به گزارش مشرق به نقل از پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري، محمود احمدي نژاد در اين بيانيه هدف از اين پيشنهاد را کاهش فشارهاي ناشي از جنگ و پيکره محيط زيست و منابع طبيعي عنوان کرده و در ادامه جامعه جهاني را به ضرورت تدوين ، پذيرش و اجرايي نمودن 'کنوانسيون بين المللي در زمينه منع بهره برداري از محيط زيست در جنگ و درگيري هاي مسلحانه'دعوت و تشويق کرده است.
وي خاطرنشان کرد: تدوين و پيشبرد اهداف اين کنوانسيون و معرفي مجرمان و جنايتکاران زيست محيطي، حمايت همه جانبه سازمان ملل متحد را مي طلبد.
در ادامه اين بيانيه آمده است: جمهوري اسلامي ايران ، يکي از کشورهايي است که در سه دهه اخير، مستقيم يا غير مستقيم تبعات ناگوار و سنگين ناشي از جنگ هاي منطقه اي را متحمل شده است.
وي يادآور شد: ما هنوز شاهد آسيب هاي ناشي از به کارگيري سلاح هاي شيميايي توسط رژيم بعثي صدام در جنگ تحميلي که منجر به آلوده شدن انواع اکوسيستم ها به ويژه منابع آب و خاک و مناطقي از ايران شده است ، هستيم.
رييس جمهور در بخش ديگري از اين بيانيه تاکيد کرد: بدون ترديد حضور گسترده بيگانگان در منطقه استراتژيک خليج فارس از طريق تردد کشتي ها و ناوهاي جنگي ، به آتش کشيده شدن چاه هاي نفت و نفت کش ها و نشت آن به محيط زيست آبي و تخريب اکوسيستم ها و تنوع زيستي دريايي، همچنين درگيري ها در افغانستان و عراق و استقرار پايگاه هاي نظامي خارجي و متعاقب آن ، افزايش آلودگي هاي آبي ناشي از به کارگيري جنگ افزارها و شيوع بحران آب و خشک شدن تالاب ها و رودخانه هاي مشترک به اين بحران دامن زده است.
اين بيانيه مي افزايد: علي رغم ورود به قرن بيست و يکم و گسترش 'تفکر دهکده جهاني' متاسفانه با وجود کنوانسيون ها و پروتکل هاي زيست محيطي، حفاظت از منابع طبيعي که از نظام هاي استقرار صلح و امنيت در جوامع مدني مي باشد، ناديده گرفته مي شود .
احمدي نژاد تصريح کرد: نزاع ها و کشمکش هاي قومي و مليتي در مناطق مختلف جهان و اثرات فرا مرزي اين درگيري ها،تمام پهنه خاکي و آبي کره زمين را درگير کرده و به سادگي نمي توان از آن گذشت.
وي براي نمونه به قرباني گرفتن بمباران اتمي هيروشيما توسط آمريکا از انسان ها و طبيعت با وجود گذشت چندين دهه و اختلال رويش گياهان و رشد جانوران و احياي اکوسيستم ها اشاره کرد و افزود: شاهديم که استفاده از انواع فناوري ها براي توليد و مصرف انرژي و بيرون راندن رقبا در عرصه هاي مختلف اقتصادي ، باعث بروز رخدادهايي همچون'گرمايش جهاني' و 'افزايش انتشار گازهاي گلخانه اي' نيز شده است .
رييس جمهوري با بيان اين که اسلام به عنوان آخرين دين آسماني ، بر حمايت از محيط زيست و حقوق انسان تاکيد فراوان داشته است خاطرنشان کرد: امروزه با همه پيچيدگي هاي علوم زيست محيطي ، اين دين آسماني همچنان مي تواند راهگشا باشد .
اين بيانيه مي افزايد: بر اساس آموزه هاي ديني ما، با توجه به اين که دستيابي به صلح پايدار از رويکرد هاي جهاني و بين المللي است ، حفظ محيط زيست و منابع طبيعي در هنگام وقوع نزاع هاي مسلحانه و جنگ ، گام بلندي در انجام تعهد خود در قبال طبيعت و رسيدن به اين رويکرد بين المللي خواهد بود و در اين راستا کليد اصلي رويکرد ما ، استقرار عدالت جهاني است .
رييس جمهوري در بيانيه اي به مناسبت روز بين المللي منع بهره برداري از محيط زيست در جنگ و درگيريهاي مسلحانه، رويکرد جمهوري اسلامي ايران را استقرار عدالت جهاني دانست و خواستار ايجاد سازوکاري براي شامل نمودن تخريب آلودگي محيط زيست به 'جرم محيط زيستي' از سوي س