به گزارش مشرق، ايسنا به نقل از خبرگزاري رسمي سوريه (سانا) نوشت: وليد المعلم، وزير امور خارجه روسيه به دعوت رسمي سرگئي لاوروف، همتاي روس خود به روسيه سفر كرده و عصر جمعه در شهر سنپترزبورگ ميان دو طرف نشستي برگزار شد.
بنابر اين گزارش در اين نشست دو طرف بر ضرورت حمايت كامل از طرح كوفي عنان، نماينده مشترك سازمان ملل و اتحاديه عرب تاكيد كردند و خواستار ادامه همكاريهاي دولت سوريه با ناظران بينالمللي شدند.
وزراي امور خارجه روسيه و سوريه همچنين تاكيد كردند كه تمامي انواع خشونتها از سوي هر كسي كه باشد بايد در سوريه متوقف شود.
در اين ديدار سرگئي لاوروف بار ديگر تاكيد كرد كه مواضع روسيه در قبال سوريه تغيير نكرده و مسكو خواستار حلوفصل سياسي وضعيت جاري در سوريه است.
وزير امور خارجه روسيه همچنين تاكيد كرد كه مسكو با هر نوع دخالت خارجي در سوريه مخالف است و تنها ملت سوريه هستند كه ميتوانند براي آينده خود تصميم بگيرند.
وليد المعلم نيز در اين ديدار با استقبال از مواضع روسيه گفت: دمشق از مواضع روسيه و نيز ولاديمير پوتين، رئيسجمهوري اين كشور و همكاريهاي گسترده ميان سوريه و روسيه استقبال ميكند و اين گونه مسائل را به نفع دو كشور ميداند.
از سوي ديگر كوفي عنان در كنفرانس مشتركي با رابرت مود، رئيس ناظران بينالمللي مستقر در سوريه تاكيد كرد كه ماموريت ناظران بينالمللي نميتواند تا ابد ادامه يابد و بايد فشارها بر تمامي گروههاي موجود در سوريه افزايش يابد تا هر چه زودتر مذاكرات در اين كشور آغاز شود.
در اين كنفرانس مطبوعاتي كه در ژنو سوئيس برگزار شد عنان از كشورهاي تاثيرگذار در وضعيت جاري در سوريه خواست تا به طرفهاي موجود در اين كشور فشار بياورند تا مشكلات سوريه پايان يابد.
وي ابراز اميدواري كرد كه هر چه زودتر گروههاي درگير در سوريه به خشونتهاي خود پايان دهند.
كوفي عنان همچنين اعلام كرد كه گروه تماس سوريه درصدد است نشست بينالمللي گستردهاي را در پايان ماه جاري ميلادي در ژنو (دهم تیر) برگزار كند و در اين نشست از تمامي گروههاي درگير در سوريه خواسته ميشود تا به ميز مذاكرات بيايند و ايران نيز بايد در اين مذاكرات حضور داشته باشد.
عنان گفت: من درخصوص وضعيت جاري در سوريه تنها تصميمگيرنده نيستم بلكه تصميماتي كه از سوي شوراي امنيت گرفته ميشود را اجرا ميكنم و اميدوارم كه نشست ژنو به موفقيت تلاشها براي پايان دادن به وضعيت سوريه كمك كند.
در اين نشست ژنرال مود نيز عنوان داشت: من اعتقاد دارم كه افزايش تعداد ناظران و يا مسلح كردن آنها در سوريه كمكي به روند جاري در سوريه نميكند و مسلح نبودن ناظران خود كمك بزرگي به آنها است كه مورد هدف قرار نگيرند.
مود درخصوص تعليق ماموريت ناظران بينالمللي نيز گفت: اين تصميم به دليل افزايش خطرناك عليه ناظران بينالمللي اتخاذ شد اما ناظران تا پايان موعد مقرر به ماموريت خود ادامه خواهند داد مگر اينكه شوراي امنيت تصميم ديگري اتخاذ كند.
مود گفت: مسئوليت حمايت از جان غيرنظاميان در سوريه در وهله اول به عهده دولت سوريه است و ما از اينكه صليب سرخ نتوانسته به آسيبديدگاه شهر حمص كمك چنداني كند بسيار متاسفيم.
وزراي امور خارجه روسيه و سوريه با برگزاري نشستي در شهر سنپترزبورگ روسيه بر ضرورت اجراي كامل طرح كوفي عنان و همكاري دولت سوريه با ناظران بينالمللي تاكيد كردند.