انتشار خبر واردات میخ و بند شلوار از چین با ارز دولتی، دل هر ایرانی غیرتمندی را به درد می آورد، ولی ظاهرا مسوولان بازرگانی کشور نمی خواهند روش غلط خود در واردات را اصلاح کنند. مسوولانی که واردات چوب بستنی و دسته بیل از خارج کشور را به ثبت سفارش های قدیمی نسبت می دهند، نشان دادند که خودشان هم در این زمینه دست کمی از گذشتگان ندارند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی مشرق، در حالی که امروز تولیدکنندگان برای واردات مواد اولیه خود با مشکلات عدیده ای مواجه اند و در هفت خوان رستم گشایش ال سی و دریافت ارز دولتی گیر کرده اند، قرار گرفتن جزییات آمار واردات کشور در سال بر روی سایت ها دولتی نشان داد که ظاهرا مسوولان کشور چندان توجهی به این موضوعات ندارند.

بر اساس آنچه هم اکنون از این آمار مشخص است، در سال گذشته کالاهایی مانند دگمه، پولک، میخ، نخ شلوار و رب گوچه فرنگی از چین به کشور وارد شده است. این در حالی است که تولید این کالاهای ابتدایی در کشور ما که توانایی تولید و صادرات پیچیده ترین کالاها و با فناوری روز دنیا را دارد، کار چندان سختی به نظر نمی رسد!

اما نکته قابل توجه در این میان این است که ایران در همان سال نمونه های مشابه این تولیدات را به خارج کشور صادر کرده است و این نشان می دهد که موضوع واردات، به دلیل نبود توان تولید در داخل کشور نیست.

اگر چه موضع گیری های سیاسی کشور چین طی سالهای گذشته در بسیاری از مواقع به نفع ایران بوده، اما نباید اجازه داد که به این بهانه، هر کالایی به داخل وارد شود.

از سوی دیگر، در حالی که بسیاری از تولیدکنندگان داخلی پس از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها با مشکل نقدینگی مواجه اند، دلیلی ندارد که این نقدینگی برای واردات کالاهای دارای مشابه داخلی به عنوان یارانه به ارز دولتی تخصیص یابد.

اما نکته دیگری که در واردات این کالاها به کشور  هر ایرانی را می آزارد این است که این گونه واردات، به نوعی توهین به تولیدکنندگان و کارگران کشورمان است. در واقع اگر مخاطب از انتشار اخبار واردات این کالاها با خود این طور فکر کند که شاید مسوولان کشور برای تولید ایرانی ارزشی قائل نیستند یا منافعی در این واردات دارند، بیراهه نرفته است.

در آمار واردات کشور، موضوع دیگری هم هست و آن واردات از کشورهایی است که تاکنون نام آنها هم به گوش ما نرسیده است. لیختن اشتاین،  ناميبيا، موناكو، مالاوي، آندورا، سيشل، رينيون، ترينيداد و توباگو، كالودينا جديد ، سوازيلند، تونگا، جزيره من، پورتوريكو، سرزمين انگليسي اقيانوس هند و جيبوتي  کشورهایی هستند که در سال گذشته کالاهایی را به ایران صادر کرده اند.

آمار سال جهاد اقتصادی نشان مي دهد دولت با بيش از 57 ميليارد دلار واردات و 33 ميليارد دلار صادرات، همچنان تراز تجاري كشور را منفي نگه داشته است. این در حالی است که مسوولان کشور و شخص رییس جمهور هر بار تاکید کرده اند که باید نسبت تراز تجاری ایران به طرف صادرات از ایران تغییر کند.

به هر حال به نظر می رسد دولت در موضوع تجارت خارجی استراتژی مشخصی برای حمایت از تولید داخلی و کمک به کاهش واردات ندارد. باید منتظر بود و دید که با توجه به مصوبه 24 میلیارد دلاری دولت که توسط معاون اول رئیس جمهور اعلام گردید ،آمار تجارت در سال حمایت از تولید ملی چگونه خواهد بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 10
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • سید امیر ۰۰:۳۶ - ۱۳۹۱/۰۳/۰۱
    0 0
    واردات نظام اموزشی هم اضافه کنید. طرح بی برنامه 3-3-6 ( ایجاد کلاس ششم در مدارس ابتدایی) که قرار است امسال احرا شود و اکثر فرهنگیان از ان ناراضی هستند یک برنامه کاملا وارداتی است که وزیر اموزش و پرورش با استناد به انجام این طرح در بعضی از کشور های قصد اجرای ان را دارد . در حالی که در این طرح تربیت کاملا نادیده گرفته شده. - در ضمن صهیونیستها پلید هم چنین برنامه اموزشی دارند.
  • ۰۸:۱۸ - ۱۳۹۱/۰۳/۰۱
    0 0
    بهتر این است که سم موش هم واردکنند
  • حمید گلو ۰۸:۲۰ - ۱۳۹۱/۰۳/۰۱
    0 0
    بابا لامصبا چرا شما اینقد سنگ دل هستین پس این اقازاده های بدبخت بیچاره پول تو جیبیشون رو از کجا بیارن؟؟؟؟؟شما راضی میشید با این جایگاه اجتماعی برن سر چهارراه گل ولنگ و...بفروشن؟؟؟؟اخه یه کم هم فکر این نوگلان باغ وطن باشید!!!!!
  • افشين ۱۰:۳۵ - ۱۳۹۱/۰۳/۰۱
    0 0
    بگوش باشيديك كشتي دذ حال بارگيري چندين هزار تن جوراب در چين است . همه با هم دعا كنيم سالم و بموقع براي روز مرد به ايران برسد
  • فرشته ۱۱:۳۶ - ۱۳۹۱/۰۳/۰۱
    0 0
    نمیدونم چرا با هرچی کشور بی دین و کمونیست ما بده بستون داریم ؟؟؟؟؟؟؟ چیز عجیبیه هاااااااااا ...
  • ali ۱۱:۴۴ - ۱۳۹۱/۰۳/۰۱
    0 0
    ورادات دسته بيل از اندونزي يادتان رفت / مربا هم از يونان وارد مي شود/ دست آقايان درد نكند
  • جوحی ۱۵:۴۲ - ۱۳۹۱/۰۳/۰۲
    0 0
    وقتی برای رسیدن محصول به دست ایرانی اگر محصول ایرانی باشد هزار مانع هست و هزار مدل مالیات اما اگر وارداتی باشد ارزانتر و بی دردسرتر است چرا نه؟ می دونم تایید نمی کنید
  • ایکس ۱۳:۲۸ - ۱۳۹۱/۰۳/۰۷
    0 0
    پس با پول نفت چی بیارن اونا همینارو دارن اگه اینارم نگیریم دیگه از ما نفت نمیخرن ما میمونیم و زخایر نفتمون که کلی روشون سرمایه گذاری کردیم
  • دوست ۰۸:۲۲ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۷
    0 0
    با سلام آقایان دولیتی گفته اند 80میلیون دلار دروغه 42میلیون عدد صحیحه سئوال من اینه کل ارزش کارخانه تولید چوب بستنی چقدر ارزش داره 2- آیا کشوری که برای دارو ارز نداره باید چوب بستنی وارد کنه بلاخره ما نفهمیدیم آقایان دولت ملت ایرانند یا نماینده فروش شرکتهای خارجی 3-ولا رضا شاه خائن هم همچین تصمیماتی رو نمی گرفت الن چه اتفاقی افتاده که دسته بیل هم باید وارد کنیم پس آقایان وزارت بازرگانی دارند چکار میکنند.
  • ۱۰:۰۲ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۶
    0 0
    بهترین کار برای حفظ محیط زیست وقطع نشدن درختان.واردات از خارج است.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس