به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق به نقل از ایسنا، سردار جلالي در سومين جلسه مسئولين كميتههاي پدافند غيرعامل كشور در وزارت جهاد كشاورزي گفت: از سال 1992 وارد جنگهاي نسل چهارم شديم كه البته اين نسل از جنگها تاكنون بارها تغيير شكل داده است، اكنون نوع و جنس تهديدات در حال تغيير است، بايد ببينيم تغييراتي كه در جنس و نوع تهديدات است، چيست و چگونه ما را تهديد ميكند؟
وي در قسمتي ديگر گفت: تغيير در استراتژي آمريكا و اسرائيل براي ما مهم است و بايد آن را مدنظر داشته باشيم، آمريكا در حال كوچك كردن حجم و تعداد نيروهاي نظامي خود است و امروز تهديدات نظامي حداقل، مكمل و با رويكرد خاص هستند.
جلالي در ادامه با برشمردن تهديدات افزود: افزايش قدرت سايبري، جنگ مردم محور، تهديدات بيولوژيك و جنگ اقتصادي از مهمترين تهديدات آمريكا عليه ماست.
وي ادامه داد: امروز پيشرفتهترين و كاملترين ابزارها و روشهاي جنگ اقتصادي عليه ما استفاده ميشود و جديترين تهديد متوجه ما، تهديدات اقتصادي است كه از آن به جنگ اقتصادي نيز ياد ميشود.
رييس سازمان پدافند غيرعامل كشور گفت: تهديد بيولوژيك نيز عليه ما به كار ميرود كه در آن دشمن با استفاده از ابزار و وسايل مختلف از راه نفوذ انواع آفتها و بيماريها زيرساختهاي كشور را مورد تهديد و حمله قرار ميدهد.
جلالي ادامه داد: حوزه تهديد سايبري نيز يكي از مهمترين تهديدت عليه ماست كه براي مهاجم داراي هزينه كم و براي كشور هدف هزينهها و پيامدهاي زيادي دارد.
فرمانده قرارگاه دفاع سايبري گفت: حوزه حمله به زيرساختهاي اساسي و اقتصادي كه بر بستر فضاي سايبر شكل ميگيرد، نيز بسيار قابل توجه است، فضاي سايبر يك فضاي بسيار بزرگ است و تمام زيرساختهاي يك كشور و جامعه را در بر ميگيرد و توجه به امنيت آن بسيار مهم است.
وي در قسمتي ديگر گفت: جنگ نرم فرهنگي، بحث رسانه و اينترنت نيز كه در فضاي سايبر شكل ميگيرد، داراي اهميت زيادي است كه در زمينه براندازي كاربرد دارد.
جلالي ادامه داد: يكي از روشهاي آمريكا براي براندازي، جدا كردن مردم از دولت و حكومت است كه در جنگ بالكان و عراق از اين روش استفاده كرد، امروزه از اين جنگ به جنگ بيقاعده و مردممحور ياد ميشود.
وي در ادامه با تشريح جنگ بيقاعده گفت: در اين نوع جنگ اگر قدرت اداره و پشتيباني مردم از دولت گرفته شود، مردم در تامين نيازهاي خود دچار مشكل شده و در برابر دشمن ديگر مقاومتي نشان نميدهند، بايد با برطرف كردن نيازهاي اوليه و اساسي مردم كه شامل آب، غذا، انرژي، سرپناه، امنيت و اطلاعرساني در شرايط مختلف، مخصوصا در زمان بحران با اين تهديد مقابله كرد.
رييس سازمان پدافند غيرعامل كشور گفت: در حوزه تهديدات بيولوژيك و سايبري نيز دستگاهها بايد با شناخت كامل از نوع و جنس تهديد، مدل دفاعي در برابر تهديد را تدوين كنند و برنامههاي اجرايي در خصوص پدافند غيرعامل را در برنامههاي خود لحاظ كنند.