کد خبر 111660
تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۱ - ۱۲:۳۰

ايران مذاکرات دوجانبه با اعضاي گروه ۵+۱ را در استانبول آغاز و به درخواست‌هاي واشنگتن براي ديدارهای دوجانبه پاسخ منفی داده است.

به گزارش مشرق، سعيد جليلي، دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران پس از برگزاري نشست مشترک با احمد داود اوغلو، وزير خارجه ترکيه و سرگئي ريابکوف، نماينده روسيه، با ريابکوف به مذاکره پرداخت.

بر اساس اعلام برخي منابع، واشنگتن نيز درخواست برگزاري نشست دو جانبه با ايران را مطرح کرد، اما با پاسخ منفی جمهوري اسلامي مواجه شد.

پرس تي‌وي در اين زمينه با هشام جابر، مدير "مرکز مطالعات خاورميانه" در بيروت گفت‌وگو کرده است که در ادامه مي‌خوانيد.

به طور کلي از مذاکرات ۵+۱ چه برداشتي داريد؟ به نظر شما چه اندازه احتمال دارد اين مذاکرات به نتيجه­ای مثبت دست يابد؟

جابر: همان‌طور که امروز باخبر شديم اين نشست سازنده و مثبت بوده است اما تا پايان اين کنفرانس از نتايج دقيق آن مطلع نخواهيم شد چرا که خانم کاترين اشتون (مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا) هنوز به ذکر جزئيات نپرداخته است.

اما تا آن‌جا که مطلع شديم ايران در اين مذاکرات ابتکار عمل جديدي ارائه کرده است و به نظر من ايران هميشه در طرف امن قرار دارد. جمهوري اسلامي چند دهه است که تلاش مي‌کند بلوک غرب را متقاعد کند برنامه هسته‌اي‌اش صلح آميز است و نظامي نيست و هيچ‌گونه هدف نظامي را نيز دنبال نمي‌کند.

اما آن‌ها باور نمي‌کنند و دائما مي‌گويند به نظامي بودن اين برنامه مشکوک هستند. نمي‌دانم چه کسي بايد اين موضوع را براي آن‌ها اثبات کند.

اگر آن‌ها دليلي دارند که ايران در حال ساخت يک برنامه نظامي هسته‌اي است، بايد حداقل طي ۱۰ سال (گذشته) مدرکي براي ادعاي خود به دست مي‌آوردند و همچنين يک مسأله منفي وجود دارد و آن اين است که تحت تحريم‌ها و بدون اعتماد، من فکر نمي‌کنم هيچ مذاکره‌اي نتيجه مثبت داشته باشد.

اکنون بايد صبر کنيم و ببينيم که آيا واقعا آن‌ها حسن نيت دارند يا خير و همانطور که سعيد جليلي (دبير شوراي عالي امنيت ملي ايران) گفت، تهران آماده همکاري با گروه ۱+۵ است.

همچنين ما بايد به ابراز نارضايتي ايران از بيانيه گروه ۸ اشاره کنيم که به اين کشور دستورالعمل داده بود و همچنين امريکا که گفت ايران بايد در مورد اين مسئله بسيار جدي تر باشد که به نظر من امري مثبت نبود و ايران حق دارد که مشکوک باشد و درباره طرح‌هاي بلوک غرب نااميد باشد.

اکنون با نشست ايران و گروه ۱+۵ که متفاوت است، روبرو هستيم. تا جايي که گفته شده، اين نشست مثبت و سازنده بوده (ولي) من فکر نمي‌کنم که نتيجه اين نشست بتواند مشکلات را حل کند چرا که نمی توان مشکلاتي که ‌دهها سال است ادامه دارد، ظرف دو يا سه روز حل و فصل کرد.
 
ما بايد اعتماد سازي کنيم و ايران بارها گفته است بر اساس شريعت اسلام و اصول آن‌ها، اين کشور قصد ندارد روي يک برنامه نظامي هسته‌اي کار کند. من فکر مي‌کنم آن‌ها (غرب) بايد براي اعتماد سازي و جلب اعتماد ايران، اول تحريم‌ها را لغو کنند.

به نظر من در اين صورت، مشکلات به تدریج حل خواهند شد نه صرفا در يک نشست واحد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس