علی اصغر عزتی پاک گفت: کتاب «زن آقا» مرا به یاد فیلم خیلی دور خیلی نزدیک ساخته رضا میر کریمی انداخت که چراغ بنزین روشن شد و بیننده منتظر رفتن به دنیایی دیگر از نظر مکانی شد.

به گزارش مشرق،‌ سی امین جلسه برنامه «آینه بندان» در فروشگاه سوره مهر واقع در میدان انقلاب برگزار شد. در این مراسم علی اصغر عزتی پاک به عنوان کارشناس حضور داشت و به نقد کتاب «زن آقا» پرداخت.

در ابتدای جلسه علی اصغر عزتی پاک بخاطر خلق این اثر به زهرا کاردانی نویسنده کتاب «زن آقا» تبریک گفت و عنوان کرد: خلق چنین آثاری در حوزه جهاد و تبلیغات دین کار بسیار دشواری است و به همین خاطر باید از خانم کاردانی تشکر کرد. این کتاب در نوع خود کتاب موفقی است چون تا انتها مخاطب را با خود همراه خواهد کرد.

وی افزود: ابتدای کتاب به خوبی شروع می‌شود و نویسنده تصویر خوبی را برای شروع کتاب انتخاب کرده است. در ابتدای کتاب میخوانیم که کم کم آنتن های گوشی می رود و خواننده آماده ورود به دنیای جدید می شود. تصویرسازی جدا شدن از دنیای قدیم و رفتن به دنیای جدید به خوبی در این کتاب رقم میخورد تا جایی که هنگام مطالعه کتاب من را به یاد فیلم خیلی دور خیلی نزدیک ساخته رضا میر کریمی انداخت که چراغ بنزین روشن شد و بیننده منتظر رفتن به دنیایی دیگر از نظر مکانی شد.

این منتقد ادبی در ادامه افزود: تصویر سازی‌ها و نمادسازی‌های کتاب بسیار خوب بود در همان ابتدا که کارکتر داستان به درب خانه ای که جنب مسجد است اشاره دارد و میگوید: (خانه ای که کنار مسجد و چسیبیده به مسجد بود به زیر یک درخت کنار بزرگ واقع شده بود.) این روایت خوانندگان را به فضایی مشابه می ورد و به خوبی نویسنده از عهده این کار بر آمده. مخاطب به زمان صدر اسلام می رود و او را تا خانه پیامبر پیش می برد. تصویر سازی هایی خوب که میبینیم نویسنده گریزی خیلی تکنیکی به مسایلی دیگر داشته که در لایه های بعد دیده می شود.

عزتی پاک همچنین درباره ساختار اثر و لزوم تولید چنین آثاری گفت: زبان ادبی خوب و سیر اتفاقات داستان و همچنین روانی قصه گویی به جذاب شدن این کتاب خیلی کمک کرده است. معتقدم آثار این چنینی برای قشر ارزشی جامعه باید بیشتر نوشته شود.  جهاد های زیادی در کشور انجام می شود  که بیشتر اوقات دیده نمی‌شود. طلبه های زیادی هستند که با درآمد بسیار کم در حال جهاد  در این کشور هستند. بسیار خرسندم از اینکه اولین کتابی که در این حوزه فتح باب کرده است کتاب خوب و خواندنی «زن آقا» است و به همین خاطر بنده از خانم کاردانی برای خلق این اثر تشکر می کنم.

زهرا کاردانی نویسنده اثر نیز در ادامه نشست درباره روند و چگونگی خلق این اثر گفت: بیشتر از نوشتن داستان و رمان به مستند نگاری علاقه دارم چون علاقه دارم چیزی که از به یادگار می گذارم از دل حقیقت بیرون آمده باشد تا راحت تر مخاطب با آن ارتباط بر قرار کند.

وی افزود: بخش‌هایی از این کتاب را قبل از نوشتن در فضای مجازی منتشر کرده بودم و بازخوردهای بسیار خوبی از دنبال کننده گان صفحه شخصی ام دریافت کرده بودم که باعث شد در تکمیل این کتاب مصمم تر بشوم و «زن آقا» را منتشر کنم. حساسیت زیادی برای خلق این اثر داشتم و قبل از تحویل کتاب به آقای سرهنگی پنج دفعه آن را بازنویسی کرده بودم.

کاردانی افزود: بیشترین سوالی که از من بعد از چاپ کتاب شد مربوط به نقطه جغرافیایی روستای داستان است که همچنان ترجیح میدهم ناشناس بماند. من معتقدم اتفاقاتی که در آن روستا برای ما افتاد مختص به همان مکان خاص نبود و بیشتر آن وقایع و خلقیات به کلیت جامعه ایران اختصاص دارد و نباید آن را محدود کرد به یک منطقه یا یک روستای کوچک. البته چند نفر از اهالی آن روستا هم به من گفته بودند که چرا اسم روستا را نیاوردی و ما از آوردن اسم روستا ناراحت نمی‌شدیم ولی من به همان دلیلی که گفتم ترجیح دادم نامی از روستا برده نشود. حتی اسامی مردم هم در کتاب واقعی نبود و از اسامی غیر حقیقی در داستان استفاده شده است.

این نویسنده درباره کتاب جدید خود نیز در این جلسه عنوان کرد: به تازگی کار جدیدی را در حوزه مستند نگاری شروع کرده ام چون علاقه من بیشتر به این حوزه است در حال تکمیل اطلاعات کتاب جدیدم هستم.

در پایان این جلسه زهرا کاردانی از افرادی که در تولید این اثر همراهش بوده اند تشکر کرد و گفت:‌ من از همسرم که بسیار به من کمک کرد تشکر میکنم، بخصوص زمانی که از مسافرت بازگشتیم حدود یک ماه روی نوشته هایم کار می کردم و همسرم با صبر و همکاری من را در خلق این اثر یاری کرد.

همچنین باید از اقای سرهنگی تشکر کنم که خیلی به من لطف داشتند و برای چاپ این کتاب زحمات زیادی کشیدند.