کد خبر 1267856
تاریخ انتشار: ۱۴ شهریور ۱۴۰۰ - ۱۳:۱۰
هزینه کدام تعمیر‌های منزل بر عهده صاحب خانه است؟

مسکن به همراه امکانات آن اجاره داده می‌شود، اما ممکن است در مدت اجاره خانه یا امکانات آن نیاز به تعمیرات پیدا کند.

به گزارش مشرق، محمد حاجیلو وکیل پایه یک دادگستری درباره هزینه تعمیرات منزل اظهار کرد: اجاره نوعی عقد است که در آن مالک، منافع مال خود را در اختیار فرد دیگری قرار می‌دهد و در عوض مال الاجاره یا اجاره بها دریافت می‌کند.

حاجیلو بیان کرد: شرایط اقتصادی این روزها بسیاری از افراد را اجاره نشین  کرده و  عقد اجاره را به یکی از پرکاربردترین عقود تبدیل کرده است.

این وکیل دادگستری گفت: در عقد اجاره نیز مانند هر عمل حقوقی دیگر اصول و قواعد حقوقی‌ حاکم است و انعقاد آن نیز آثار حقوقی خاص خود را به دنبال دارد که موجر و مستاجر هنگام بستن قرارداد باید به آن‌ها توجه کنند.

وی با اشاره به نظر قوانین راجع به هزینه تعمیر منزل توضیح داد: مسکن به همراه امکانات اجاره می‌شود و ممکن است در مدتی که منزل در اختیار مستاجر قرار گرفته اشکالی در آن یا امکاناتش ایجاد شود، اگر موجر و مستاجر از قوانین مربوطه مانند قوانین تملک آپارتمان‌ها آگاه نباشند، مسئولیت تقبل هزینه‌های تعمیر به چالش اساسی تبدیل می‌شود؛ طبق قانون تعمیرات اساسی برعهده مالک و تعمیرات جزئی مسکن برعهده مستاجر است.

حاجیلو تصریح کرد: تعمیرات اساسی و ضروری ساختمان شامل تعمیرات اصل بنا مانند سقف، دیوار، در و پنجره، رنگ آمیزی ساختمان، تعمیر آسانسور، سیم کشی برق، تعمیرات لوله کشی گاز، فاضلاب، آب، تعمیرات تاسیسات مانند کولر، شوفاژ، پکیج، موتورخانه است که هزینه آن را باید مالک ساختمان بپردازد.

این وکیل دادگستری ادامه داد: ممکن است مالک از انجام تعمیرات خودداری کند که راهکاری در این حالت برای مستاجر وجود دارد که از جمله آن مراجعه به شورای حل اختلاف و شکایت از مالک به علت نپرداختن هزینه‌های تعمیر است.

وی با بیان اینکه ممکن است با طرح شکایت نیز مالک هزینه تعمیرات را نپردازد گفت: در این حالت مستاجر می‌تواند قرارداد اجاره را فسخ کرده یا هزینه تعمیرات را بپردازد و آن را از اجاره بها کسر کند؛ تعویض واشر شیرهای آب، تعویض پوشال کولر، تعمیر موردی کلید، پریز یا قفل در و تعویض چراغ‌های سوخته از جمله تعمیرات جزئی محسوب می‌شود و هزینه آن‌ها برعهده مستاجر است.

حاجیلو با اشاره به لزوم پایبندی به توافقات انجام شده در قرارداد بیان کرد: البته ممکن است در قراردادی که بین موجر و مستاجر بسته شده درباره مسئولیت پرداخت هزینه‌های تعمیر به نحو دیگری توافق شده باشد و در این صورت باید طبق مفاد قرارداد عمل کرد.

منبع: باشگاه خبرنگاران

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • علی IR ۱۳:۲۳ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۴
    1 0
    لطفا در مورد قوانین و مقررات و میـــزان هزینه‌های شارژ ساکنین مجتمع‌های مسکونی هم اطلاع‌رسانی بفرمایید.
  • IR ۱۳:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۶/۱۴
    1 0
    صاحبخانه یک پوشال کولر را بیست ساله دست نمی زنه می گه با مستاجر است . واقعا که با این همه اجاره بها رو دارند والله

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس