کد خبر 1292916
تاریخ انتشار: ۹ آبان ۱۴۰۰ - ۱۵:۳۷
کدام کشور بیشترین جنس ایرانی را می‌خرد؟

اتاق بازرگانی تهران به بررسی کارنامه تجاری ایران در هفت ماهه سال ۱۴۰۰ پرداخته که نشان می‌دهد در میان شرکای اصلی تجاری ایران جابجایی خاصی صورت نگرفته است.

به گزارش مشرق، بر اساس آمارهایی که به تایید گمرک رسیده، تجارت ایران در مهر ماه با تغییراتی نسبت به عملکرد شهریور مواجه شده است. میزان واردات کشور در مهر نسبت به ماه قبل حدودا ۲۹ درصد کاهش یافته است، این در حالی است که میزان صادرات در این مدت، ۲۸ درصد افزایش یافته است. به این ترتیب در مجموع تجارت در یک ماه هفت درصد کاهش یافته است.

در حوزه واردات، حدودا ۱۶.۶ میلیون تن کالای اساسی با نرخ ارز ترجیحی به ارزش ۱۱ میلیارد دلار در هفت ماه به ایران وارد شده و همچنین میزان ترانزیت کالا در ایران نیز افزایشی ۸۱ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال قبل به ثبت رسانده است.

در میان شرکای تجاری ایران در هفت ماهه امسال اما تغییر محسوسی دیده نمی‌شود. چین با واردات ۷.۷ میلیارد دلار کالا از ایران، همچنان اصلی‌ترین مقصد صادراتی کالاهای ایرانی به شمار می‌رود.

پس از چین، عراق با ۵.۵، ترکیه با ۳.۴، امارات متحده عربی با ۲.۶ و افغانستان با ۱.۱ میلیارد دلار در رده‌های بعدی قرار دارند.

در تحلیل آمارهای صادراتی به نظر می‌رسد چین جایگاه نخست خود را قطعی کرده، این در حالی است که در برخی ماه‌ها از سال گذشته، عراق به عنوان اصلی‌ترین واردکننده کالا از ایران نام خود را مطرح کرده بود. همچنین ترکیه جایگاه امارات را گرفته و صادرات به افغانستان نسبت به ماه‌های ابتدایی سال جاری سرعت کمتری پیدا کرده که احتمالا تحت تاثیر تغییر و تحولات سیاسی در این کشور بوده است.

در میان اصلی‌ترین واردکنندگان کالا به ایران اما امارات متحده عربی صدرنشین است. این همسایه جنوبی از سال قبل توانست جایگاه چین را از آن خود کند با صادرات ۸.۶ میلیارد دلار کالا به ایران در هفت ماهه سال جاری، اصلی‌ترین شریک ایران در این حوزه بوده است. چین با ۶.۱ میلیارد دلار در رده بعدی قرار دارد و ترکیه نیز با صادرات ۲.۹ میلیارد دلاری سوم است.

در میان صادرکنندگان کالا به ایران، نام دو کشور اروپایی آلمان و سوییس نیز دیده می‌شود. این کشورها در مجموع دو میلیارد دلار کالا به ایران صادر کرده‌اند.

در بررسی تراز تجاری ایران و اصلی‌ترین شرکای تجاری نیز آمارها متفاوت است. تراز تجاری با امارات متحده عربی منفی شش میلیارد دلار است. تراز تجاری با چین و ترکیه اما مثبت شده و ایران بیش از آنکه از آن ها کالا وارد کند، به این مقاصد صادرات داشته است. عراق نیز همچنان واردکننده عمده کالا از ایران است و در مقابل صادرات قابل توجهی ندارد.

در مجموع صادرات و واردات، همچنان چین اصلی‌ترین شریک تجاری ایران به شمار می‌آید و پس از آن امارات متحده عربی و ترکیه قرار دارند. مجموع تجارت با چین ۱۳.۸ میلیارد دلار بوده، این عدد در رابطه با امارات به ۱۱.۲ میلیارد دلار رسیده و تجارت با ترکیه نیز در مجموع ۶.۳ میلیارد دلار بوده است.

منبع: ایسنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۱۸:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۹
    5 7
    امارات یک بندر کوچیک تو منطقه هست که امروز تبدیل شده به بزرگترین صادر کننده مجدد محصولات .مدیران ما هم ایکاش یاد می گرفتند به جای سرشاخ شدن با دنیا وشعار های الکی اقتصادشون رو درست می کردند.
    • IR ۲۲:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۹
      0 1
      امارات هرگز نباید برای ما الگو باشد. ما نمی خواهیم ایران صادرکننده مجدد کالا باشد ما می خواهیم ایران تولید کننده کالا باشد. امارات بیشتر از ایران صادرات نفت دارد و ایران ۴۰ برابر امارات جمعیت دارد
    • IR ۲۲:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۹
      0 3
      امارات هم یکی از گاو های شیرده آمریکا و اسرائیل است و نه چیزی بیشتر
  • مهدی IR ۲۱:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۸/۰۹
    1 0
    خود ایرانیها سعی میکنن جنس ایرانی نخرن چین هم محصولات نفتی و پتروشیمی ازمون میخره نه کالا

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس