به گزارش مشرق، کانال تلگرامی مرکز مطالعات پژواک خرد معاصر نوشت: دیپلماسی با ایران از زمان روی کار آمدن رئیس جمهوری جو بایدن عمدتا در نتیجه موضع گیری دشوار او برای شروع در بن بست بوده است. موضع تند و تیز بایدن که احتمالا با هدف جلب حمایت منتقدان سخت گیر در کنگره اتخاذ شده، چنان لجوجانه است که به نظر می رسد او دست کم تا زمانی که ایران یک گام هر چند کوچک در بازگشت به تعهدات برجامی برندارد، خبری از مفهوم مذاکرات رسمی نخواهد بود.
زمانی که طرف های مذاکره به طور واقعی برای گفت و گو گردهم آیند، دیپلماسی خیلی ساده تر می شود چون رهبران می توانند مواضع و اهداف واقعی را با نگرانی کمتری درباره احتمال سوءتفاهم برای طرف مقابل مطرح کنند و شیوه های پیشروی در عین حفظ وجهه و بدون برانگیختن مخالفت های داخلی را بیابند.
با توجه به بی اعتمادی شدید بین ایالات متحده و ایران که در نتیجه پشت کردن ترامپ و تهاجم آشکار او به ایران تشدید شده، جای تعجب است که چرا دولت بایدن صریحا بازگشت به شرایط پیشین را رد می کند و چرا بر اهدافی اصرار می ورزد که برای ایران قابل قبول نیستند؟!
آنچه باعث موضع گیری بی نتیجه دولت بایدن در قبال ایران می شود، سیاست های داخلی ایالات متحده است. از یک سو، بایدن برای سخت گیری به تهران تحت فشار شاهین ها در واشنگتن و پایتخت های «شرکا» در خاورمیانه است. از سوی دیگر، تصورات بی اساس درباره اینکه ایران تهدیدی جدی برای امنیت ملی ایالات متحده است، قوه مجریه در واشنگتن را از تعامل با تهران باز می دارد.
دستیابی به هدف خارج کردن آمریکا از باتلاق خاورمیانه تا زمانی که تصویرسازی از ایران به عنوان یک دشمن کمرنگ نشود و نگرانی آمریکا تسکین نیابد، دشوار خواهد بود.
تنها شاید اگر بخت با دولت بایدن یار باشد، گفت و گوهای مستقیم (در چارچوب 1+5) که بایدن روی گشوده به آن نشان داده، بتوانند به ایالات متحده و ایران در رسیدگی به مسائل داخلی و دستیابی به توافق مورد نظرشان کمک کنند.
*بازنشر مطالب شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکهها منتشر میشود.