عادی سازی روابط ایران و مصر
الیوم السابع یکی از مهمترین این موضوعات را "ایران" و لزوم عادی سازی روابط مصر با تهران میداند و مینویسد: در سطح سیاست خارجی چالشهای بیشماری پیشروی روابط خارجی مصر قرار دارد که در راس آنها رابطه کشورهای منطقه و به ویژه ایران است.
پس از آن این روزنامه مصری با اشاره به تاریخ پر تلاطم روابط دو کشور مصر و ایران از زمان انور سادات که پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران با استقبال از شاه مخلوع ایران رو به تیرگی نهاد امضای توافقنامه کمپ دیوید و قطع رابطه ایران و مصر به فرمان "امام خمینی"(ره) بنیانگذار انقلاب میپردازد.
سپس تاکید میکند که تمام آنچه در بالا ذکر شد، به پیش از انقلاب شکوهمند 25 ژانویه مصر و سرنگونی رژیم حسنی مبارک باز میگردد و هم اکنون فرض بر این است که روابط دو جانبه شکلی دیگر و ابعادی دیگر به خود گیرد و در این ارتباط به بخشی از اظهارات "مصطفی علوی"، استاد علوم سیاسی دانشگاه قاهره میپردازد که تاکید میکند: ریئس جمهوری آینده مصر باید روابط دیپلماتیک و سیاسی دو کشور مصر و ایران را به حالت عادی و طبیعی آن بازگرداند.
این استاد دانشگاه علوم سیاسی قاهره با اشاره به اینکه راه عادی سازی روابط تهران – قاهره مشکلاتی از جمله کشورهای عربی حوزه جنوبی خلیج فارس قرار دارند، تاکید میکند: این کشورهای عربی تلاش میکنند با بزرگنمایی خطر شیعی بودن ایران، این موضوع را خطری بزرگ برای مصر جلوه دهند.
رابطه با رژیم صهیونیستی و موضوع معاهده کمپ دیوید
اما به اعتقاد این روزنامه مصری دومین چالش پیشروی رئیس جمهوری آینده در حوزه سیاست خارجی نزاع اعراب اسرائیل یا همان قضیه فلسطینی است.
الیوم السابع در اینباره مینویسد که در کنار چالش عادی سازی روابط تهران – قاهره، آینده روابط مصر با اسرائیل از جمله موضوعات بسیار مهمی است که ذهن رئیس جمهوری آینده مصر را به خود مشغول میکند و در این بین مسئله پیمان "کمپ دیوید" از جایگاه متمایزی برخوردار است.
علوی در اینباره میگوید: آینده روابط خارجی مصر و از جمله رابطه با اسرائیل و آینده معاهده کمپدیوید بیتردید از اوضاع حاکم بر مصر پس از انقلاب و همچنین خیزش عربی که به شکل خاص منطقه شمال آفریقا و کشورهای موجود در این منطقه را درگیر خود ساخته تاثیر میپذیرد و تصمیمگیری در این حوزه به ویژه توافقنامه کمپ دیوید برای رئیس جمهوری جدید مصر ممکن است به حوزه بسیار بحرانخیز برای وی تبدیل شود.
سپهبد محمد حسین طنطاوی، رئیس شورای عالی نظامی مصر
سپهبد محمد حسین طنطاوی
رابطه با نظامیاناما در عرصه سیاست داخلی الیوم السابع یکی از مهمترین چالشهای رئیس جمهوری جدید را "نظامیان" مصر ذکر میکند که در قالب شورای عالی نظامی مصر حدود یک سال و نیم است، اداره امور کشور را برعهده دارند.
الیوم السابع با اشاره به اتهاماتی از قبیل سرکوب انقلابیون، عدم تحقق اهداف انقلاب و مطالبات آن و سوء مدیریت کشور به عنوان مهمترین اتهامات وارده به شورای عالی نظامی مصر در دوران حکومت بر کشور تاکید میکند که مهمترین چالش پیشروی رئیس جمهوری جدید در عرصه سیاست داخلی کنار آمدن با نظامیان از یک سو و مردم از سوی دیگر است تا هرکدام از این اینها بر یکدیگر نشورند.
اسلامگرایان مصری، حاکمان جدید عرصه سیاسی مصر
اسلامگرایان مصری
اسلام سیاسیاما دومین چالش در عرصه سیاسن داخلی مصر "اسلام سیاسی" است و الیوم السابع تاکید میکند که هم اکنون اسلامگرایان در جریانها مختلف فکری به یکی از وجوه تمایز غیرقابل انکار جامعه مصر تبدیل شدهاند، به گونهای که به هیچ وجه نمیتوان آنها را نادیده گرفت؛ نیروهایی که تا پیش از انقلاب 25 ژانویه مصر با انواع و اقسام ظلمها مواجه بوده و هم اکنون به قدرتی در کشور تبدیل شدهاند.
الیوم السابع به اخوان المسلمون به عنوان مهمترین جریان اسلام سیاسی مصر اشاره میکند که موفق شده است، در دو انتخابات پارلمانی الشعب و شورا از طریق شاخه و حزب سیاسیاش آزادی و عدالت خوش بدرخشد و دو عرصه پارلمان را از آن خود کند و هم اکنون نیز برای احراز پست ریاست جمهوری خیر پرداشته است.
بانک مرکزی مصر و انبوهی از مشکلات مالی
بانک مرکزی مصر
مشکلات اقتصادیاما چالش دیگر پیشروی رئیس جمهوری مصر مشکلات اقتصادی است. این روزنامه مصری توجه ویژهای به برخی از مهمترین مشکلات اقتصادی دارد که جامعه مصر با آن مواجه است و از آنها به عنوان عوامل و پیش زمینههای شکلگیری انقلاب 25 ژانویه اشاره میکند که از جمله آنها به بیکاری، بیمه، کمبود بودجه، ناتوانی فزاینده در میزان بازپرداختها، کاهش ذخایر بانک مرکزی، کاهش نقدینگی، کاهش تولید ناخالص داخلی، کاهش صادرات، توقف تولید داخلی به دلیل عدم حمایت از آن و هزاران مشکل دیگر اشاره میکند.
"عبد الخالق فاروق"، اقصاددان مصری تاکید میکند که تمام مشکلات فوق الذکر طلب میکند که دولت جدید در سیاست اقتصادی کشور تجدید نظر کلی و اساسی داشته باشد و این نیازمند بازنگری و تجدید نظر در بودجه عمومی دولت و سیاستهای مالی آن است.
قوه قضائیه مصر و معضلی به نام وابستگی و عدم استقلال
قوه قضائیه مصر
استقلال قوه قضائیه
اما استقلال قوه قضائیه از دیگر موضوعات مطرح شده توسط این روزنامه مصری است. الیوم السابع تاکید میکند که رژیم سابق حاکم بر مصر به اشکالی گوناگون در این دستگاه حساس مملکتی دخالت میکرد و نمونه بارز آن دخالت در دادگاه عالی قانون اساسی کشور برای تغییر قانون اساسی و دست بردن در مواد مختلف آن بود.
الیوم السابع تاکید میکند، حال که مصر در آستانه مرحله جدیدی از تاریخ خود قرار دارد، باید بازنگری و تجدید نظری جدی در ساختار این قوه و استقلال آن داشته باشد.
آموزش و بهداشت
و سرانجام اینکه الیوم السابع به موضوع "آموزش و بهداشت" میپردازد تا به واسطه آن تاکید کند که در سال 2010 وزارت آموزش و پرورش و آموزش عالی نتوانست حقوق کارمندان در این وزارتخانه را پرداخت کند و این موضوعی است که در عرصه بهداشت کشور هم قابل ملاحظه بود، بگونهای که بودجه وزارت بهداشت مصر در سال 2010 به کمترین میزان آن طی چند سال گذشته رسیده بود.