بله گزارش مشرق، در تازهترين اظهارنظر، مديرمسئول روزنامه رسالت، ريشههاي مکتب ايراني را به مارکسيسم حوالت داد و اگر بار قبل در انتقاد از مروجان اسلام منهاي روحانيت، هواداران اين نگرش را متهم به تلاش براي حذف روحانيت ميکرد، اين بار گفت که حاميان مکتب ايراني در انديشه حذف دين هستند.
منتقد همواره
مرتضي نبوي که از اصولگرايان حامي دولت شناخته ميشود، از جمله منتقدان برجسته مشايي است. او که از زمان تعيين مشايي به عنوان رئيس دفتر رئيسجمهور بارها از او انتقاد نموده بود، يک ماه قبل از اظهارات مشايي مبني بر مکتب ايران و مکتب اسلام، نسبت به پديد آمدن جريان انحرافي در اصولگرايان توسط حاميان احمدينژاد هشدار داد و نام آن را «جريان اصولگرايي منهاي روحانيت» خواند. عضو شوراي مرکزي جامعه اسلامي مهندسين در همين گفتوگو که با هفتهنامه پنجره انجام داده بود، به برخي موارد و رفتارهاي دولتمردان دهم اشاره و به حاميان دولت گوشزد کرد که يادشان نرود: «يکي از ارکان اتکا و يکي از اصليترين پشتوانههاي آنها، آيتالله مصباحيزدي بوده است و امروز اين جريان چند هشدار اساسي از ايشان دريافت کرده است. اينها نشانه است و اين جريان فکر نکند که ميتواند بدون اتکا بر جريان اصيل انقلابي روحانيت مسير خود را پيش برده و موفق شود. اين يک کژراهه جديد است که به اصطلاح ره به ترکستان ميبرد.»
جدايي حوزه از نظام هرگز رخ نخواهد داد
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام در بخش ديگري از سخنان خود، باز هم به سخنان رهبري در قم اشاره کرد و گفت: «يکي ديگر از نکاتي که ايشان در سخنرانيهاي خود تاکيد بسياري داشتند نقش روحانيت در سرنوشت اسلام، پايداري و ادامه مسير نبوت و امامت بود. در تاريخ ايران ما به اين نتيجه رسيديم که اگر جايگاه روحانيت و رهبري حفظ نميشد سرنوشت بهتري از افغانستان نداشتيم زيرا مجاهدين افغاني که افرادي بسيار فعال بودند توانستند ارتش سرخ شوروي که در آن زمان يکي از ابرقدرتها بود را از کشورشان بيرون کنند، ولي بهدليل عدم رهبري صحيح هنوز هم کشورشان در اشغال است يا در ديگر کشورها بهخصوص کشورهاي عربي که آخوند در آنجا فقط بهصورت يک نماد و تحت امر حکومت است و هيچ دخالتي در سياست و امر اجرايي ندارد.» مدير مسئول روزنامه رسالت در ادامه افزود: سفر رهبري به قم نشان داد چه پيوند عميقي بين علما و دانشمندان و ايشان که همانا محوريت اصلي نظام هستند وجود دارد، از طرفي ارتباط بسيار عميق و نزديک بين مردم و رهبري را نيز به رخ جهانيان و توطئهگران کشيد تا بدانند که با طرح مسائلي مانند جدايي علما و حوزه علميه از نظام هرگز نخواهند توانست به هدف خود برسند.»
ريشههاي مکتب ايراني
نبوي در ادامه اين انتقادات، اينبار در جمع جامعه انجمنهاي اسلامي اصناف و بازار در مسجد امام (ره) به انتقاد از رئيسدفتر رئيسجمهور پرداخت. او در بخشي از سخنراني خود به سفر مقام معظم رهبري به قم اشاره کرد و با بيان اينکه انقلاب ما حاصل حرکت سه عامل عمده بود، مردم، اسلام و روحانيت بود، عنوان کرد: «کساني که ميخواهند بين اين عوامل تفرقه ايجاد کنند، بهخوبي ميدانند که روحانيت پايهاي است که اين خيمه را سرپا نگه داشته است. يکي از روشنگريهاي مقام معظم رهبري در سفر به قم نيز همين بود بهطوري که ايشان فرمودند توطئهگران «اسلام منهاي روحانيت» را دارند زمزمه ميکنند. استعمار ميخواهد جمهوري اسلامي ايران را فتح کند ولي بهدليل پيوند ناگسستني بين دين و روحانيت و مردم نميتواند. اسلام منهاي روحانيت يعني هرکس راه خودش را برود و در ادامه جنگ 72 ملت آغاز گردد و استکبار جهاني با استفاده از اين فرصت، کشور را تصاحب نمايد.»
نبوي در ادامه سخنان خود و در مورد مکاتب انحرافي در اسلام افزود: «متاسفانه ما شاهد هستيم يکسري تفکرات مانند تفکرات تخديرکننده ديني که در مکاتب مارکسيستي اعمال ميشد در کشور درحال شکلگيري است. يکي از نمونههاي آن صوفيگري است، بهطوري که بعضي افراد با استفاده از ابزارهاي جامعه عرفانهاي انحرافي را بهوجود ميآورند و ميخواهند همان اسلام منهاي سياست و روحانيت را اجرا نمايند و مسائلي مانند تمرکز روي ايرانيت و مکتب ايراني نيز از همين موارد است و ريشه در تفکرات مارکسيستي دارد که دين را مانند مواد مخدر فقط يک تسکيندهنده ميداند. بهطور کلي بايد گفت هر مسئلهاي که اسلام را از مسير اصلي خارج نمايد، باطل است و اين راه سرآغاز افتادن جامعه در يک مسير فرعي است.»
مکتب ايراني، پس از اسلام منهاي روحانيت، دومين سوژهاي است که در ماههاي اخير مورد توجه مرتضي نبوي، چهره برجسته اصولگرايان سنتي قرار گرفته است و او از منظر انتقادي، بابهاي تازهاي عليه اين دو محور گشوده است.