به گزارش مشرق، موج سوم شیوع ویروس کرونا چندماهی است که در کشور راه افتاده و روزهای زیادی است که آمار ابتلا و مرگ و میر ناشی از کرونا اعداد هولناکی را نشان میدهد. مقام معظم رهبری در جلسه ستاد کرونا بر آموزش همگانی و مدیریت کارهای جهادی از سوی جوانان مؤمن و با محوریت و ظرفیت مساجد در محلات تأکید کردند، این توصیه مساجد تهران را بر آن داشت تا دوباره به میدان بیایند.
این روزها مساجد تهران به صورت خودجوش و مردمی طرح «عملیات محله محور، مسجد پایه» را در ۲۲ منطقه تهران در سه محور عملیاتی شامل ایمان و معنویت جامعه دینی، بهداشت و سلامت اجتماعی و معیشت اقشار آسیبپذیر راهاندازی کردهاند که ۳۵۴ محله را ذیل خود قرار دادهاند و به فعالیتهای جهادی و کمکرسانی مشغول هستند. در موج اول و دوم ویروس کرونا، مساجد، گروههای جهادی و هیأتها به صورت انفرادی مشغول کار بودند و کمکرسانی داشتند که این بیخبری از هم و کار جداگانه، گاهی موجب میشد تا خانوادههای نیازمند مغفول بمانند.
بیشتر بخوانید:
آش و دسر مخصوص یک هیئت برای مقابله با کرونا
در این طرح اما مساجد دست در دست هم دادهاند تا با شناسایی دقیق نیازمندان تهران به صورت محله محور به همه کمکرسانی کنند و برای این امر بسیج، گروههای جهادی، کمیته امداد امام خمینی (ره)، شبکه بهداشت، سامانه ۴۰۳۰، ستاد اجرایی فرمان امام، هیأتهای مذهبی و ... به میدان آمدند تا با هم همافزایی کنند.
مساجد تهران در این طرح به صورت تشکیلاتی و شبکهای با مدیریت ستادهایی در مناطق ۲۲ گانه فعالیت میکنند و برای مدیریت و مبارزه با این بیماری فعالیت میکنند و یکی از اهدافشان این است که شناسایی بیماران را از مبدأ انجام دهند. برای این امر در بسیاری از مساجد تهران پایگاه سنجش سلامت و غربالگری ایجاد شده است و تستهای ابتدایی سنجش دمای بدن، فشار خون و اکسیژن خون از مردم، بیماران را در مراحل اولیه شناسایی میکنند.
در کنار مساجد طی این طرح، ایستگاههای سلامت راهاندازی شده و اقلام بهداشتی مورد نیاز مردم توزیع میشود. در تمام مساجد پایگاههای بسیج، گروههای جهادی و خیریهها و هیأتها فعال شدهاند و در حال کمکرسانی به مردم هستند.
تهیه بستههای ارزاق، توزیع اقلام بهداشتی، شناسایی بیماران، رفع نیازهای سالمندان، تهیه آبمیوه و سوپ و ماسک برای بیماران کرونایی و نیازمندان و ... از جمله برنامههای مساجد تهران در این طرح است.