید:

نیوزویک: اسرائیل، امارات و عربستان می‌توانند عامل حادثه نفتکش‌ها باشند

نفتکش‌های خطرناک: گزارش اندیشکده بروکینگز، مبنای توطئه‌چینی دولت آمریکا+ دانلود سند

انفجار نفتکش‌ها؛ چند سئوال و یک سناریو!

آخرین وضعیت ۲۳ خدمه خارجی نفتکش‌های حادثه دیده


اما در این میان رژیم‌هایی هستند که خواهان ورود مستقیم آمریکا به جنگ با ایران هستند، چراکه آنها خواهان ناامن شدن منطقه و آغاز جنگ با ایران و نابودی جمهوری اسلامی هستند.


سردمدار رژیم‌هایی که درپی جنگ با ایران هستند، رژیم صهیونیستی و رژیم سعودی است، این دو رژیم که از حمایت‌های گسترده ایالات متحده برخودارند، سعی می‌کنند با تشدید بحران و تحریک آمریکا، جنگی را آغاز کنند که به تصور آنها به نابودی جمهوری اسلامی ایران می‌انجامد، اما آیا به این موضوع نیز اندیشیده‌اند که ایران چگونه به آغازگر جنگ پاسخ خواهد داد؟


در دو نمونه از حملات به نفت‌کش‌های خارجی درخلیج‌فارس و دریای عمان با وجود اتهاماتی که از سوی رژیم آمریکا و رژیم‌های عربی منطقه به ایران وارد شده تاکنون اسناد و مدارکی که ثابت کند ایران در هدف قرار دادن این نفت‌کش‌ها دست داشته ارائه نشده و عملاً وجود ندارد. تنها براساس ادعاهایی که آمریکایی‌ها مطرح می‌کنند، این اتهام به جمهوری اسلامی ایران زده می‌شود، همراهی انگلیس نیز نشان می‌دهد که یک برنامه و طراحی برای نا امن کردن منطقه خلیج‌فارس و اعمال فشار مضاعف به جمهوری اسلامی ایران در دستور کار قرار دارد.


آمریکایی‌ها اگر هم در انفجار نفت‌کش‌های خارجی در منطقه نقش مستقیم نداشته باشند، عوامل آنها دست به چنین حملاتی می‌زنند، نکته مهم اینجاست که چرا زمانی که چنین اقداماتی انجام می‌شود، انگشت اتهام به سوی ایران است؟ در حالی که عقل و منطق سیاسی و نظامی می‌گوید، جمهوری اسلامی ایران در شرایط موجود هیچ‌گاه بهانه و گزک دست دشمن نمی‌دهد و این فرصت را برای دشمنان ایجاد نخواهد کرد تا بتوانند علیه جمهوری اسلامی اجماع جهانی ایجاد کنند.


پس، باید از این به بعد بر اساس اتفاقاتی که در خلیج‌فارس و دریای عمان برای نفت‌کش‌ها می‌افتد، سراغ خرابکاری‌های رژیم‌های دیگر را گرفت که درپی آغاز جنگ علیه ایران هستند.


اگر تاکنون تنها براساس ادعاهایی که از سوی آمریکا، انگلیس، رژیم اسرائیل و عربستان و امارات علیه ایران تحقیق و بررسی انجام شده است، از این پس باید تحقیقات بر روی این رژیم‌هایی متمرکز شود که ایران را متهم می‌کنند، چرا تاکنون درباره نقش رژیم‌هایی که با جمهوری اسلامی ایران دشمنی می‌کنند تحقیق و بررسی انجام نشده است؟


قطعاً ایران از جنگی که با حملات به نفت‌کش‌ها آغاز شده منتفع نخواهد بود، ایران هیچ‌گاه خواهان بر هم خوردن امنیت خلیج‌فارس و دریای عمان نبوده و نیست چراکه خود یکی از صادرکنندگان نفت از این آبراه است و اگر این منطقه ناامن شود، حضور نیروهای نظامی بیگانه افزایش خواهد یافت و چه بسا، نفت‌کش‌های ایران نیز هدف قرار گیرد که آنگاه معادلات و محاسبات تغییر خواهد کرد و جنگ نفت‌کش‌ها گسترش خواهد یافت. در دوران دفاع‌مقدس نیز، یکبار از سوی ارتش صدام، علیه جمهوری اسلامی ایران جنگ نفت‌کش‌ها آغاز شد و عراق در این جنگ آغازگر آن بود و آمریکا نیز در حمایت از صدام به این جنگ ورود کرد.


نفت‌کش‌های ایران و سکوهای نفتی کشورمان هدف قرار گرفت و منطقی بود که ایران نیز واکنش نشان دهد. نیروی دریایی سپاه و ارتش در آن زمان هر چند از امکانات و تجهیزات کافی برخوردار نبودند، اما توانستند در این جنگ آمریکا و عراق را وادار به پایان آن کنند.


اما اکنون جمهوری اسلامی ایران با داشتن امکانات، تجهیزات و تسلیحات لازم که در منطقه و جزایر متعددخلیج‌فارس مستقر است، توانایی پاسخ به تهدیدی که آمریکا و دیگر رژیم‌های همسو با او علیه جمهوری اسلامی ایران انجام می‌دهند، دارد. به نظر می‌رسد و بر اساس تحلیل‌های سیاسی و نظامی می‌توان گفت که وضعیت به همین شکل ادامه پیدا کند، یعنی بار دیگر باید در انتظار حمله نیروهای وابسته و عامل آمریکا به نفت‌کش‌های خارجی درخلیج‌فارس و دریای عمان باشیم.


سئوال اینجاست که اگر آمریکا و انگلیس ایران را متهم به دست داشتن در حمله به نفت‌کش‌ها در منطقه می‌کنند، آیا توانایی رهگیری چنین حملاتی را ندارند؟


آیا می‌توان باور کرد که حضور نیروهای آمریکایی و انگلیسی در منطقه و پایگاه‌های مستقر در کشورهای حاشیه جنوبی خلیج‌فارس با امکانات و تجهیزات راداری خود و حتی ماهواره‌های نظامی و جاسوسی، نمی‌توانند ادعاهای خود را که علیه جمهوری اسلامی ایران مطرح می‌کنند، با انتشار تصاویر و فیلم‌های ضبط شده، اثبات کنند؟

اگر چنین نمی‌شود، پس دو پاسخ باید به آمریکا داده شود، نخست اینکه همه آن ادعاهایی که درباره تسلیحات، تجهیزات و ادوات نظامی در زمینه راداری و ماهواره ای می‌شود تنها یک غلو و بلوف نظامی است که هیچ کارآیی ندارد، یا اینکه ادعای آنها در وارد کردن اتهامات به جمهوری اسلامی ایران یک بازی فریب افکار عمومی برای جلب اجماع جهانی علیه ایران است.


در این میان می‌توان به شک و تردیدهایی که از سوی برخی کشورهای دنیا نسبت به ادعای آمریکا و انگلیس علیه ایران مطرح شده اشاره کرد.


روسیه و چین که خود در تقابل با آمریکا هستند، ادعاهای آنان را باور نکرده و نمی‌کنند، اما کشورهای دیگری همچون آلمان، به دیده تردید به ادعای آمریکا در متهم کردن ایران به دست داشتن در حملات به نفت‌کش‌ها نگاه کرده اند.


چه بسا در آینده حملاتی از سوی عوامل آمریکا در منطقه به نفت‌کش‌ها و کشتی‌های تجاری ایران درخلیج‌فارس و دریای عمان صورت گیرد که در این صورت معادلات تغییر خواهد کرد.