به گزارش مشرق به نقل از ايلنا، رامين مهمانپرست در اين جلسه که پيش از ظهر امروز در ساختمان سخنگوي وزارت امور خارجه برگزار شد در رابطه با تعيين وقت درباره مذاکرات ايران و 1+5 دو نکته را قابل تامل دانست و اظهار داشت: اصل مذاکره مورد تاييد ماست ولي به نظر ميرسد طرف مقابل آمادگي و جديت لازم براي مذاکرات نداشته باشد.
وي با اشاره به اجلاس نيويورک متذکر شد: در حاشيه آن اجلاس هم ما اعلام آمادگي کرديم که حتي در حضور رئيسجمهور کشورمان مذاکرات را انجام بدهيم ولي ظاهرا آنها چنين آمادگي نداشتند.
مهمانپرست درباره اظهارات وزير امور خارجه مصر که به حمايت از جمهوري اسلامي از مخالفان داخلي دولت مصر اشاره کرده پاسخ داد و گفت: موضع ما درباره مصر قبلا اعلام شده و مقامات مصري بايد توجه کنند رژيم صهيونيستي از وضعيت داخلي اين کشور به نفع خود سوء استفاده نکند.
وي افزود: هرگاه وضعيت داخلي مصر بايد بهبود پيدا کند گسترش روابط با اين کشور ميتواند مطرح شود اما در حال حاضر اين طور به نظر نميرسد. اما بحث ارتباطات مردمي ميتواند وجود داشته باشد.
سخنگوي وزارت امور خارجه درباره نگرانيها در مورد برخورد با حجاج ايراني در حج تمتع امسال ابراز اميدواري کرد حج تمتع امسال بدون مساله خاصي برگزار شود.
مهمان پرست درباره سفر دو روزه رئيسجمهور به لبنان با بيان اينکه اين سفر به دعوت رئيسجمهور لبنان صورت گرفته و در چارچوب مناسبات دو کشور و تعميق روابط تجاري و اقتصادي دو طرفه انجام ميشود گفت: احمدي نژاد در اين سفر با رييس جمهور و نخست وزير لبنان ديدار خواهد داشت و برخي از شخصيتهاي برجسته لبناني نيز با ايشان ديدار ميکنند.
وي با اشاره به قراردادهاي اقتصادي و تجاري ميان دو کشور، اين قرار دادها را در زمينههاي آب و برق، بهداشت و تجارت دانست و گفت: نشست تجار دو کشور برگزار شده و اين ديدار ميتواند در جهت توسعه اقتصادي و ثبات امنيت لبنان باشد.
* ماهيت رژيم صهيونيستي طوري است که اگر دست به اقدامات نامتعارف نزند همه تعجب ميکند
مهمانپرست با بيان اينکه برخي از جريانات سياسي يا کشورها، موافق توسعه روابط ايران با کشورهاي منطقه نيستند به اقدامات رژيم صهيونيستي در اين زمينه اشاره کرد و گفت: ماهيت اين رژيم به طوري است که اگر دست به اقدامات نامتعارف نزند همه تعجب ميکند.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي با اشاره به تهديدات و اقدامات تروريستي رژيم صهيونيستي، فعاليتهاي اين رژيم را به دليل اينکه خود اين رژيم فاقد مشروعيت است از روي عصبانيت دانست و گفت: اين فعاليتها براي ما جاي اعراب ندارد.
* مذاکرات هسته اي ايران در دو بخش در حال پيگيري است
مهمانپرست با اشاره به مذاکرات ايران و 1+5 تصريح کرد: بحث ما و گروه مقابل در دو بخش مطرح شده، که يکي بحث مذاکره ايران و گروه وين است که صرفا در چارچوب مبادله سوخت و براساس بيانيه تهران انجام ميگيرد و چارچوب اين بيانيه در 10 ماده مشخص شده است.
*حجم فعاليت خانم اشتون کمتر از آقاي سولانا است
وي به بحث 1+5 در نشست ژنو 2 مطرح شد اشاره کرد و اظهار داشت: در آن نشست دو بسته پيشنهاد شد که يک بسته را طرف ايراني و بسته ديگر را طرف مقابل پيشنهاد کرد که البته ما بسته پيشنهادي ايران را قابل بحث ميدانيم.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي درباره اظهارات خانم اشتون درباره سازوکار تعيين زمان و محل مذاکرات خاطر نشان کرد تاريخ مذاکره را آقاي متکي اعلام کرده اما به نظر ميرسد فعاليت خانم اشتون نسبت به اقاي سولانا از حجم کمتري برخوردار است و اگر خانم اشتون بيشتر دقت کنند ميبيند که ما تاريخ مذاکرات را اعلام کردهايم.
مهمانپرست درباره خبر بازداشت دو نفر در رابطه با پخش ويروس رايانهاي در نيروگاه هستهاي بوشهر اخبار مربوط به اين ويروس را پيش از حد بزرگ نمايي شده دانست و آن را در چارچوب جنگ رواني دشمن ارزيابي کرد.
*غربي ها به پيام علماي ما توجه کنند
رامين مهمانپرست در رابطه با سياست ديپلماسي جمهوري اسلامي در وحدت جهان اسلام و کار مشترک با پيروان اديان از ابتداي پيروزي انقلاب اظهار داشت: دستگاه سياست خارجي ما اين موضوعات را دنبال ميکند و اميدواريم دنياي امروز به جايي برسد که به جاي جنگ تمدنها و جنگهاي مذهبي که توسط مقامات و يا اتباع کشورهاي غربي دنبال ميشود جاي خود را به گفتوگو بدهد.
وي به جنگ اديان در قالب توهين به پيامبر اسلام و قرآن سوزي اشاره کرد و به غربيها توصيه کرد به پيام علماي ما توجه کنند.
سخنگوي وزارت امور خارجه در رابطه با اخبار مربوط به سردي روابط تهران و مسکو تصريح کرد: ما اميدواريم کشورهاي بزرگ منطقه منافع و اهداف بلند مدت خود را با ملاحظاتي که به منافع ملي آنها مربوط ميشود، دنبال کنند و به خاطر سياستهاي کشورهاي غربي که به فکر تامين منافع خود هستند منافع خود را از دست ندهند.
وي نزديکي کشورهاي منطقه را در حل بحرانها لازم دانست.
*از ايجاد صلح و امنيت در افغانستان استقبال ميکنيم
مهمانپرست درباره شوراي عالي صلح در افغانستان و موضع جمهوري اسلامي ايران در قبال تشکيل اين شورا تصريح کرد: ايجاد ثبات و آرامش و برقراري امنيت وآماده کردن زمينه فعاليت بزرگ اقتصادي براي رفع بيکاري در افغانستان جزو سياستهاي ماست و همه کشورهاي منطقه بايد کمک کنند.
وي افزود: ما از هر نوع اقدامي که باعث ايجاد ثبات و امنيت در افغانستان براي داشتن افغانستاني بهتر بشود و در راستاي حل مساله مواد مخدر و مبارزه با افراطگرايي باشد استقبال ميکنيم.
*براي مانور مشترک چين و ترکيه تسهيلات در اختيارشان قرار داديم
سخنگوي وزارت امور خارجه در رابطه با مانور مشترک نظامي چين و ترکيه و موضع وزارت خارجه جمهوري اسلامي دراين باره اظهار داشت: دو کشور مستقل که رابطه دوستانهاي با ما دارند اقدام به برگزاري اين مانور کردند و جمهوري اسلامي با اينکه در اين مانور شرکت نداشت تسهيلاتي را در اختيار اين دو کشور قرار داده است.
وي افزود: موقعيت استراتژيک جمهوري اسلامي در رابطه با اين دو کشور ايجاب ميکرد تسهيلات در اختيار اين دو کشور قرار بگيرد.
*اجلاس سران حاشيه درياي خزر ماه نوامبر در باکو برگزار مي شود
مهمان پرست در رابطه با اجلاس سران حاشيه درياي خزر، مقدمات اين اجلاس را در دست پيگيري دانست و اضافه کرد اين اجلاس در سه مرحله و در سه سطح گروههاي کارشناسي و کارشناس ارشد ، سطح وزراي امور خارجه و پس از آن در سطح اجلاس سران برگزار ميشود.
مهمانپرست از اجلاس بعدي سران حاشيه درياي خزر در ماه نوامبر در شهر باکو خبر داد.
*اس 300 آنقدر ها مهم نيست، ديگر پيگيري نکنيد!
سخنگوي دستگاه ديپلماسي در پاسخ به سوالي درباره دريافت غرامت توسط ايران به دليل لغو يک طرفه قرارداد موشکهاي اس300 از سوي روسيه گفت: بحث اس 300 آنقدر مهم نيست در موردش زياد حرف زده شده ، ديگر پيگيري نکنيد.
*در مورد دستگيري کارکنان روسي نيروگاه بوشهر اطلاعي ندارم
سخنگوي وزارت خارجه درباره خبر دستگيري دو تن از کارکنان روسي نيروگاه هستهاي بوشهر اظهار بياطلاعي کرد و در رابطه با کاهش روابط ايران با برخي کشورهاي حاشيه خليج فارس که سخناني عليه ايران مطرح ميکنند تصريح کرد: دراينباره معتقديم حجم روابط بايد مورد توجه قرار بگيرد، ما به دنبال توسعه روابط و افزايش حجم همکاريها هستيم و اگر کشورهايي به هر دليلي باعث از دست دادن سهام خود در بازارهاي ايران بشوند بايد بدانند که خود خواسته سهام خود را به کشورهاي ديگر واگذار کردهاند و هر اقدامي که منجر به محدود کردن فعاليت آنها در ايران شود باعث ميشود جاي آنها توسط شرکتها و کشورهاي ديگر پر شود.
*توسعه روابط با آمريکاي لاتين در دستور کار است
مهمانپرست درباره روابط ديپلماتيک با کشورهاي آمريکاي لاتين توسعه اين روابط را جزو دستورکارهاي وزارت امور خارجه دانست واضافه کرد: سفرهايي که انجام ميشود و هياتهايي که ردوبدل ميشود در پي يافتن ظرفيتهاي جديدي هستند و ما آينده اين روابط را خيلي خوب ميبينيم.
*جناح هاي سياسي عراق اجازه سوء استفاده به کشورهاي بيگانه را ندهند
سخنگوي دستگاه ديپلماسي درباره اخبار مربوط به مخالفتهاي سياسي با سفير ايران در عراق اظهار داشت: رفتار خاصي در آنجا ديده نشده که تلقي مخالفت از آن بشود و طبيعي است تا وقتي دولت مردمي در آن کشور مستقر نشده کشورهاي ديگر تلاش ميکنند به روابط دوجانبه آسيب بزند.
وي ابراز اميدواري کرد: اکثر جناحهاي سياسي عراق اجازه اين اقدامات را به کشورهاي بيگانه ندهند.
*نام خليج فارس ابدي است
مهمانپرست درباره مصاحبه وزير امور خارجه کشور کومور درباره نام خليج فارس اين اظهار نظرها را دقيق ندانست و اظهار داشت: خليج فارس نام هميشگي اين منطقه بوده و خواهد بود و همه بايد به اسم واقعي آن صدا کنيم.
وي از احتمال حضور احمدي نژاد در جنوب لبنان و اجتماعات مردمي در محل جنايات رژيم صهيونيستي خبرداد.
مهمانپرست در پاسخ به سوالي درباره دريافت غرامت توسط ايران به دليل لغو يک طرفه قرارداد موشکهاي اس300 از سوي روسيه گفت: بحث اس 300 آنقدر مهم نيست در موردش زياد حرف زده شده است و ديگر پيگيري نکنيد.