آمادگی شرکت برکت برای واکسیناسیون عمومی در ماه جاری/ اجرای همزمان فاز ۲ و ۳ مطالعات بالینی در صورت صدور مجوزهای لازم

شرکت گروه دارویی برکت اعلام کرد که با توجه به شرایط همه‌گیری بیماری کرونا قادر خواهد بود در تأمین واکسن مورد نیاز برای واکسیناسیون عمومی قبل از اتمام سال جاری نیز مشارکت کند.

به گزارش مشرق، شرکت گروه دارویی برکت به سؤالات ارسال‌شده در سامانه "تدان" حاصل از برگزاری کنفرانس پاسخ داد.

سؤالات و پاسخ‌های ارائه‌شده توسط این شرکت به‌شرح ذیل است:

۱. در صورت تولید واکسن کرونا در داخل کشور، چند درصد از آن در شرکتهای گروه انجام خواهد شد؟

تولید واکسن کرونا به‌شکل کامل در شرکت "شفافارمد" از شرکتهای زیرمجموعه گروه دارویی برکت به‌ترتیب طراحی و فازهای مطالعاتی و تست‌های حیوانی را با موفقیت پشت‌سر گذاشته و هم‌اینک در مرحله تست انسانی است که نتایج اولیه فاز مطالعات بالینی تاکنون بسیار موفقیت‌آمیز بوده، فاز نخست مطالعات بالینی انسانی واکسن کوویران تا ۱۵ اسفند خاتمه می‌یابد و در صورت اخذ مجوزهای لازم از وزارت بهداشت فازهای دوم و سوم مطالعات بالینی به‌صورت همزمان اجرا خواهد شد.

همچنین با توجه به شرایط همه‌گیری بیماری کرونا و در صورت تشخیص وزارت بهداشت و ارائه مجوزهای لازم، مجموعه گروه دارویی برکت قادر خواهد بود در تأمین واکسن مورد نیاز برای واکسیناسیون عمومی قبل از اتمام سال‌جاری نیز مشارکت کند.

لازم به ذکر است ادغام فازهای مطالعات بالینی و ارائه مجوزهای لازم درباره سایر واکسن‌های عرضه‌شده در سایر کشورها نیز انجام پذیرفته است.

سرمایه‌گذاری لازم برای اجرای بزرگترین سایت تولید واکسن در منطقه از جمله تولید انبوه واکسن کرونا به‌اندازه مورد نیاز و صادرات در این شرکت در حال انجام است و ان‌شاءالله فاز نخست تولید واکسن کرونا با ظرفیت برآوردی دو تا سه میلیون دوز در ماه تا ۲۰ اسفندماه جاری و فاز صنعتی آن با ظرفیت ۱۲ تا ۱۵ میلیون دوز در ماه، تا اوایل خردادماه سال ۱۴۰۰ افتتاح خواهد شد. شرکت آمادگی و توان پوشش بازار داخل و صادرات به بازارهای منطقه را نیز خواهد داشت.

۲. ارزش دلاری فروش هر دوز واکسن کرونا چقدر خواهد بود؟ بهای تمام‌شده آن به‌ازای هر دوز چقدر خواهد بود؟

بنابر آخرین مصوبات سازمان غذاودارو، قیمت در نظر گرفته‌شده برای داخلی‌سازی محصولات وارداتی که برای نخستین بار تولید می‌شوند همچنین واکسن، معمولاً ۷۰ درصد قیمت مشابه وارداتی خواهد بود و برآوردها حاکی از حاشیه سود تقریباً ۱۵ تا ۲۰ درصدی این محصول است. تعیین برآوردهای دقیق مستلزم نهایی شدن فاز مطالعات انسانی و توافق با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور امکان‌پذیر خواهد بود.

۳. شرکت برای تولید واکسن کرونا با چه کشورهایی و شرکتهایی همکاری خواهد داشت؟

دانش ساخت واکسن کوویران برکت کاملاً بومی است و با تکیه بر دانش متخصصان توانمند داخل کشور بوده است. در زمینه تجهیزات و دستگاه‌های مورد نیاز نیز، بخشی از تجهیزات مورد نیاز برای تولید واکسن در کارخانه شفافارمد مستقر بوده است و همان‌گونه که در سؤال یک پاسخ داده شد فاز تولید واکسن کرونا با ظرفیت برآوردی دو تا سه میلیون دوز در ماه، ان‌شاءالله تا ۲۰ اسفندماه به بهره‌برداری خواهد رسید.

۴. پخش واکسن کرونا برکت از چه‌طریق خواهد بود؟ آیا شرکت شریک تجاری خود را برای توزیع واکسن کرونا انتخاب کرده است؟

توزیع واکسن از طریق سازمان غذاودارو و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خواهد بود و همچنین مجموعه گروه دارویی برکت نیز آمادگی دارد برای همکاری با وزارت بهداشت از طریق پخش البرز اقدام کند.

۵. برای تولید داخلی دوز کافی از واکسن کرونا برای کل جمعیت ایران چند سال زمان نیاز است؟

ظرفیت‌های مورد نیاز برای تولید ۱۰۰ تا ۱۲۰ میلیون دوز واکسن در سال ۱۴۰۰ در مجموعه شفافارمد دیده شده است. قابلیت تولید فاز نخست با ظرفیت برآوردی دو تا سه میلیون دوز در ماه، تا ۲۰ اسفندماه جاری تکمیل می‌شود و فاز تکمیلی تولید انبوه نیز با ظرفیت ۱۲ تا ۱۵ میلیون دوز در ماه، ان‌شاءالله تا اوایل خردادماه سال ۱۴۰۰ به بهره‌برداری خواهد رسید.

لازم به ذکر است این ظرفیتها مربوط به نوع واکسن Inactive بوده و ظرفیت‌های مربوط به واکسن MRNA و نوترکیب نیز به آن اضافه خواهد شد.

۶. برآورد شما از درصد تأمین واکسن کرونا از محل تولید داخل چقدر است؟

با توجه به ظرفیت ایجادشده در مجموعه دارویی برکت، این مجموعه می‌تواند کل نیاز داخلی را تأمین کرده و قابلیت صادراتی نیز برای این مجموعه پیش‌بینی شده است.

۷. آیا این امکان برای سایر تولیدکنندگان دارویی ایران وجود دارد که واکسن کرونا را تولید کنند؟

هرگونه اطلاع‌رسانی در این رابطه برعهده دولت و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور است.

۸. مزایای رقابتی واکسن کرونای برکت نسبت به سایر تولیدات مشابه روسی و چینی را توضیح دهید؟

واکسن روسی از نوع نوترکیب Ad۵ و Ad۲۶ بوده که ژن اسپایک ویروس کرونا به آن منتقل شده است مشابه این واکسن توسط استرازینکا ـ آکسفورد نیز تولید می‌شود. بنابر بررسی برخی از محققان، واکسنهای مذکور برنامه جهش‌یافته ویروس بی‌اثر بوده و در افراد بالای ۶۵ سال نیز مصونیت ایجاد نمی‌کنند همچنین این واکسنها عوارض شدیدتری نسبت به واکسنهای ویروس کشته‌شده دارد.

واکسن کوویران برکت، از نوع ویروس کشته‌شده است که برپایه مطالعات، دانش و تخصص دانشمندان ایرانی پایه‌ریزی شده و تمام مراحل، استانداردها و رگولاتوری‌های دقیق وزارت بهداشت را تا اینجا با موفقیت پشت‌سر گذاشته است.

آزمایشات نشان داده این محصول در مواجهه با ویروس کرونا عملکرد بسیار مطلوبی داشته و اخیراً تست این واکسن بر روی واریانت جدید انگلیسی کووید۱۹ نیز با موفقیت صددرصدی سپری شده است. واکسن برکت مشابه نوع چینی بوده و تمام مزایای آن را نیز دارد.

۹. قابلیت صادرات واکسن کرونای مجموعه به چه‌میزان ارزیابی می‌شود و برآورد میزان صادرات چقدر است؟ بازارهای هدف صادرات محصول واکسن کرونای برکت چه کشورهایی هستند؟

پتانسیل صادرات به کشورهای منطقه برای سالانه حداقل پنج تا ۱۵ میلیون دوز واکسن پس از رفع نیاز داخلی، برآورد شده است. کشورهای همسایه از پتانسیل بالایی برای دریافت واکسنهای ساخت مجموعه برکت برخوردار هستند. سایر کشورهای متقاضی برای واکسن کوویران برکت نیز با ارسال درخواستهای خود، امکان بهره‌مندی از واکسن کرونای مجموعه داروی برکت را خواهند داشت.

تاکنون با سه کشور لبنان، سوریه و ونزوئلا مذاکراتی برای صادرات واکسن صورت پذیرفته و سه شرکت آمادگی خود را برای خرید واکسن برکت اعلام کرده‌اند.

۱۰. تأثیر افزایش نرخ ارز بر سودآوری شرکتهای دارویی زیرمجموعه داروی برکت را تحلیل کنید؟ وضعیت افزایش نرخ محصولات از ابتدای سال تاکنون چگونه بوده و برآورد از وضعیت آتی آن چگونه خواهد بود؟

مطابق روال سنوات گذشته برای حفظ قابلیتهای صنعت استراتژیک دارو انتظار می‌رود با افزایش هزینه‌های تولیدی ناشی از افزایش نرخ ارز، افزایش نرخ محصولات نیز به‌تناسب تأیید شود. در سال جاری با توجه به افزایش هزینه‌های ناشی از نرخ ارز در هر گروه از محصولات، افزایش قیمت‌ها نیز صورت گرفته و حاشیه سودآوری محصولات تولیدی حفظ شده است، انتظار می‌رود این روند در سال آتی نیز ادامه پیدا کند.

۱۱. آیا هزینه‌های پروژه واکسن کرونا به‌صورت هزینه مسئولیت‌های اجتماعی برای گروه دارویی برکت در نظر گرفته شده است؟

گروه دارویی برکت با تکیه و میدان دادن به دانشمندان جوان و متعهد کشور و سرمایه‌گذاری قابل توجه در حوزه‌های دانش‌بنیان صنعت دارو، توانسته است با داخلی‌سازی محصولات وارداتی از جمله داروهای ضدسرطان و بیماری‌های خاص، قیمت تمام‌شده داروهای مورد نیاز بیماران را به کمتر از یک‌پنجم برساند و به این طریق بار مالی بیماران را کاهش دهد.

درباره داروی "رمدسیور" و سایر داروهای بیماری کرونا نیز به این صورت عمل شده است. درباره واکسن نیز رفع نیاز داخل و کاهش قیمت تمام‌شده محصول از جمله اقدامات دانشمندان جوان و متعهد گروه دارویی برکت است.

لیکن باتوجه به رویکرد ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) و با عنایت به بورسی بودن شرکت گروه دارویی برکت و رعایت حقوق سهامداران اقلیت، هرگونه هزینه اجتماعی یا کمک بلاعوض در این رابطه به‌صورت کامل توسط ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) (به‌عنوان نهاد همکار در این پروژه) به‌عهده گرفته شده و گروه داروی برکت مطابق با روال سایر گروه‌های دارویی بورسی به کسب‌وکار تخصصی خواهد پرداخت.

همچنین ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) با توجه به دغدغه تأمین سریع واکسن برای ریشه‌کنی این بیماری، نسبت به تأمین مالی برای خرید تجهیزات تولیدی و مواد اولیه مورد نیاز، در حداقل زمان ممکن مساعدت کرده است.

۱۲ ـ وضعیت فعلی صادرات را در مجموعه دارویی برکت توضیح دهید، برآورد شما از درصد ارزش صادرات به کل فروش مجموعه چقدر است؟ چند درصد از مواد اولیه محصولات صادراتی مجموعه به‌صورت وارداتی تأمین می‌شود؟ چند درصد از مواد اولیه محصولات صادراتی مجموعه با ارز دولتی تأمین می‌شود؟

در حال حاضر به‌خاطر تحریمهای تحمیلی و ظالمانه آمریکا و سایر کشورهای غربی به کشور همچنین سیاست‌های سازمان غذاودارو برای جلوگیری از کمبود دارو در کشور، قوانین بسیار سختی در صادرات دارو به خارج از کشور حاکم است.

این امر صادرات محصولات دارویی را در کل صنعت با مشکلات جدید مواجه کرده اما علی‌رغم مشکلات موجود در سال گذشته، بالغ بر چهار میلیون دلار صادرات محقق شده است و در حال حاضر مجموعه گروه دارویی برکت بیش از ۱۶۰ محصول صادراتی داشته که از این تعداد ۴۷ محصول در کشورهای عراق، افغانستان، سوریه، تاجیکستان و قزاقستان ثبت شده که می‌تواند زمینه‌ای برای صادرات مستمر و موفق در سنوات آتی باشد.

منبع: تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 17
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • IR ۱۲:۳۱ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۳
    9 12
    سازمان غذا ودارو چرا چوب لای چرخ واکسن کووبرکت می گذارد؟؟؟
  • IR ۱۲:۴۹ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۳
    18 4
    واکسنی که فاز دو سه رو نگذرونده؟!!!
  • IR ۱۷:۱۵ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۳
    4 2
    فعلا فقط و فقط حرف تولید واکسن است. دو صد گفته چون نیم کردار نیست
  • فرشاد گل گیری IR ۱۸:۰۹ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۳
    0 0
    نکنه مثل انگلیسی ها بمیریم
  • رهرا IR ۱۸:۱۰ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۳
    0 0
    زودتر بزنن مردم نجات پیدا کنن
  • IR ۱۸:۲۴ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۳
    0 0
    واکسن‌های ژنی بسیار مضر هستند واکسن باید از نوع کشته شده ویروس باشد
  • سلامتی IR ۱۹:۲۲ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۳
    0 0
    خوب زودتر اقدام کنید الان چند وقته که دارین حرف واکسن میزنین با این اوضاع که ویروس جهش یافته توی کشور داره میچرخه تاخیر واکسیناسیون درست نیست
  • یوسق GB ۱۹:۳۶ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۳
    2 5
    انشااله که درست باشد.چون از این کارها زیاد گفتن و در روی کاغذ مانده
  • IR ۲۰:۰۷ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۳
    0 0
    یا امام رضا ع خودت نظر ویژه به اثر این واکسن کن انشالله جواب بده خوب و دیگه هموطنی از بین نره مولا مدد
  • IR ۲۲:۲۸ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۳
    0 0
    فراخوان بدن وهرکس دوست داره تو فاز جدیدواکسن بزنه،ودر واقع واکسنی که موثر بوده رو زودتر بزنیم
  • داود IR ۰۱:۴۳ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۴
    0 0
    الان با این شیوع سریع و مرگ و میر باید خیللللی سریع تر عمل کنن و واکسنو اول برای داخل تامین و تولید کنن و هر چه سریعتررررررر اقدام به واکسیناسیون کنن بعد به فکر صادرات باشن ...واسه صادرات دیر نمیشه..اولویت هر چه سریعتر (بصورت شبانه روزی) با داخل کشوره..باید طوری برنامه ریزی کنید که با تولید داخل و داردات ظرف نهایت دو سه ماه آینده حد اقل 70 درصد مردم واکسینه بشن..تاخیر و تعلل جایز نیست..صحبت جون انسان هاس
  • IR ۰۴:۴۴ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۴
    0 0
    واکسن چینی رو آوردن مثل ماشینهای چینی تو ایران مونتاژ کردن (البته برچسب روش رو از چینی به فارسی تغییر دادن ) بعد پز هم میدن که واکسن ساختن . هرموقع شرکتهای داروسازی تونستن یه قرص سرماخوردگی خوب بسازند بعد بیان عرض اندام کنند جون مردم شده واسه اینا وسیله کسب درآمد
  • وطن IR ۰۹:۵۷ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۴
    1 1
    به کوری چشم غرب پرستا حتما با موفقیت انجام میشود
  • IR ۱۰:۰۲ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۴
    1 0
    خواشمندم که هر چه سریعتر واکسن ایرانی ...یا میخواد رازی باشه یا پاستور یا برکت فرقی نمیکنه فقط کارایی ۱۰۰ درصد داشته باشه به چرخه تولید دراورید..تا خدانکرده جمعیت جوان و کودکان ما اسیب نبیندبا توجه به جمعیت کهنسال ما .......
  • بی نام IR ۱۱:۰۷ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۴
    0 0
    چرااول به رانندهانمیزنن که توخطرن همه جامیرن توهمه رستورانی اگه اینانباشن مملکت ورشکست میشه اول میخوان خونه سالمندان واکسینه بکنن اوناخویکجانشستن اول به جوونا کودکابزنن که دارن ازدست میرن بااین ویروس جدیدکه امده
  • IR ۱۶:۳۴ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۴
    0 0
    چه زمانی؟
  • IR ۱۰:۲۳ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۸
    0 0
    طبق گفته کارشناس که گفته واکسن روسی برای افراد بالای ۶۵ سال مصونیت ایجاد نمی کند پس چرا واکسن روسی در خانه های سالمندان داره استفاده می شود ؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس