در حالی که مذاکرات هسته‌ای میان ایران و غرب در جریان است آمریکا تقویت توانمندی‌های نظامی اسرائیل در منطقه را دنبال می کند.

به گزارش مشرق، تحلیلگران معتقدند در حالی که مذاکرات هسته‌ای میان ایران و غرب در جریان است، احتمال حمله اسرائیل به ایران اندک است و شاید به طور دقیق‌تر اسرائیل تنها مانند گذشته وانمود به آن می‌کند. اما این بدان معنی نیست که آمریکا تقویت توانمندی‌های نظامی اسرائیل یا تضمین برتری نظامی آن در منطقه را طی این روند متوقف خواهد کرد.

در واقع، جمهوری‌خواهان و دمکرات‌ها تقریبا به اتفاق‌ آراء با تصویب قانون شماره 4133 مجلس نمایندگان ( یا لایحه تقویت همکاری امنیتی ایالات متحده اسرائیل مصوب سال 2012 ) بر وفاداری خود به تل‌آویو باری دیگر تاکید کردند.

هیل این گونه گزارش کرده است:

براساس این لایحه سیاست ایالات متحده، تضمین امنیت اسرائیل ( از جمله تامین تسلیحات و توسعه سیستم مشترک دفاع موشکی ) و اتخاذ گام های دیگری مانند مقابله با قطعنامه‌های ضد اسرائیلی در سازمان ملل است. این لایحه از دولت ایالات متحده می‌خواهد تا به ایجاد سیستم دفاعی گنبد آهنین کمک کند. سیستمی که اسرائیل با استفاده از آن می‌تواند موشک‌های با برد کوتاه را رهگیری کند.

قانون شماره 4133 مجلس نمایندگان خواستار ارائه گزارش پیرامون چگونگی تسریع فروش هواپیماهای جنگنده F-35 به اسرائیل و حفظ برتری نظامی آن شده است. در نهایت، این لایحه، برنامه ارائه وام 9 میلیارد دلاری به اسرائیل را گسترش می‌دهد. به واسطه این برنامه اسرائیل قادر خواهد بود به وام‌های ارزان‌تری دسترسی داشته باشد. برنامه مزبور در سال 2003 ایجاد شده و مبلغ 3.8 میلیارد دلار آن هنوز باقی مانده است.

برخی از مفاد این لایحه به این قرار است:

موارد زیر خط مشی ایالات متحده است:

(1) تاکید دوباره بر تعهد پایدار ایالات متحده در قبال امنیت دولت اسرائیل به عنوان دولت یهود؛ همان طور که پرزیدنت اوباما در شانزدهم دسامبر سال 2011 عنوان کرد: تعهد آمریکا و تعهد شخصی من در قبال اسرائیل و امنیت آن تزلزل ناپذیر است و به طوری که جورج دبلیو. بوش در پانزدهم مه سال 2008 در برابر کنست در شصتمین سالگرد تاسیس دولت اسرائیل اظهار داشت: اتحاد میان دولت‌های ما ناگسستنی است و در عین‌ حال خواستگاه دوستی میان ما عمیق‌تر از هر معاهده‌ای است.

(2) تامین توانمندی‌های ضروری برای اسرائیل به منظور ایجاد بازدارندگی و دفاع از خود توسط خود این رژیم در برابر هرگونه تهدید.

(3) وتوی هرگونه قطعنامه یک‌جانبه ضد اسرائیلی در شورای امنیت سازمان ملل متحد.

(4) حمایت از حقوق ذاتی اسرائیل برای دفاع از خود.

(5) پیگیری راه‌های گسترش همکاری با اسرائیل در زمینه‌های دفاعی و در طیف گسترده‌ بخش‌های غیرنظامی مانند فناوری‌های برتر، کشاورزی، پزشکی، بهداشت، داروسازی و انرژی.

(6) کمک به اسرائیل در کنار اقدامات فعلی خود برای حل و فصل توافقی و مسالمت‌آمیز مناقشه اسرائیل فلسطینیان که به ایجاد دو دولت در کنار یکدیگر در صلح و امنیت منجر شود و تشویق همسایگان اسرائیل برای به رسمیت شناختن حق موجودیت آن به عنوان دولت یهود.

و در آخر ابراز حمایت الینا راس- لتینن، نماینده جمهوری‌خواه ( ارائه دهنده اصلی اصلاحیه‌ای که در حال حاضر به عنوان قانون شماره 1905 مجلس نمایندگان در نظر گرفته می‌شود و بر اساس آن مقامات رسمی ایالات متحده مجاز به گفتگو با مقامات ایرانی نیستند مگر در صورت صدور اجازه ویژه حداکثر دو هفته‌ای ) را شاهدیم:

این لایحه حاکی از خواست کنگره بر لزوم حمایت آمریکا از افزایش کلیت روابط امنیتی دوجانبه است. این روابط در زمینه سیستم‌های مشترک دفاع موشکی، همکاری‌ اطلاعاتی، انجام مانور‌های نظامی میان ایالات متحده و اسرائیل، افزایش آموزش نیروی هوایی و همچنین تامین افزایش اقلام و مهمات دفاعی مازاد به اسرائیل است.

این قانون همچنین در پی مقابله با انتقادات شدیدی است که در مجامع بین‌المللی مانند سازمان ملل درباره اسرائیل مطرح می‌شود. ایالات متحده می‌بایست مانع منزوی شدن اسرائیل و تهدید آمیز خوانده شدن آن در سازمان‌های بین‌المللی شود. علاوه بر این، آمریکا می‌بایست ضمن همکاری با اسرائیل از مشارکت در چنین سازمان‌هایی و تامین بودجه آن خود‌داری کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس