ماجرای رد 2 پیشنهاد کرملین برای رعایت پروتکل های بهداشتی / توصیه سردار سلیمانی درباره چگونگی ارتباط با روس ها / مفهوم شعار نه شرقی و نه غربی سردر وزارت خارجه نفی سلطه است - کراپ‌شده

دستیار ویژه و مدیرکل امور بین الملل با حضور در برنامه پرونده ویژه دستاوردهای سفر رئیس مجلس شورای اسلامی را تشریح کرد.

به گزارش مشرق، حسین امیرعبداللهیان دستیار ویژه و مدیرکل امور بین الملل مجلس شورای اسلامی امشب(یکشنبه ۲۶ بهمن ماه)  با حضور در برنامه "پرونده ویژه" دستاوردهای سفر اخیر دکتر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی به روسیه را تشریح کرد.

وی با اشاره به نگاه به آسیا گفت: ایران به عنوان یکی از کشورهای پهناور و تاثیرگذار در قاره آسیا حضور دارد، همچنین حدود ۶۰ درصد جمعیت ۸ میلیاردی جهان نیز در قاره آسیا زندگی می کنند.

امیرعبداللهیان تصریح کرد: قاره آسیا به لحاظ تاریخی، تمدنی، ادیانی و تنوع نژادی قدمت طولانی دارد و کشورهای این قاره به لحاظ فرهنگی، مشترکات بسیار زیادی با یکدیگر دارند.

دستیار ویژه و مدیرکل امور بین الملل مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نظریه پردازان حوزه بین الملل معتقدند در هر عصری، بخشی از کره زمین از لحاظ شرایط ژئوپولتیک و ژئواکونومیک و استراتژیک به عنوان قلب کره زمین شناخته می شود و عمده صاحب نظران معتقدند دهه های آینده متعلق به آسیا است و ظهور قدرت های جدید اقتصادی به ویژه در آسیا این بحث را ایجاد کرده که نگاه ما از لحاظ آینده پژوهی ، اقتصادی و توسعه ای در ارتباط با همسایگان خود در این قاره و دیگر کشورهای تاثیرگذار در قاره آسیا بازتعریف شود.

وی گفت: در ایران به طور سنتی ارتباط در حوزه خلیج فارس در سه دهه اخیر که برخی کشورها استقلال پیدا کرده اند، روابط بر این اساس پیش رفته و البته ما ارتباطاتی را هم با غرب و اروپا داشته ایم، بسیاری از کشورهای اروپایی و غرب امروز به سمت آسیا توجه دارند.

امیرعبداللهیان افزود: نباید فراموش کنیم که قرار بود براساس همین نگاه ویژه به آسیا، اوباما رویکرد خود را به آن سمت متمرکز کند و اکنون هم آمریکا و اروپا نگاه ویژه ای را به آسیا دارند، اما ما به عنوان یک کشور مهم و عضو قاره آسیا به طریق اولی باید نسبت به کشورهای همسایه و دورتر در آسیا نگاه ویژه تری داشته باشیم، اما این موضوع بدان معنا نیست که ما توازن را در سیاست خارجی حفظ نکنیم.

دستیار ویژه و مدیرکل امور بین الملل مجلس شورای اسلامی بیان کرد: نگاه ویژه به آسیا و اینکه قرن ۲۱ متعلق به آسیاست، به معنای کنار گذاشتن غرب به صورت کلی نیست.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه رویکرد غرب و اروپا نسبت به ایران چگونه است، گفت: به عنوان یک تجربه دیپلماتیک در زمان حضورم در سال های بین ۸۲ تا ۸۴ در زمان آقای خرازی جزو کمیته سیاسی – امنیتی و تیم مذاکره کننده هسته ای در ژنو بودم و به عنوان شاهد می گویم که مدل رفتار اروپایی ها معطل کردن است.

امیرعبداللهیان افزود: در مذاکرات قرار شد در ازای تعلیق غنی سازی از سوی ایران سه کشور فرانسه، انگلیس و آلمان به همراه نماینده اتحادیه اروپا که در مذاکرات حضور داشتند، تحریم ها را لغو کنند. غنی سازی از سوی ما لغو و قرار شد سه کمیته سیاسی- امنیتی، هسته ای و اقتصادی درباره چگونگی لغو تحریم ها تصمیم گیری کنند و ما بر این اساس تقریباً هر ۲۰ روز یکبار برای مذاکره به ژنو می رفتیم.

دستیار ویژه و مدیرکل امور بین الملل مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در مذاکرات زمانی که بعد از دو ساعت بحث درخصوص مقدمات پایان یافته و وارد مسائل اصلی شدیم، طرف غربی به بهانه آغاز تعطیلات ژانویه مذاکره را تعطیل و بعد موکول کرد که بعد از آن حدود ۲۰ روز دیگر دوباره برای مذاکرات رفتیم و اینبار هم بعد از مباحث مقدماتی، باز هم بهانه آوردند که در جلسه سوم اتفاق دیگری افتاد.

وی ادامه داد: رفتار زشتی که نتوانسته ام تاکنون فراموش کنم، طرف فرانسوی در آن جلسه یکی از مذاکره کنندگان را تغییر داده و مدیرکل مطالعات استراتژیک وزارت خارجه خود را جایگزین کرده بود، این شخص ۵۰ دقیقه درباره تئوری ها و مسائل صحبت می کرد که تنها حتی ۳۰ ثانیه هم حرف مفید از این سخنان به دست نمی آمد که در این موقع ضمن اعتراض، اعلام کردیم ما به دنبال مباحث آکادمیک نیستیم، زیرا دیپلمات هستیم.

امیرعبداللهیان اظهار کرد: دو کمیته اقتصادی و هسته ای در سه جلسه بعد از مذاکرات به نتیجه رسیده بودند، اما کمیته سیاسی- امنیتی به طور مدام مطالب رو طول می داد و بازی را با تاکتیک تعلیق کردن پیش می بردند که حتی بعد از درخواست ما برای لغو تحریم ها به دلیل پایان مذاکرات دو کمیته دیگر، باز هم آنها اعلام کردند که این موضوع امکان ندارد، زیرا ما در قالب یک پکیج بحث می کنیم که البته اکنون هم رفتار آمریکایی ها و ترامپ هم کاملا مشخص است.

دستیار ویژه و مدیرکل امور بین الملل مجلس شورای اسلامی با اشاره به سفر بسیار مهم و پردستاورد رئیس مجلس شورای اسلامی به مسکو گفت: طی این سفر شاهد بودم که جریان خاص غربگرا در کشور چقدر به دنبال آن هستند که نگاه به شرق را تخریب کنند، ما در حقیقت به دنبال تخریب نگاه به غرب نیستیم و راه را باز گذاشته ایم، حتی آمریکایی ها هم اگر روزی در مسیر درست قرار بگیرند و منصفانه عمل کنند و عزت ملی ما حفظ شود، هیچگاه به دنبال قطع رابطه با هیچ طرفی نیستیم، بلکه طرف مقابل است که با رفتار خود باید به گونه ای برخورد کند که منافع ملی ما حفظ شود.

مفهوم شعار نه شرقی و نه غربی سردر وزارت خارجه

وی ضمن اشاره به شعار نه شرقی و نه غربی در سردر وزارت خارجه و قانون اساسی کشورمان اظهار کرد: عده ای زمانی که می بینند یک مسئولی به روسیه یا چین می رود، به وی در فضای مجازی اتهام می زنند و می گویند که ببینید اینها کشور را در دامان روسیه و چین کمونیست بردند، در صورتی که معنای شعار نه شرقی و نه غربی یعنی در حوزه سیاسی، زیر سلطه هیچ کشوری نرویم.

امیرعبداللهیان تصریح کرد: ما در حوزه تامین منافع به هر دو طرف نگاه می کنیم، سابقه تاریخی غرب با کشور ما مشکلاتی را ایجاد کرده است، ما در حوزه شرق تنها قرارداد ترکمنچای و گلستان را در زمان شوروی سابق به عنوان یک سابقه بد داریم.

توصیه سردار سلیمانی درباره چگونگی ارتباط با روس ها

دستیار ویژه و مدیرکل امور بین الملل مجلس شورای اسلامی درباره همکاری ایران و روسیه در کشور سوریه نیز گفت: شهید سلیمانی زمانی که می خواستیم در بحث سوریه با روسیه مذاکره کنیم به ما گفت که من با روس ها در افغانستان کار کردم و باید با آنها حرف بزنید و در صورت توجیه روس ها و تعریف منافع مشترک می توانید از کار کردن با روسیه نتیجه بگیرید.

وی افزود: بنده در زمان حضورم در وزارت خارجه در زمان مذاکره با نماینده ویژه پوتین در امور خاورمیانه، زمانی که شروع به بحث درباره بحران سوریه کردم، احساسم این بود که نمی شود با روس ها کار کرد، اما بعد از ۵ سال کار نزدیک با آنها اعلام می کنم روسیه پوتین، متفاوت از جماهیر شوروی و حتی متفاوت از روسیه قبل از پوتین است و این را در راستای تامین حداکثری منافع ملی در نگاه به حوزه آسیا و شرق بیان می کنم.

امیرعبداللهیان در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه چرا سفر دیپلماتیک رئیس مجلس به روسیه اینقدر با حواشی همراه بوده است با بیان این که من به عنوان یک وزارت خارجه ای، مسئولیت هماهنگی های پروتکلی و هماهنگی های اصلی سفر را می پذیرم اظهارکرد: با توجه به ویژگی های آقای قالیباف  و شخصیتی که روس ها از وی از دوران دفاع مقدس تاکنون شناخته اند، جایگاهی برای رئیس مجلس قائل هستند. آقای قالیباف در آستانه سفر خود، ماموریت جدیدی پیدا کرد تا پیام مقام معظم رهبری را در این مقطع زمانی خاص که با تغییر شرایط بین المللی و رئیس جمهور آمریکا همراه بوده، به رئیس جمهور روسیه برساند.

دستیار ویژه رئیس و مدیرکل امور بین الملل مجلس شورای اسلامی ادامه داد: متحدان و دوستان در دنیا نسبت به روابط بین المللی ما حساس بوده و رفتار ما را در این مورد رصد می کنند، بنابراین زمانی که قرار شد این سفر در راستای دعوت رئیس دومای روسیه انجام شود، نیاز به یک سری مقدمات داشت. دومای روسیه با آغاز مجلس یازدهم یک رفتار ویژه ای را نسبت به ما داشتند، رئیس دومای روسیه فردی معتبر و از نزدیکان پوتین در حاکمیت روسیه است.

وی تاکید کرد: رئیس دومای روسیه در آغاز مجلس یازدهم ، رئیس کمیسیون روابط خارجی این کشور را برای تبریک همراه با یک دعوت نامه فرستاد و از آقای قالیباف خواست تا اولین سفر خارجی خود را به روسیه انجام دهد. این موضوع هم به دلیل نگاه راهبردی بود که در سطح دیدار رهبری با پوتین در سفر رئیس جمهور روسیه به ایران به وجود آمده بود، می خواستند ترجمان این دیدار را ایجاد کنند.

امیرعبداللهیان با بیان اینکه مناسبات ویژه ای میان ایران و روسیه در سطح دولتی و پارلمانی طی سال های اخیر داشته ایم، بیان کرد: بحث های مختلفی مانند ساخت نیروگاه اتمی، کاهش فشارهای تحریمی آمریکا و... در کنار موضوع همسایگی، ارتباطات ویژه ای را به وجود آورده، بنابراین زمانی که قرار شد پیام رهبر معظم انقلاب به پوتین داده شود، باید یکسری پروتکل هایی به دلیل شیوع بیماری کرونا رعایت می شد.

دستیار ویژه و مدیرکل امور بین الملل مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بعد از اعلام سفر  رئیس مجلس به روسیه، من شخصاً ۵ دیدار را سفیر روسیه در مجلس داشتم که اتفاقاً برخی از همین جریان های ضدروس در فضای مجازی با ارائه آمار غلط اعلام کردند که چرا اینقدر مجلسی ها در دامان روسیه غش کرده اند.

وی گفت: ابتدا به طرف روسی اعلام کردیم که باید این پیام تسلیم رئیس جمهور روسیه شود، اما آنها به ما گفتند که طبق پروتکل برای دیدار با پوتین، باید شخص مورد نظر با عزت و احترام بین ۱۰ تا ۱۴ روز همراه تیم پزشکی کرملین در این کشور حضور یافته و بعد از آن می تواند حتی با پوتین دیدار و مصافحه کند.

به روس ها گفتیم روئسای قوای ما بیکار نیستند که دو هفته برای رعایت پروتکل ها در روسیه بمانند

امیرعبداللهیان تاکید کرد: ما در پاسخ به طرف روسی اعلام کردیم که روسای قوای ما آنقدر بیکار نیستند که بتوانند دو هفته در آنجا بمانند، مجدداً روس ها با ما دیدار و پیام ها و یادداشت هایی بین ما رد و بدل شد، آنها بیان کردند که اگر می خواهید مدل پروتکلی که با روسای جمهور دو کشور CIS داشته باشید، یعنی تیم پزشکی کرملین به ایران بیاید و بین ۱۰ تا ۱۴ روز در کنار رئیس مجلس شورای اسلامی بماند و بعد با همان تیم به روسیه بیاید، که ما اعلام کردیم این موضوع عزتمند نیست و شرایط ما اجازه حضور تیم کرملین در مجلس را نمی دهد.

دستیار ویژه و مدیرکل امور بین الملل مجلس شورای اسلامی گفت: برای طرف روس مضمون پیام رهبری بسیار اهمیت داشت و می خواست هر چه سریعتر از آن اطلاع پیدا کند، بنابراین دبیر شورای عالی امنیت روسیه با کاظم جلالی سفیر ایران در روسیه دیدار و اعلام کرد یکی از این روش ها را بپذیرید، زیرا منتظریم که شما هر چه سریعتر پیام مهم رهبری را به ما تحویل دهید، در نهایت آنها بعد از آنکه مخالفت های ما را با این پروتکل ها دیدند، پیشنهاد دیگری را مطرح کرده و گفتند که پوتین فردی را مکلف کند که این شخص نامه رهبر معظم را تحویل بگیرد که البته در این میان باز هم اعلام شد هر کسی که می خواهد در روسیه دیدار داشته باشد، باید تست کرونا بدهد که باز ما ضمن مخالفت، بیان کردیم این موضوع با حفظ شئونات و عزت ما مطابقت ندارد و رئیس مجلس ما در روسیه تست نخواهد داد. ما تا این حد برای رعایت عزت ملی و پروتکل های مدنظر خود در جزئیات دقیق بودیم.

وی تصرح کرد: در نهایت آنها اعلام کردند ما فردی را با یادداشت رسمی برای دریافت پیام رهبری مشخص می کنیم که رئیس دومای روسیه از طرف رئیس جمهور روسیه مکلف به دریافت پیام رهبر معظم انقلاب شد و در کنار آن هم به ما اعلام کردند که رئیس مجلس ایران در روسیه تست کرونا نخواهد داد و بعد از این موضوع حتی ما در زمان سفر آقای قالیباف به روسیه، گفتیم ما حامل پیام هستیم که بسیار مهم است، ما پروتکل های طرف روسی را به دلیل عدم حفظ عزت ایرانی نپذیرفتیم و با اطلاع رسانی شفاف و به دور از جنجال های فضای مجازی و شفاف این سفر انجام شد.

امیرعبداللهیان اظهار کرد: این سفر در عالی ترین سطح دیپلماتیک خود و حتی به لحاظ محتوایی در جدی ترین فرم مباحث انجام و پیام رهبری تحویل داده شد و طرف روسی هم آنقدر پیام مقام معظم رهبری برایشان اهمیت داشت که حتی در تصاویر هم مشخص است که رئیس دومای روسیه حتی در زمان نشست خبری هم این پیام را در دستان خود نگاه داشته و بارها تاکید کرد که بعد از پایان دیدار با ما این پیام را به رئیس جمهور روسیه تحویل خواهد داد که ما در کمتر از ۲۴ ساعت، اولین واکنش ها و بازخوردهای این پیام را در دیدار با شورای عالی امنیت ملی روسیه و مقامات ارشد این کشور دریافت کردیم و اهمیت این پیام مورد توجه جدی پوتین قرار گرفت. البته هنوز نمی توانم درباره محتوا و پاسخ پیام، مسائل را مطرح کنم.

دستیار ویژه و مدیرکل امور بین الملل مجلس شورای اسلامی در ادامه این بحث در پاسخ به سوالی درباره اینکه ضرورت و تاثیر پیام رهبری بر روابط تهران و مسکو به چه میزان است، گفت: همواره مقام معظم رهبری به ما سیاستمداران و دیپلمات ها توصیه داشته اند که در حوزه سیاست خارجی، متوازن عمل کرده و با چسبیدن به یک طرف، طرف دیگر را رها نکنیم.

وی ادامه داد: ما ایرادی در حوزه ارتباط با چین و روسیه که عضو دائم شورای امنیت هستند و هر کدام به لحاظ فرهنگی با ما مشترکاتی دارند، داریم و متاسفانه نتوانسته ایم این رابطه را طی ۴ دهه خوب تنظیم کنیم. نگاه دولت آقای روحانی به غرب و آمریکا به صورت ویژه بوده و این موضوع در بیان واژه ها و سخنان رئیس جمهور کاملاً مشخص است تاجایی آقای روحانی صراحتا از آمریکا به عنوان کدخدا نام برده بود. 

امیرعبداللهیان با اشاره به یکی از سفرهای خود همراه با علی لاریجانی رئیس سابق مجلس شورای اسلامی به روسیه گفت: در این سفر یکی از مقامات ارشد روسیه به من گفت که شما ۸ سال پیش با ما توافقات اساسی را انجام داده و ما براساس آن توافقات، زیرساخت هایی را آماده کردیم، اما بعد از آن رفتید و در مذاکرات هسته ای با دولتمردان غربی حضور پیدا کرده و زیرساخت ها ما معطل ماند. آن پروسه را پیش بردید و بعد که با نقض قرارداد اروپایی ها و آمریکایی ها مواجه شده اید، بار دیگر آمدید، بنابراین باید تضمینی وجود داشته باشد که شما دوباره با تغییر مسئولان کاخ سفید ما را رها نمی کنید.

دستیار ویژه و مدیرکل امور بین الملل مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: پیام رهبری به رئیس جمهور روسیه در شرایطی که اعلام می شود با حضور بایدن، شرایط بهتر می شود به روسیه ارسال شد در صورتی که تیم بایدن شناخت خوبی از ایران دارد و در مذاکرات هسته ای به عنوان معاون اوباما حضور داشته و حتی رفتار آنها دقیق تر، سنجیده تر و پیچیده و دشوارتر نسبت به ایران خواهد بود، بر این اساس با درک این مناسبات، نفس سفر رئیس مجلس شورای اسلامی و همراه داشتن پیام راهبردی رهبر معظم یک پیام بسیار مهم برای روسیه، چین و متحدان ما و آمریکا و اروپا دارد و این موضوع در راستای تامین حاکثری منافع ملی ما انجام شد.

وی اظهار کرد: صرفنظر از محتوا، مطالب بیان شده در پیام مبتنی بر نگاهی درازمدت در حوزه سیاست خارجی پایدار و حفظ امنیت و منافع ملی کشورمان است و به منافع مشترک ایران و روسیه توجه داشته که می تواند بر مناسبات ما با چین هم اثرگذار باشد، اتفاقاً این سفر و پیام رهبری می تواند باعث شود سه کشور غربی بازیگر در برجام و آمریکایی ها به این فکر بیفتند که رفتار غلط شان را با ایران باید اصلاح کنند.

امیرعبداللهیان اظهار کرد: پیام رهبری در حقیقت، راهبردی، مهم و در یک مقطع زمانی درست بود که بعداً در زمان مناسب درباره جزئیات پیام ایشان و پاسخ روس ها به آن صحبت خواهم کرد، اما تنها می گویم که طرف روسی با جدیت این پیام را بررسی و مورد توجه ویژه پوتین قرار گرفت و ما بعد از ملاقات با رئیس دومای روسیه و تقدیم پیام رهبر معظم انقلاب، در ملاقات های بعدی بازخوردها و نحوه ورود روس ها به صورت جدی به محتوا را شاهد بودیم که بدون تردید ملت ما آثار این سفر را در عرصه عبور ازتحریم ها و فشارهای بایدن به شکل دیگر مشاهده خواهند کرد.

دستیار ویژه و مدیرکل امور بین الملل مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه دستاوردهای سفر رئیس مجلس به روسیه غیر از پیام مقام معظم رهبری چیست، گفت: این سفر دستاوردهایی درحوزه های راهبردی، سیاستی و اجرایی داشت، مقامات روس جایگاه و موقعیت ایران در نظام کنونی و در منطقه می دانند و آنها تجربه موفقی از همکاری با ایران در برخی حوزه ها مانند سوریه داشته اند. ایران در پرونده سوریه دست برتر را داشته و دارد، اما در یک مقطعی روس ها متقاعد شدند که در پرونده سوریه ورود کرده و کمک کنند و در این پرونده منافع مشترکی میان ایران، روسیه و سوریه تعریف شد و این موضوع یک نمونه موفق در بحث همکاری ما و روسیه بود. همچنین نیروگاه برق اتمی یکی از کارهای بزرگ با روس ها بود که آنها در حال ساخت نیروگاه ۲ و ۳ هستند و با یک سرعت خوب پیش می روند و حتی روابط و پروژه های اقتصادی هم در کشور ما از طرف روس ها در حال انجام است.

وی با اشاره به دستاوردهای ملموس سفر دکتر قالیباف به روسیه گفت: نفس انجام سفر در سطح رئیس قوه یک پیام مثبتی برای طرف روس داشت و یک شتاب دهی بالایی را نسبت به سایر پرونده های بین کشورها ارائه کرد و به وضوح دیدم که در این سفر مخصوصاً بعد از دریافت پیام رهبری، برخی مسائل را که در ردیف ۸ و ۹ قرار داده بودیم، روس ها بسیار زودتر از ما مطرح کردند.

امیرعبداللهیان تاکید کرد: در این سفر درباره همکاری های پایدار و مستمر نیز بحث و بررسی صورت گرفت، ما هنوز بین تهران و مسکو یک سند راهبردی و درازمدت نداریم، بلکه تنها یک سندی داریم که باید به روزرسانی شود. از سال گذشته مقامات وزارت امور خارجه یعنی آقایان ظریف و لاوروف وارد این بحث شده اند، اما این موضوع هم نیاز به یک شتاب و کاتالیزور داشت که در این سفر بر روی اهمیت این موضوع تمرکز شد.

دستیار ویژه و مدیرکل امور بین الملل مجلس شورای اسلامی افزود: اکنون بحث هسته ای و برجام یکی از موضوعات بین المللی و مهم است که درگیر آن هستیم و مصوبه مجلس هم تاکید دارد که در ۲۱ فوریه مطابق با ۵ شهریور ماه خروج ما از پروتکل الحاقی است و از سوی دیگر روسیه عضو دائم شورای امنیت است که ما در کنار رایزنی های سیاسی قالیباف به روسیه درباره جدیت ایران برای اجرای این مصوبه، می تواند تاثیر و پیام خود را داشته باشد. دوستان روس ما براساس همان توصیه شهید سلیمانی که روس ها بعد از توجیه در کنار ما هستند و اگر سه کشور اروپایی و آمریکا بخواهند هر رفتاری را انجام دهند، بدانند که جمهوری اسلامی ایران یک رفتار حکیمانه و منطقی در پشت مصوبه مجلس خود دارد و این کار را انجام خواهد داد.  

وی با بیان اینکه موضوع پیوستن ایران به اتحادیه اقتصادی اوراسیا هم در این سفر مورد بحث و بررسی قرار گرفت، گفت: کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا تا ۷ هزار قلم کالا از معافیت مالیاتی برخوردار بوده و درحقیقت صفر محسوب می شود، ایران اکنون عضو موقت این اتحادیه بوده و از معافیت ۲۶۲ قلم کالا برخوردار است که این میزان در ماه های آینده به ۹۰۰ قلم کالا افزایش می یابد.

امیرعبداللهیان تاکید کرد: دبیر کل اتحادیه اقتصادی اوراسیا با حضور در محل هتل رئیس مجلس با وی دیدار و گفت وگوهای تکنیکال و دقیقی درباره این موضوع داشتند و قرار شد از هفته آینده مذاکرات درباره پیوستن ایران به این اتحادیه به عنوان یک عضو دائم آغاز شود که این مسئله می تواند به تجارت میان ایران و کشورهای عضو این اتحادیه کمک کند.

دستیار ویژه و مدیرکل امور بین الملل مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه موضوع کریدور شمال به جنوب یکی دیگر از مباحث مهم میان ما با طرف روسی بود، تصریح کرد: کریدور شمال به جنوب ترانزیت مسافر و کالا را شامل می شود، یعنی کالا از هند با راه آهن به داخل ایران وارد شده و از سمت روسیه به طرف اروپا برود و این خط ارتباطی که از داخل ایران می گذرد، البته سه مسیر کریدوری دیگر هم وجود دارد که در دیدار و مذاکرات اقتصادی رئیس مجلس با مسئولان و تجار روسی و ایرانی به این موضوع توجه ویژه شد.

وی گفت: اقدامات و توافقات مهمی در این سفر انجام شد تا روابط اقتصادی دو کشور با یکدیگر گره بخورد، بر این اساس جلسات، دیدارها و اینکه کمیسیون مشترک دولتی ما به علت کرونا نزدیک به دو سال است که برگزار نشده که توافق شد در آینده ای نزدیک کمیسیون اقتصادی تشکیل جلسه بدهد. ما از دو سال پیش کمیسیون عالی پارلمانی را داریم که ۵۰ درصد آن دولتی و ۵۰ درصد دیگر آن روسای کمیسیون ها و پارلمانی ها هستند که توافق شد طی ۳ ماه آینده رئیس دومای روسیه به ایران سفر کند تا همین کمیسیون برگزار و در موازات آن هم نمایشگاه بازرگانی ایران و روسیه و هفته فرهنگی این دو کشور برپا شود. البته همزمان با ما، معاون وزیر بهداشت و رئیس انستیتو پاستور هم در روسیه بودند که مذاکرات دکتر قالیباف به تسریع تولید و ارسال واکسن روسی به ایران انجام شد./

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 49
  • در انتظار بررسی: 5
  • غیر قابل انتشار: 56
  • IR ۰۲:۰۱ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۷
    32 17
    "ما در حوزه شرق تنها قرارداد ترکمنچای و گلستان را در زمان شوروی سابق به عنوان یک سابقه بد داریم." لطفا توجه کنید: معاهدات گلستان و ترکمنچای قبل از بوجود آمدن اتحاد جماهیر شوروی با روسیه تزاریست و در زمان قاجار بسته شد که اواسط قرن 19 میشود. در حالی که اتحاد جماهیر شوروی در سال 1922 یعنی اوایل قرن 20 تاسیس شد.
    • GB ۰۸:۳۳ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۷
      5 6
      درسته در زمان اتحاد جماهیر، کمونیستها از توده‌ای ها حمایت میکردن.
    • DE ۱۶:۵۸ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۷
      0 0
      شما بسیار ضایع هستید!
  • یک جانباز IR ۰۲:۲۳ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۷
    28 21
    در این سفر همین که از آن افرادی حضور نداشتند که در ارتباط با هر صحبت تجاری و مالی اول عنوان میکنند سهم ما چه خواهد شد این سفر بنفع مردم و زود به سر انجام خواهد رسید و امید به غرب به صفر رسیده
  • رضا IR ۰۶:۱۱ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۷
    42 37
    چقدر اين مرد محترم و با شخصيته ، از معدود سياستمداران ايرانيست كه پخته و حساب شده حرف ميزنه ، بعنوان مثال ببينيد در باره نگاه راهبردى رهبرى نسبت به سياست خارجى و همينطور نگاه روحانى به غرب چه خوب و محترمانه و در عين حال بى حاشيه صحبت ميكنه ؟! اهل جنجال نيست . ما امروز به چينين سياستمداران بى حاشيه اى نياز داريم .
    • IR ۰۸:۲۴ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۷
      23 8
      به فضل خدا و به کوری چشم کسانی که در دولت حسنک وزیر امیر عبداللّهیان را از وزارت امور خارجه اخراج کردند و با اخراج ظریف الممالک از این وزارت خانه، انشاءاللّه در دولت انقلابی ای که در سال آینده انتخاب خواهد شد جناب امیر عبداللّهیان به سمت وزیر مقتدر امور خارجه ایران منصوب خواهد شد!
  • ملت IR ۰۷:۰۰ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۷
    33 6
    صداقت و اخلاص و مصلحت اندیشی آقای قالیباف ودوراندیشی او به امید خدا باعث رفاه وآسایش ملت میشود
  • IR ۰۷:۱۵ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۷
    9 8
    عاقلان دانند
    • IR ۰۸:۵۶ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۷
      18 3
      و نادانان خامند!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • IR ۱۹:۰۰ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۷
      0 0
      پس شما نمیدانی!
  • IR ۰۷:۲۱ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۷
    18 3
    واقغا ادم با شخصیتیه شفاف وبدون توهین صحبت میکنه
  • IR ۰۷:۲۸ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۷
    10 32
    یه آبرو ریزی به تمام معنا بود.
    • IR ۰۸:۴۷ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۷
      19 4
      یعنی از سعی در بغل کردن وزیر خارجه فرانسه و پس زده شدن از سوی وی، پس از تحمیل برجام به ایران هم بدتر بود!؟!؟!
    • IR ۰۹:۱۹ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۷
      12 3
      باید میرفت یه دوره زانو زدن جلوی امیر کویت پیش جواد جون میدید تا روابط بین الملل رو یاد بگیره!!!!
  • IR ۰۷:۴۱ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۷
    5 8
    خسرو معتضد.. تاریخ.. روس ها..
  • IR ۰۷:۴۵ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۷
    15 14
    به نظر من سفر قالیباف چیز بدی نبوده و فقط اصلاح طلبان مفتخور باند باز باید آب بریزند - در ضمن روسیه هم کاملا دنبال منافع خودش هست و بدون پول یه دوچرخه هم به سوریه نمیبرد داره کاسبی میکنه و در سوریه هم داره مزد میگیره وگرنه حس و تعصبی به انسانیت ندارند
    • رضا IR ۱۱:۴۸ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۷
      1 2
      درود عالی گفتی
  • مه IR ۰۸:۰۷ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۷
    10 2
    انشالله که خیر باشه
  • AU ۰۸:۴۲ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۷
    13 2
    کاملا درسته کار کردن با درایت با روس ها یا هر کشوری حتی شرکت های مستقل غربی با حماقت و خیانت فاصله داره حماقت یعنی منافع ملی رو فدا کردن و خیانت یعنی منافع گروهی رو به منافع عموم ترجیح دادن که خدا را شکر ایشان روشنگری فرمودند چنین نیست.
  • IR ۰۹:۱۱ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۷
    4 4
    مگه این پوتین واکسن نزده که اینطوری هزارتا سوراخ قایم نشه کارهای مملکتش رو هم اینجوری راه میندازه هرجا بخواد بره باید تمام کارکنانش 14 رو قرنطینه باشن
  • صادق IR ۰۹:۱۵ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۷
    2 8
    این عزت ملیه ؟؟!!
    • زمانی IR ۱۰:۵۷ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۷
      1 2
      بخواهیم یا بخواهند که توجیه کنند، بله یه افتخاری بود
    • IR ۱۱:۱۶ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۷
      6 1
      از نظر بعضیا : عزت ملی یعنی حفظ برجام بدفرجام به هر قیمت!
    • مهران IR ۱۱:۱۶ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۷
      2 5
      با اجازه بزرگترها...... نه
  • همشهری IR ۰۹:۳۱ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۷
    7 2
    برکات 40سال درایت و عاقبت اندیشی امثال این آقایون درجامعه مشهود است، فقر وظلم وگرسنگی وفساد سازمان یافته، روس و انگلیس، استعمارگران دیرینه.
  • امیر بابایی IR ۰۹:۴۰ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۷
    5 5
    لطفاً شکست خودتان را توجیه نکنید.
  • IR ۰۹:۴۷ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۷
    2 4
    یک افکار ویرانگر وخطرناک که در داخل کشور باب شده و به نشر دهنده از آن حمایت می کند و راحت نشر می دهد فشهای زشت رکیک از طرف جنای قدرتمند است وهمینطور حرفهای بی سر ته و متلک وتمزخور آمیز اگر هموطنی نظری بدهد ونظرش غیر کار شناسی وغیر عقلانی با شد ولی بوی توهین فتنه نداشته باشد عیبی ندارد ولی این افراد دوآتشه از کلامشان معلوم است کم‌سن سال واحساسی عمل می کنند تاریخ نخوانده اند قبل از انقلاب را ندیده اند در جنگ ‌نبوده اند از مشکلات کشاورزی صنعت تولید و در گرانی با مشکلات فرزند بزرگ نکرده اند هنوز یک روز بیماری بی پولی نکشیده اند این است که نمی دانند این فشها برای آینده کشور چقدر خطر ناک است آنها بی دلیل یا با دلیل به یک فرد فش می دهند ولی نمی خواهند قبول کنند که ضعف از قانون است که نباید افراد با ضعف در رس کار قرار بگیرند یکی را رسوا کردن دیگری را یار عزیز امام زمان قلمداد کردن کاری از پیش نمی رود اگر یک‌ مسعول در کارش تخصص وتجربه کافی داشته باشدو ملت دوست و وطن پرست باشد و اماندار پاکی باشد حتی اگر بی دین باشد بنظر من او آدم خوبی هست باید او را نگهداشت نه هرکس فقط دکمه یقه سفید را بست باید کار را به او سپرد در هر صورت فش دهنده ونشر دهند کار ویرانگری می کنند چرا نمی دانم
    • IR ۱۰:۴۳ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۷
      12 2
      اصلاح طلبان تهوع آور تطهیرپذیر نیستند! بی ثمر خودت را خسته می کنی! ضمناً به جای نظر دادن کمی در یاد گرفتن کلمات کارکن تا حداقل متن ساده ای را با انبوه اغلاط املایی ننویسی!
  • IR ۰۹:۵۵ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۷
    9 2
    بیشترغربگراهای تندروازبچگى غربگرابوده اندکه درک حقایق برایشان دشواراست..
  • کایا شیم IR ۱۰:۲۲ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۷
    3 5
    شما خیلی خوبین ، روسیه هم خیلی خوبه، حالا راحت شدید
    • IR ۱۲:۱۱ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۷
      7 1
      نه وقتی راحت می شویم که تمام بهائیان مزدور و اربابشان را خاک کنیم!!!
  • سمیرا IR ۱۰:۵۰ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۷
    1 1
    چیزی که عیان است چه حاجت به بیان است،
  • مهدی IR ۱۰:۵۷ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۷
    8 2
    ایشان شخصیت بسیار جالبی دارند و بسیار درست شفاف واضح باتجربه باصداقت حرفه ای صحبت میکنند که ناشی از درک درست و ایمان اشان است بسیار به ایشان علاقمندم و هر زمان که برنامه ای بوده کامل نگاه کردم و یک دیپلمات تمام عیار هستند به کنار ایشان واقعا در حد یک وزیر امور خارجه تمام عیار هستند با آرزوی بهترین ها برای ایشان زیر سایه حضرت زهرا باشند
  • علی IR ۱۱:۰۲ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۷
    4 8
    ولی واقعیت این است که پوتین روانی اینارو راه نداده یعنی علنا با انتخاب قالیباف برای ریاست جمهوری 1400موافق نیست
  • محسن IR ۱۱:۲۰ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۷
    6 3
    چه جوریه که واکسن خودش رو خودش قبول نداره، خخخخخخ البته ما که مشتری هستیم پولمون هم نقد،
  • اسیر جنگی IR ۱۲:۰۶ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۷
    1 0
    ادب از کی آموختی گفت از بی ادبان بهلول
    • حسین US ۱۳:۵۶ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۷
      3 0
      اون لقمان بود پسر م
  • ملت IR ۱۲:۴۰ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۷
    3 0
    باسلام همیشه ودرهمه حال مسئولان ودست اندرکاران دلسوز نظام امثال اقای دکتر قالیباف دنبال عزت مردم ایران بودندنه ذلت انان وماروابط خوبی باکشورروسیه خواهیم داشت واین حاشیه های ایجادشده هیچ خللی بوجودنمی اورد....
  • IR ۱۳:۵۷ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۷
    4 0
    مگر پوتین هنوزواکسن روسی تزریق نکرده
    • مجید IR ۲۳:۳۵ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۷
      0 0
      مگرصحبتهای پوتین رو در مورد واکسن نخوندی شما اسکلها همیشه میخواهید همسوباجریانهای ضدانقلاب همه چیرو به حاشیه ببرید. اگه متنو خوندی پس حرف اضافه نباشه
  • مودب AU ۱۴:۲۴ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۷
    0 0
    پیام نباید تحویل میشد .
  • علی مطلق IR ۱۴:۳۷ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۷
    1 0
    مردم را در اولویت قرار دهید
  • IR ۱۴:۴۸ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۷
    1 4
    اقا دیپلمات تاریخ بیتشر مطالعه کنید قراردهای ترکمنچای و گلستان در زمان روسیه تزاری بسته شد، و بعد از فروپاشی آن و ایجاد اتحاد جمایر شوری، لنین در اولین اقدام خارجی خودش نیروی های روسیه را از ایران خارج کرد و انگلستان هم مجبور کرد که از جنوب ایران خارج بشوند و کشور بعد از 10 سال سه پاره شدن به علت قرار 1917 دوباره متحد شد، لنین بعد از این اقدام دست دوستی به سمت ایران دراز کرد ولی متاسفانه جریان غربگرا این دست پس زدن و به جای درخواست برای بازپس گیری مناطق شمالی رود ارس، شروع به دشمنی با شوروی کردن،
    • IR ۱۹:۲۲ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۷
      1 0
      عجب! ما نمی دانستیم!
  • محمد IR ۱۷:۰۷ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۷
    0 0
    ۲۱ فوریه مطابق با ۳ اسفند هست
  • DE ۱۷:۰۸ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۷
    3 2
    سیاست کلی روس ها در کلیه دوره ها تزار مبتنی بر تحقیر دیگر کشور ها بوده و هست و قابل کتمان نیست آنها در ادبیات به بی انصافی معروفند
  • IR ۲۰:۳۰ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۷
    0 0
    عالی
  • مجید حسنی IR ۲۳:۱۰ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۷
    0 0
    در هر شرایطی هم غرب وهم شرق و هر کشوری فقط به فکر منافع خودشان هستند شک نکنید.... بحث بی نتیجه نکنید تنها چیزی که مهم است استقلال و پیروزی و عزت کشور مان است که اصلاح طلبان آن را از بین بردن
  • کرمانشاهی IR ۲۳:۳۲ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۷
    0 0
    بکوری چشم منافقین و عوامل سایبری آل سعود هم پیمانی با روسیه و چین را برای بزانو درآوردن آمریکا و اسرائیل و هم پیمانانشان ، به سرانجام می‌رسانیم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس