به گزارش مشرق، قبلاً آووکادوی غنی از مواد مغذی را به عنوان یکی از پنج ماده غذایی سالم رتبه بندی کرده اند. به همین خاطر جای تعجب و شگفتی نیست که روغن آن نیز جزو یکی از پنج روغن سالم قرار گیرد. مطالعات انجام شده، مزایای روغن آووکادو را شامل پیشگیری از توسعه دیابت، کلسترول بالا، سطوح تری گلیسیرید بالا و چاقی میدانند.
روغن آووکادو حتی به دلیل توانایی اثبات شده خود برای مقابله با اثرات منفی آرتروز، در فرانسه وضعیت داروی تجویزی را به دست آورده است. این گزینه تنها یکی از دلایل موجود برای استفاده کردن از روغن آووکادو در کنار روغنهایی همچون روغن نارگیل است.
بیشتر بخوانید:بدترین عادتها در کاهش وزن
خواص روغن آووکادو برای فشار خون:
روغن آووکادو برای افرادی که به دنبال کاهش طبیعی فشار خون یا حفظ فشار خون طبیعی خود هستند، انتخاب هوشمندانه ای است. چربیهای تک غیر اشباع موجود در روغن آووکادو میتواند مزایای زیادی بر روی فشار خون داشته باشد و اگر به تعادل مصرف گردد مزایایی هم برای قلب خواهد داشت.
یکی از مطالعات منتشر شده در مجله آمریکایی Medical Association نشان میدهد که برای داشتن رژیم غذایی سالمتر، جایگزینی جزئی کربوهیدرات با پروتئین یا چربی تک غیراشباع میتواند فشار خون را پایینتر بیاورد، سطح لیپید را بهبود ببخشد و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را کاهش دهد.
روغن آووکادو برای بهبود آرتروز:
آرتروز که یک نوع بیماری مفصلی است باعث تورم و درد در مفاصل میشود. این بیماری را میتوان به عنوان استئوآرتریت یا آرتریت روماتوئید طبقه بندی کرد. استئوآرتریت زمانی رخ میدهد که غضروفهای بین مفاصل از بین میروند و همین امر باعث ایجاد التهاب و درد میشود.
این نوع از آرتروز معمولاً در مفاصلی که بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد (مثل زانو، کفل، ستون فقرات و دست) دیده میشود. آرتریت روماتوئید به خاطر مشکلات خود ایمنی ایجاد میشود که در آن گلبولهای سفید غضروف را تخریب میکنند.
در فرانسه، ASU عصارهای است که از ترکیب آووکادو و عصاره روغن سویا ایجاد میشود و وضعیت داروی تجویزی را برای درمان استئوارتریت زانو و کفل به دست آورده است. در دانمارک نیز ASU به عنوان مکمل غذایی برچسب خورده است. این موضوع به خاطر اثرات ضدالتهابی و توانایی آن برای تحریک رشد غضروفها و ترمیم آن هاست.
ASU در آزمایشگاه و مطالعات حیوانی مورد بررسی قرار گرفته است. هر دوی این مطالعات نشان دهنده اثرات ضد التهابی آن و تاثیر تحریکی بر روی مولکولهای بافتهای همبند است. مطالعات بالینی مختلفی انجام شده و این مطالعات نشان میدهد ASU اثر مثبتی بر روی نشانههای استئوآرتریت کفل و زانو دارد.
بنابراین میتوان روغن آووکادو را به عنوان یک ماده ارزشمند برای رژیم غذایی افراد مبتلا به آرتروز دانست.
خواص روغن آووکادو برای پوست:
روغن آووکادو برای پسوریازیس و سایر مشکلات پوستی مفید است.
بیش از ۶ میلیون نفر در ایالات متحده آمریکا مبتلا به بیماری پسوریازیس هستند. این بیماری ممکن است در هر سنی ایجاد شود هرچند پسوریازیس در دوران نوجوانی و سالخوردگی به نظر رایجتر است.
پسوریازیس یک مشکل پوستی رایج است که در آن سلولهای پوستی مرده، خشک و خشن بر روی پوست ایجاد میشود. این موارد همانند نواحی برجسته قرمزی- صورتی هستند که با پوستههای نقرهای و مرزهای قرمز رنگ پوشیده میشوند.
مطالعه انجام شده در سال ۲۰۰۱ که در مجله Dermatology منتشر شد، نشان میدهد کرم حاوی ویتامین B۱۲ که در روغن آووکادو نیز موجود است، میتواند درمان موضعی طولانی مدتی برای پسوریازیس باشد.
بیماران مبتلا به این بیماری که کرم حاوی روغن آووکادو را برای ۱۲ هفته مورد استفاده قرار دادند، بهبود مداومی را در طول دوره درمانی از خود نشان دادند. روغن آووکادو نقش مهمی در رژیم غذایی افراد مبتلا به پسوریازیس دارد و میتواند درمان خوبی برای آن باشد.
سلامت قلب و کاهش کلسترول با روغن آووکادو
روغن آووکادو یک ماده غذایی کاهش دهنده کلسترول است زیرا اسید اولئیک تک غیر اشباع زیادی در آن وجود دارد و همین امر باعث میشود انتخاب خوبی برای سلامت قلب باشد.
اسید اولئیک همانند سایر اسیدهای چرب امگا ۹، میتواند با افزایش سطح HDL، خطر ابتلا به بیمار یهای قلبی را کاهش دهد. همانطور که میدانید HDL کلسترول خوب در بدن است. اولئیک اسید در روغن آووکادو میتواند LDL که کلسترول بد در خون است را کاهش دهد.
شواهد موجود نشان میدهد استفاده از اسیدهای چرب تک غیر اشباع اثر مثبتی بر روی کاهش خطر ابتلا به بیماریهای عروق کرونری قلب دارد. شواهد موجود از مطالعات بالینی کنترل شده نشان میدهد اسید چرب تک غیر اشباع بر روی فاکتورهای خطر بیماریهای قلبی اثر مثبت میگذارد و آنها را کاهش میدهد.
روغن اووکادو جذب مواد مغذی را بیشتر میکند:
بر اساس مطالعه منتشر شده در مجله Journal of Nutrition، اضافه کردن روغن آووکادو به وعدههای غذایی میتواند جذب کارتنوئیدها در غذا را افزایش دهد. کارتنوئیدها آنتی اکسیدان های افزایش دهنده سلامتی هستند که محلول در چربی اند و برای جذب موثر به چربی نیاز دارند.
مطالعه انجام شده نشان داد که اضافه کردن روغن آووکادو به سالاد میتواند جذب آلفا کاروتن، بتا کاروتن و لوتئین را افزایش دهد. کارتنوئیدهای خوراکی میتوانند مزایای زیادی برای بدن داشته باشند و خطر ابتلا به سرطانهای خاص و بیماریهای چشمی را کاهش دهند.
عوارض جانبی احتمالی روغن آووکادو:
اگر به آووکادو حساسیت دارید باید از مصرف خارجی یا خوراکی این روغن اجتناب کنید. علاوه بر این افرادی که به لاتکس حساسیت دارند ممکن است به آووکادو و روغن آن نیز حساسیت داشته باشند. حساسیت به لاتکس به غذاهای خاصی همچون آووکادو، موز، کیوی و سایر موارد مرتبط است زیرا این غذاها موادی در خود دارند که در لاتکس نیز یافت میشود.
اگر به لاتکس حساسیت دارید ممکن است به روغن آووکادو نیز حساسیت داشته باشید. آووکادو میتواند تاثیر وارفارین را کاهش دهد. وارفارین رقیق کننده خون است که برای کندتر کردن لخته خون استفاده میشود. اگر رقیق کننده خون مصرف میکنید قبل از مصرف روغن آووکادو با پزشک خود مشورت نمایید.
منبع: مجله سلامت