به گزارش مشرق، جمیلعلیزاده شایق در گفتوگو با فارس، در پاسخ به اینکه قیمت خرید تضمینی برنج تا چه اندازه در راستای حمایت از تولید است، گفت: اگر بپذیریم قیمت خرید تضمینی ابزار مدیریتی برای سوقدادن کشاورزان به کشت ارقام پرمحصول است با اعلام دیرهنگام چنین نتیجهای حاصل نمیشود.
دبیر انجمن برنج افزود: بارها اعلام شد زمان مناسب اعلام قیمت خریدهای تضمینی دهه دوم بهمن است تا کشاورزان فرصتی برای تصمیمگیری داشته باشند اما در حالی که مزرعه برنج کشاورزان در حال سبز شدن است تازه قیمت را اعلام میکنند.
علیزاده همچنین گفت: ارقام برنجی که توسط دولت اعلام شده مربوط به دهههای چهل و پنجاه است و بسیاری از آنها در حال حاضر کشت نمیشود.
وی ادامه داد: به عنوان مثال کشت رقم برنج سفیدرود تقریبا منسوخ شده و کل مساحت کشت آن در استان گیلان شاید به ده هکتار هم نرسد همچنین رقم برنج آمار نیز در دهههای 40 و 50 کشت میشد و اکنون در مناطق محدودی از استان کهگیلویه و بویراحمد و بخشی از استان خوزستان کشت میشود و ارقام ندا و نعمت نیز سطح کشت حداقلی دارند.
به گفته علیزاده تاکنون سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی حداقل 20 نوع ارقام پرمحصول را معرفی کرده در حالی که بر ارقام معرفی شده از سوی دولت اثری از آنها دیده نمیشود.
وی گفت: وزارت جهاد کشاورزی در آذر 90 حدود 14 رقم را به وزارت صنعت، معدن و تجارت برای تعیین قیمت معرفی کرد و تأکید شد که این ارقام به تأیید انجمن برنج، سازمان تحقیقات و پژوهشهای وزارت جهاد کشاورزی رسیده است اما در لیست دولت از ارقام پیشنهادی اثری نیست.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان برنج همچنین تصریح کرد: در مصوبه دولت مسئولیت خرید نیز معلوم نشده و مفهوم آن این است که هر وزارتخانهای میتواند به عنوان مسئول قلمداد شود.
دبیر انجمن برنج با بیان اینکه دولت قیمت تضمینی ارقام برنج دهه 40 را معرفی کرده است،گفت:در حالی که سازمان تحقیقات حداقل 20 نوع ارقام پر مصرف معرفی کرده اما در لیست دولت اثری از این ارقام نیست.