جالب اینجاست که همان طیفی که مدعی است سایه جنگ نزدیک است، پیش از این پیشنهاد تأمل برانگیز «کاهش بُرد موشک‌های ایران»! را مطرح کرده بود.

سرویس سیاست مشرق - روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

*******

** نقیب زاده: احتمالاً ترامپ بعد از انتخابات ۲۰۲۰ به ایران حمله می‌کند!

«احمد نقیب زاده» فعال سیاسی اصلاح طلب که پیش از این پیشنهاد تأمل برانگیز «کاهش بُرد موشک‌های ایران»! را مطرح کرده بود در مصاحبه با روزنامه آرمان در پاسخ به این سؤال که «آیا ترامپ بعد از پیروزی احتمالی در انتخابات ۲۰۲۰ به‌دنبال کلید زدن سناریوی جنگ با ایران خواهد بود؟» گفت: «چنانکه آمریکایی‌ها بارها ادعا کرده‌اند، یکی از گزینه‌ها همین است و گزینه دوم نیز سخت‌گیری‌های شدیدتر به منظور فروپاشی از درون است. در محاسبات آمریکایی‌ها سیستم سیاسی ایران برای آنها هیچ‌گونه منافعی ندارد. رژیم‌چنج برای آمریکایی‌ها دارای منافع خواهد بود. در نتیجه جنگ متاسفانه یکی از گزینه‌های محتمل ایالات متحده در قبال ایران است».

نقیب زاده در ادامه گفت: «به‌نظر می‌رسد آنچه که آمریکایی‌ها تاکنون در قبال ایران در پیش گرفته‌اند مدل عراق بوده است. آمریکایی‌ها به مدت ۱۰ سال رژیم صدام را تضعیف کردند به‌گونه‌ای که تحریم‌های فلج کننده‌ای را در قبال این کشور وضع و سپس آن را عملیاتی کردند. زمانی که عراق از درون استحکام داخلی‌اش را از دست داد در آن زمان اقدام به حمله نظامی کردند».

ماجرای سرنگونی پهپاد متجاوز آمریکایی در هفته‌های گذشته، تنها یکی از مصادیق محک زدن ادعای توخالی «حمله به ایران» است.

وقتی غیورمردان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اقدامی تحسین برانگیز پهپاد متجاوز و پیشرفته آمریکایی را سرنگون کردند، ترامپ در ابتدا ایران را تهدید کرد ولی به فاصله بسیار کوتاه تغییر موضع داد و از ایران بابت هدف قرارندادن هواپیمای متجاوز سرنشین دار، تشکر کرد.

ناکامی‌های آمریکا در منطقه غرب آسیا اکنون به پرونده‌ای قطور تبدیل شده است. رژیم صهیونیستی هر چند وقت یکبار از مقاومت فلسطین و حزب الله لبنان سیلی می‌خورد و آل سعود و امارات نیز به شدت در موضع ضعف قرار گرفته‌اند. در حال حاضر و به اذعان رسانه‌ها و اندیشکده های غربی، محور مقاومت دست برتر را در منطقه دارد.

تحلیلگران غربی تاکید دارند که آمریکا اکنون به یک «ببر کاغذی» مبدل شده است. با اینحال یک جریان خاص سیاسی در داخل، ببرکاغذی را بزک کرده و مدعی است که سایه جنگ بالای سر مردم ایران است. کارشناسان معتقدند که هدف اصلی این فضاسازی، مقدمه چینی برای اجرای برجام های بعدی است.

جالب اینجاست که همان طیفی که مدعی است سایه جنگ نزدیک است، پیش از این پیشنهاد تأمل برانگیز «کاهش بُرد موشک‌های ایران»! را مطرح کرده بود.

** اگر غنی سازی ۲۰ درصد را کلید بزنیم، اروپا ناراحت می‌شود!

روزنامه آفتاب یزد در یادداشتی با عنوان «آنچه در گام سوم باید دقت داشت» به قلم «علی بیگدلی» نوشت: «گام سوم می‌تواند خطراتی برای ایران داشته باشد. اگر ما می‌خواهیم میزان غنی سازی اورانیوم را آنگونه که حسن روحانی می‌گوید تا هر کجا که دلمان می‌خواهد بالا ببریم، ممکن است نتیجه‌ای جز فاصله گرفتن ایران از اروپا و متقابلاً نزدیک شدن اروپا به آمریکا نداشته باشیم. ولی این اطمینان را می‌دهم که ایران در گام سوم نیز به دور و بر افزایش ۲۰ درصد نخواهد رفت. روحانی خود نیز می‌داند که اگر به صورت فورانی بخواهد به سمت غنی سازی ۲۰ درصد برود، شاید به مصلحت نباشد».

هرگاه صحبت از دستاوردهای برجام می‌شود، دولتمردان و فعالین اصلاح طلب «حق غنی سازی» ایران را به عنوان دستاورد برجام جا می‌زنند. این در حالی است که اگر حق غنی سازی ایران به رسمیت شناخته شده بود، ایران بدون هیچ محدودیتی می‌توانست مثل بسیاری از دیگر کشورها میزان غنی سازی‌اش را بنا به نیاز و توان خود انجام دهد اما متاسفانه بر اساس برجام غنی سازی ایران دچار محدودیت‌های متعدد شده است.

به همین خاطر اصلاح طلبان هشدار می‌دهند که نباید غنی سازی ۲۰ درصد کلید بخورد. ایران تا پیش از برجام غنی سازی ۲۰ درصد داشت و برای مصارف بسیار مهم از جمله مصارف پزشکی و تهیه دارو برای بیماران در کشورمان به کار می‌رفت. ما پیش از برجام، (هسته‌ای) و غنی سازی ۲۰ درصد داشتیم و دلار حدود ۳ هزارتومان بود. اکنون هسته‌ای و غنی سازی ۲۰ درصد نداریم و دلار ۱۱ هزارتومان است.

و نکته تأسف برانگیز اینکه طیف اصلاح طلب، این وسط نگران این است که مبادا اروپایی‌ها ناراحت شوند. اروپایی که به اذعان دولتمردان ۹۹ درصد تعهدات برجامی خود را انجام نداده است. به نظر شما این رویکرد طیف اصلاح طلب، برد-برد است؟! آیا این رویکرد مصداق تسلط به زبان دیپلماسی است؟!

** گلایه روزنامه اصلاح طلب از تعلل دولت در حذف یارانه پردرآمدها

روزنامه ابتکار در مطلبی نوشت: «"حذف یارانه سه دهک بالا کلید می‌خورد" موضوعی که هرچند وقت یک‌بار نقل محافل می‌شود. این درحالی است که تا کنون قدمی در جهت این اقدام برداشته نشده و دائماً در انجام آن این پا و آن پا می‌کنند».

متاسفانه دولت روحانی در سال‌های اخیر علیرغم وعده و وعیدهای فراوان از حذف یارانه اقشار پردرآمد امتناع کرد. برخی رسانه‌های حامی دولت صراحتاً اعلام کردند که اگر دولت چنین اقدامی انجام دهد، پایگاه رأی خود را از دست می‌دهد.

متاسفانه اصلاح طلبان به همه اقدامات صرفاً نگاهی انتخاباتی داشته و به همین دلیل کوچکترین توجهی به مشکلات و مطالبات مردم ندارند.

برچسب‌ها