سرویس سیاست مشرق- همزمان با آغاز دور هفتم مذاکرات هستهای در وین؛ اتاق فکری در جهت تخریب مذاکرهکنندگان کشورمان فعالشده است. به نظر میرسد اتاق فرماندهی تخریب به عوامل خود در رسانهها و شبکههای اجتماعی گوناگون دستور داده است که با طرح مسائل انحرافی و دروغین جنگ روانی کرده تا تمرکز مذاکرات را بر هم بخورد.
بهعنوان نمونه یکی از کاربران نزدیک به شبکه اختلال در مذاکرات با انتشار یک عکس جعلی ادعا کرده است که اعضای تیم دیپلماتیک کشورمان همراه با خانواده خود به سفر تفریحی در وین رفتهاند؛ یک جستجوی ساده نشان داد که عکسهای منتشرشده مربوط به سفرهای دست جمعی اعضای دولت روحانی به خارج از کشور است و بهصورت غیراخلاقی بهعنوان همراهان مذاکرهکنندگان فعلی در مذاکرات جا زدهشده است.
عملیات روانی علیه تیم دیپلماتیک کشورمان با همراهی شاخههای مختلف توسط رسانههای غربی؛ ضدانقلاب خارج نشین و اصلاحطلبان بهصورت همزمان مدیریت میشود. در همه دورههای مذاکرات هستهای، تعداد کارشناسان تیم مقابل چندین برابر تیم ایرانی بوده و ترکیبی از مأموران امنیتی و کارشناسان مرتبط با تحریمها را در برمیگرفت. حالا این بار جمهوری اسلامی ایران تصمیم گرفته از همه ظرفیتهای خود برای مقابله با تحریمهای ظالمانه استفاده کند. همین اقدام هوشمندانه فرصتی را برای گروه تخریبگر فراهم کرده است.
واقعیت آن است که مذاکرات برای رفع تحریمهای ایران فرایند بسیار پیچیده و چندبعدی دارد. ازاینرو طبیعی است که نمایندگان دستگاههای مختلف اعم از حوزههای بانکی، انرژی، حملونقل، در تیم مذاکرهکننده حضورداشته باشند. یکی از موضوعاتی که در دورههای گذشته درباره ترکیب مذاکرهکنندگان ایرانی در مقایسه با تیم طرفهای مقابل مطرح میشد این بود که ترکیب تیم مقابل دستکم سه برابر تیم ایران بود و همین امر باعث میشد تیم ایرانی با مشکلاتی مواجه شود.
تصمیم تیم مذاکرهکننده ایرانی به سرپرستی علی باقری کنی، معاون سیاسی وزارت امور خارجه برای حضور با یک تیم کامل در وین ازیکطرف نقطه قوت این گروه نسبت به تیم قبلی است که افتخار میکردند با افراد معدودی در مذاکرات حاضر میشوند و مقابل ۵+۱ میایستند که نتیجه آن وجود نقاط ضعف فراوان در برجام بود. از طرف دیگر نیز این نحوه حضور، نشاندهنده جدیت تیم ایرانی برای مذاکره است و پاسخی است برای کسانی که معتقدند دولت رئیسی به دنبال نتیجه گرفتن در مذاکرات نیست.
هماهنگی اتاق تخریب داخلی و خارجی
نکته جالب آنکه اتاق تخریب علاوه بر بی اخلاقی ها مکرر چنان آشفته شده است که ایرادگیریهایش به صورت زننده و جنسیتی درآمده است!
روزنامه شرق در گزارشی پیرامون مذاکرات وین می نویسد: علی باقری میانه خوبی با رسانهها نداشته و به نظر میرسد اساسا ویژگیهای شخصی او موجب این رفتار میشود. خصوصیات اخلاقی و رفتاریاش شبیه جوانان مذهبی دهه ۵۰ و ۶۰ است؛ مردانی که خانمها را مستقیم نگاه نمیکنند و حتی در جلسه کاری آنها را خواهر صدا میکنند. اگرچه برای شناخت شخصیت یک فرد این مصادیق اصلا کافی نیست، اما میتوان تا حدودی متوجه نوع برخورد افراد شد و احتمال داد که این جنس رفتار در طرف مقابل میتواند فضای بستهای ایجاد کند.
بیان این دست مسائل علیه مذاکره کننگان کشورمان نه تخریب که نشانه ای از صلابت است. البته منظور گزارش روزنامه اصلاح طلب از «فضای بسته» را می توان در خاطرات وندی شرمن جستجو کرد. جایی که او روایت می کند که در یکی از جلسات با ظریف، طرف ایرانی خواسته هایی را مطرح کرده که او از شدت عصبانیت گریه اش گرفته و مسئول ایرانی پس از مشاهده ناراحتی درخواستش را پس گرفته است! شرمن نوشته است: او هنوز برای من کارت پستال تبریک کریسمس میفرستد و نمیداند من یهودی هستم.
در روزهای اخیر سطح اقدامات تخریبی داخلی علیه دیپلماتهای کشورمان بسیار بالا رفته است. اعضای ستاد بایدن به فارسی که تا چند ماه قبل فرش قرمز زیر پای حزب دموکرات آمریکا پهن کرده بود؛ این بار دستور مأموریت جدیدی را از خارج کشور گرفته که یک بخش آن افزایش فشار روانی به تیم مذاکرهکننده کشورمان است.