به گزارش مشرق،دکتر سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور، پیش ازظهر امروز پنجشنبه درجلسه روسای کمیته های تخصصی ستاد ملی مقابله با کرونا با تاکید بر لزوم تسریع در تامین واکسن از طریق واردات و تولیدات داخلی، با اشاره به گزارشهای دریافتی از کمبود واکسن در برخی استانها گفت: یکی از مسائل ضروری در روند واکسیناسیون، توزیع عادلانه واکسن بر اساس اولویتهای تعیین شده است که باید پیشبینیهای لازم درباره آن صورت گیرد تا در روند و سرعت تزریق واکسن خللی پیش نیاید.
پیشبینیهای لازم برای توزیع عادلانه واکسن در استانها انجام شود
سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور، با تاکید بر لزوم تسریع در تامین واکسن از طریق واردات و تولیدات داخلی، با اشاره به گزارشهای دریافتی از کمبود واکسن در برخی استانها گفت: یکی از مسائل ضروری در روند واکسیناسیون، توزیع عادلانه واکسن بر اساس اولویتهای تعیین شده است که باید پیشبینیهای لازم درباره آن صورت گیرد تا در روند و سرعت تزریق واکسن خللی پیش نیاید.
بیشتر بخوانید:
یاران دولت مردمی دولت رئیسی را بشناسید
اطلاعرسانی درباره ویروس و بیماری کرونا باید انضباط و سامان یابد
رئیسی نکته مهم دیگر برای موفقیت روند مقابله با شیوع ویروس کرونا را اطلاعرسانی موثر و اقناع افکار عمومی به منظور همراه کردن حداکثری مردم در روند مقابله با گسترش ویروس و شیوع بیماری با رعایت دستورالعمل های بهداشتی عنوان کرد و اظهار داشت: کمیته اطلاعرسانی ستاد ملی مقابله با کرونا با همکاری رسانه ملی و دیگر رسانهها، از همه روشها، شیوهها و ابزار مفید در اقناع مردم بهره بگیرند تا رعایت شیوهنامههای بهداشتی در میان آحاد مختلف جامعه به بالاترین سطح ممکن ارتقا یابد.
طرح برخی بحثها درباره بیماری درمحافل تخصصی مفید و در افکارعمومی باعث ایجاد نگرانی است
رئیس جمهور انضباط در اطلاعرسانی را نکته بسیار مهم دیگر در اثربخشی این فرآیند برشمرد و تصریح کرد: اطلاعرسانی درباره وجوه مختلف بیماری و مسائل مرتبط با آن باید با هدف ایجاد امیدواری حداکثری و پرهیز از ایجاد نگرانی و ترس در مردم سامان یابد. به هیچ وجه نباید مانع سخن گفتن متخصصان شویم که درباره کرونا اظهارنظر میکنند، اما باید توجه داشته باشیم که جای طرح مباحث کارشناسی، نه در فضای عمومی جامعه، بلکه مجامع و محافل تخصصی است.
وی ادامه داد: همه تلاشها برای مدیریت بیماری کرونا از ستاد ملی مقابله گرفته تا کادر درمان و دیگر بخشها برای رفع نگرانی و ایجاد امیدواری و روحیه نشاط در مردم است، لذا نباید مباحثی را که به طور طبیعی درعرصه تخصصی علوم مختلف از جمله علم پزشکی جریان دارد، در ساحت افکار عمومی طرح کرده و باعث ایجاد نگرانی و ترس نزد مردم شد.
رئیسی با تاکید بر اینکه در دولت سیزدهم گفتگو، اقناع و استفاده از نظرات مردم در فرآیند تصمیمگیری یک اصل مسلم بوده و خواهد بود، ادامه داد: بخشهای اطلاعرسانی و رسانهای ستاد ملی مقابله با کرونا باید در فرصت باقی مانده تا زمان بازگشایی مراکز علمی و آموزشی با مردم و خانوادهها به طور مستمر گفتگو کرده و آنان را در مسیر فراهم کردن مطلوب بستر لازم برای بازگشایی مدارس و دانشگاهها اقناع کنند. مردم باید با رعایت بیشتر و دقیقتر دستورالعملهای بهداشتی، تلاشهای دولت برای تسریع روند واکسیناسیون را تکمیل کنند تا هر چه سریعتر رونق و نشاط به عرصه کسب و کارها و عرصه عمومی جامعه بازگردد و شاهد بازگشایی مراکز علمی و آموزشی نیز باشیم.
سامانه کنترل هوشمند بیماری باید هرچه سریعتر تکمیل و به بهرهبرداری برسد
رئیسی در ادامه با استقبال از ایجاد «سامانه کنترل هوشمند بیماری» و تاکید بر تسریع در تکمیل آن گفت: راهاندازی این سامانه به منظور اعمال مهندسی معکوس در فرآیند نظارت و کنترلها و فراهم کردن زمینه پیشگیری در فرآیند مدیریت بیماری براساس جمعآوری و تحلیل دادههای گسترده برای تصمیمگیری و اعمال اقدامات هوشمندانه در مدیریت کرونا، میتواند گامی موثر و مهم در روند مقابله با شیوع ویروس و انتقال بیماری باشد.
رئیس جمهور همچنین از دستاندرکاران «طرح شهید سلیمانی» به ویژه نیروی مقاومت بسیج برای اجرای موفق این طرح غربالگری تشکر کرده و با اشاره به دستاوردهای مفید به دست آمده، خواستار تداوم اجرای آن شد.
تامین منابع واردات و تولید واکسن و پرداخت مطالبات معوق کادر درمان از اولویتهای دولت است
رئیسی با بیان اینکه در تامین منابع مالی لازم برای واردات واکسن تاکنون هیچ مشکلی وجود نداشته و پس از این نیز تامین بودجه لازم برای این منظور همواره جزو اولویتهای بودجهای دولت خواهد بود، اضافه کرد: علاوه بر منابع لازم برای تامین واکسن، تامین منابع برای پرداخت مطالبات معوق کادر درمان که در خط مقدم مقابله با کرونا مشغول مجاهدت هستند، با اولویت بالا در دستور کار دولت قرار دارد.
در جلسه امروز کمیتههای تخصصی ستاد ملی مقابله با کرونا موضوع تسریع پرداخت مطالبات معوق کادر درمان، هدفگذاری تامین و تزریق ۱۰۰ میلیون دز واکسن تا پایان آبان، ایجاد انضباط و ساماندهی فرآیند اطلاعرسانی درباره ویروس و بیماری کرونا، راهاندازی سامانه کنترل هوشمند بیماری و تداوم اجرای طرح غربالگری شهید سلیمانی مورد بحث و بررسی قرار گرفت که برای تصمیمگیری نهایی به جلسه روز شنبه ستاد ملی ارائه خواهد شد.
همچنین در این جلسه مقرر شد در جلسه روز شنبه ستاد ملی مقابله با کرونا درباره برگزاری آیین پیادهروی اربعین بر اساس پروتکلهای بهداشتی مصوب و نیز سهمیه تعیین شده، تصمیمگیری شود.