در ابتدا این ریزگردها مهمان استانهای غربی کشور بودند، اما ریزگردها با سرعت مسیر خود را ادامه داده و خود را تا مرکز ایران و حتی تهران رساندند اما باز هم مسئولان نتوانستند جلوی این مهمان ناخوانده را بگیرند.
این در حالی است که این مشکل در سایه سکوت مسئولان و دست اندرکاران ذیربط بسیار تشدید شده و مردم این مناطق علی الخصوص کودکان، سالمندان و بیماران هر لحظه عذاب را با تمام وجودشان احساس میکنند.
اصولا سازمان مدیریت بحران کشور، سازمانهای حفاظت از محیط زیست، جنگلها، مراتع و آبخیزداری و هواشناسی مسئول نخست و اصلی مقابله با پدیده ریزگردها هستند. چند سالی است که ایران به ییلاق ریزگردها بدل شده است. بر طبق آمار، هر زمان این ذرات کوچک به هوا میروند 20 استان کشور را خاک گیر میگیرد اما طی این چند سال اقدام راهبردی خاصی که به درد مقابله با این پدیده بخورد قابل ذکر نیست.
کشورهای همسایه اقدامی در کاهش پدیده ریزگردها انجام ندادهاند
در این باره مرتضیاکبرپور،معاون آمادگی و مقابله سازمان مدیریت بحران کشور میگوید: تا به امروز کار شاخصی توسط کشورهای همسایه در خصوص کاهش ریزگردها صورت نگرفته است.
وی ادامه داد: پدیده ریزگردها حدود 8 سال است که در کشور رخ میدهد و منشا آن نیز کشورهای عربی و همسایه است.
اکبرپور بیان داشت: حدود 20 استان کشور تحت تأثیر پدیده ریزگردها هستند و این پدیده خسارتهای زیادی در ابعاد انسانی و اقتصادی به بار میآورد.
وی تأکید کرد: تا به امروز کار شاخصی توسط کشورهای همسایه در خصوص کاهش ریزگردها صورت نگرفته است.
معاون آمادگی و مقابله سازمان مدیریت بحران بیان داشت: جمهوری اسلامی ایران اعلام آمادگی کرده است که در زمینه کاهش این ریزگردها کمک کند ولی کشورهای همسایه و عربی به دلیل مشکلات داخلی هنوز اقدامی انجام ندادهاند.
وی با اشاره به اینکه باید منشاء این ریزگردها از بین برد گفت: دولت در سطح کشور برای کاهش ریزگردها اقدام به ماشپاشی کرده است ولی این اقدام به تنهایی تأثیری ندارد.
اکبرپور به افرادی که دارای بیماری های قلبی و ریوی هستند توصیه کرد که کمتر در سطح شهر تردد داشته باشند.
وی بیان داشت: ریزگردها به صورت مستقیم باعث فوت اشخاص نمیشوند بلکه مشکلاتی را برای افرادی که دارای بیماریهای ریوی و قلبی هستند بوجود میآورند.
"افرادی که بیماری قلبی، عروقی و تنفسی دارند از خانهها بیرون نیایند" این توصیهای است که اکثر مسئولان به مردم میکنند و به همینتوصیهها نیز بسنده کردهاند.
حال این سوال باقی است که اهالی غرب کشور تا کی باید منتظر وعده مسئولان برای حل مشکل ریزگردها بمانند.