خروج آمریکا از برجام - نمایه

یک مقام نظامی اسرائیل گفت: خروج آمریکا از برجام اشتباه بود و وضعیت بدتری را ایجاد کرد.

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون ویژه های خود نوشت: به گزارش آکسیوس، سرتیپ بازنشسته «درور شالوم» - که اکنون رئیس‌ دفتر سیاسی-نظامی وزارت دفاع اسرائیل است و پیشتر بخش تحقیقات و تحلیل اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل را هدایت می‌کرد- هفته گذشته در نشستی خصوصی با مقامات وزارت دفاع و خارجه آمریکا در واشنگتن، خروج آمریکا از برجام را اشتباه دانست و گفت این کار، اوضاع را بدتر کرده است.

شالوم در این نشست خصوصی با همتایان آمریکایی گفته است: خروج از توافق هسته‌ای با ایران یک اشتباه بود چرا که ایران را به سلاح هسته‌ای نزدیک‌تر کرد و وضعیت بدتری را ایجاد کرد.»

اظهارات شالوم در تضاد با موضع رسانه‌ای و نمایشی دولت اسرائیل است که همواره طی سال‌های گذشته از مخالفان برجام بوده است؛ اما در عین حال موضع شالوم همراستا با موضع بسیاری از مقامات ارشد امنیتی و نظامی اسرائیل است که اخیرا گفته‌اند خروج از برجام یک اشتباه بوده و احیای دوباره برجام را به نفع امنیت اسرائیل دانسته‌اند.

سرلشکر «تامیر هیمن» مدیر سابق اطلاعات نظامی اسرائیل این هفته در مصاحبه‌ای با روزنامه راستگرای «اسرائیل هیوم» گفت: پیوستن مجدد ایالات متحده به این برجام، منافع اسرائیل را تامین خواهد کرد.

او گفت: «وضعیتی که پس از پایان توافق هسته‌ای اتفاق می‌افتاد، به‌اندازه وضعیت کنونی بد نخواهد بود، زیرا ایران مواد غنی‌شده زیادی ذخیره کرده است و توانایی‌هایش فراتر از آنچه توافق برجام اجازه داده بود پیشرفت کرده است. بنابراین، نتیجه‌گیری من این است که در واقعیت این‌جا و اکنون، دستیابی به یک توافق کار درستی است.

هیمن افزود: احیای برجام، میزان اورانیوم غنی‌شده ایران را کاهش می‌دهد. آن را عقب می‌اندازد و برای مدت بسیار طولانی زمان می‌خرد زیرا غنی‌سازی زمان زیادی می‌برد.»

یادآور می‌شود قبلا هم یک ژنرال سابق صهیونیست در روزنامه واشنگتن پست نوشته بود: خروج آمریکا از توافق برجام، وضعیت امنیتی را برای اسرائیل خطرناکتر کرده است.

«یاییر گولان» عضو پارلمان اسرائیل «کنست» است، در این یادداشت می‌نویسد: وقتی در سال ۲۰۱۵ توافق هسته‌ای ایران امضا شد، من در آن موقع، سرلشکر ارتش و معاون ستاد کل نیروهای دفاعی اسرائیل بودم. به جرأت می‌توانم بگویم که همه اُمرای ارتش اسرائیل از این توافق راضی بودند. توافق هسته‌ای مزیت‌های فراوانی داشت. توافقی بود که ایران را ترغیب می‌کرد ۹۸ درصد از انبار اورانیوم غنی‌شده‌اش را تحویل بدهد و رآکتور آب سنگینش را با سیمان پر کند. به‌طور جدی انبار سانتریفیوژهای فعالش را کم کند. جلوی راه فرعی ساخت سلاح هسته‌ای از طریق تولید پلوتونیوم را هم می‌گرفت.

به‌طور کلی؛ توافق هسته‌ای توافقی بود که برنامه هسته‌ای ایران را به طرز چشمگیری به عقب می‌راند. این عقب رانده شدن قابل راستی‌آزمایی هم بود. همه اینها همان چیزی بود که ما می‌خواستیم. و اما امروز هم من هنوز هم معتقدم این به نفع امنیت فوری اسرائیل است که آمریکا به توافق هسته‌ای برگردد و آن را مبنایی برای دنبال کردن مذاکرات قرار بدهد.

اما «ترامپ»‌ آمد و از توافق هسته‌ای خارج شد و فشار حداکثری را بر ایران اعمال کرد و این کشور را تهدید به حمله نظامی کرد و بزرگ‌ترین فرمانده نظامی و مغز متفکر عملیات‌های نظامی برون‌مرزی رژیم را ترور کرد. ترامپ معتقد بود که رژیم جمهوری اسلامی اگر به انزوا کشانده شود، آن موقع مجبور می‌شود بیاید پشت میز مذاکره و ناگزیر خواهد بود امتیاز بدهد. اما دیدیم که بعد از فشارحداکثری، هیچ‌کدام از اهداف این سیاست محقَق نشد. ایران دوباره رفت به سراغ پیشرفت توانمندی‌های هسته‌ای‌اش. ظرفیت‌های هسته‌ای‌اش را بالا برد و انبار اورانیوم ذخیره‌شده‌اش را غنی‌تر کرد و تاسیسات هسته‌ای تعطیل‌شده‌اش را دوباره به کار انداخت.

در سطح منطقه هم؛‌ شدت و گستره تهاجماتش را بیشتر کرد و اهداف آمریکا و اسرائیل در منطقه را هدف حملات قرار داد. همه اینها در حالی بود که توافق امضا شده در دوران «اوباما» هرچند برای یک دوره زمانی مشخص، اما بالاخره پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران را مهار کرده بود. دستگاه امنیتی اسرائیل هم کم و بیش بر اهمیت توافق هسته‌ای پی برده بود، منتها این «نتانیاهو» بود که چنین نظری نداشت. شاید از منظری بتوان سختگیری نتانیاهو نسبت به توافق هسته‌ای ایران را، سیاست‌های داخلی و مهم‌تر از همه انتخابات اسرائیل دانست. نتانیاهو برای آنکه نظر مساعد رای‌دهندگان را بدست بیاورد، دوست دارد خودش را یک تندروی آشتی‌ناپذیر حافظ امنیت جلوه بدهد.

تا اینکه در واشنگتن،ترامپ روی کار آمد و نتانیاهو متحد نزدیک او شد و تشویقش کرد از توافق خارج بشود،همان توافقی که آمریکا بسترساز و پیش برنده آن بود. ترامپ از توافق خارج شد و نتانیاهو این رویداد را جشن گرفت.به جرأت می‌توان اعتراف کرد که این عمل ترامپ، به هیچ‌وجه اسرائیل را امن‌تر نکرد. ترامپ از توافق خارج شد و آبشاری از عواقب شوم پشت سرش یکی پس از دیگری پدید آمد امروز، امنیت اسرائیل بیشتر از هر زمان دیگر در خطر است. افراد بسیاری در دستگاه امنیتی اسرائیل هستند که در خفا آرزو می‌کنند بازگشت به برجام هرچه زودتر رخ بدهد. امروز یک پشتیبانی قوی در دستگاه امنیتی اسرائیل برای زنده شدن برجام وجود دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 16
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۰۵:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۷
    13 0
    اهمیت نداره مقامات آمریکا و همکاسش اسراییل چی می گن. مساله دشمنی ابدی آمریکا با ایران مستقل هست چرا که خاک، منابع طبیعی، اقتصاد و بازارش در استثمار آمریکا نیست.
  • IR ۰۷:۲۶ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۷
    11 0
    مزدوران صهیونیستی را باید دو شقه کرد.
  • IR ۰۷:۵۶ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۷
    8 0
    چه جالب این شما صهیونها بودید که ترامپ را فریب دادید حالا میگید اشتباه بوده
    • روشن IR ۱۰:۵۶ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۷
      5 0
      فریب نبود عزیز. تقسیم کار بود برای فریب آقای روحانی و اصلاح طلبان! البته امیدوارم که آقای روحانی و اصلاح طلبان خودشان هم جزیی از این تقسیم کار نباشند!
  • ش. AE ۰۸:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۷
    6 0
    این مردک مقام رژیم کودک کش اسرائیل خر تشریف دارن با دسیسه شما و هندونه گذاشتن زیر بغل آمریکا و فتنه درست کردن نتانیابو آمریکا چنین غلطی کرد رو که نیست سنگ پای قزوین
  • سید IR ۰۸:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۷
    6 1
    فقط ابلهان سفیهان و احمقان می توانستند باور کنند که صهیونی ها واقعاً با برجام مخالفند و فریب جنگ زرگری شان را بخورند!
    • IR ۱۰:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۷
      0 1
      يه چهل تا فحش ديگه رديف ميكردى ميمون ، تا دلت بيشتر خنك شه !
    • سید IR ۱۰:۵۴ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۷
      1 0
      چه کار به تو؟!؟ نکند تو هم.......!
    • سید IR ۱۱:۲۶ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۷
      3 0
      جناب 10:22 ـــ چه کار به تو؟!؟ نکند تو هم.......!
  • روشن IR ۱۰:۵۳ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۷
    3 1
    زمانی آقای روحانی و کابینه و اصلاح طلبان تا کسانی از برجام بی فرجام کوچکترین انتقادی میکردنند با عصبانیت می گفتند تنها اسرائیل و این کسان با برجام مخالفند‌. البته همان روزها برای افراد با بصیرت و آگاه و آزاده و با شرف و غیرت دینی و ملی دم خروس دورغ اسرائیل و آقای روحانی و کابینه و اصلاح طلبان پیدا بود اما حالا که آشکارا و علنی به اعتراف افتادند به آن حضرات کدخدا محور امیدوار به شیطان بزرگ آمریکا با ادبیات قابل فهم خودشان میگویم، زرشک!
  • سید IR ۱۰:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۷
    2 0
    جناب 10:22 ـــ چه کار به تو؟!؟ نکند تو هم.......!
  • دادا IR ۱۱:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۷
    0 0
    اقای شالو م اقای بایدن میخواهد اوضاع شما را بدتر از این بکند نسبت به توافق برجام کوتاهی میکند اگه بکشه کنار اوضاع شما دیگه دگرگون خواهد شد چون ایران ایران 40 سال پیش نیست قدرت جهانی هستیم تعلل بکنه بایدن میشویم کدخدای جهان انوقت دیگه شما نیستید6826
  • IR ۱۳:۳۴ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۷
    1 0
    اقای رئیسی وامیر عبدالهیان مذاکرات برجام بسیار طولانی و فرسایشی شده است وبرجام چند ماهی ست در بلاتکلیفی ست ، زمان تصمیم گیری قاطع در خصوص برجام رسیده است، اصلا به صلاح نیست نظام وملت را بیش از این به انتظار امریکا گذاشت زمان انتظار برای تصمیم گیری امریکا در خصوص برجام بسیار طولانی وخسارت بار و فرسایشی شده است وزمان تصمیمگیری برای امریکا به سر امده ،اکنون وقت تصمیم گیری قاطع شما در خصوص برجام ست ،یا توافق وامضای برجام و یا اعلام شکست مذاکرات و اعلام مرگ برجام برای همیشه .سریعا کشور را باید از بلاتکلیفی برجام خلاص کنید.
  • ارش IR ۱۵:۰۰ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۷
    2 0
    اصلا برجام چیه .ما میخواهیم غنی سازی کنیم هسته داشته باشیم به کسی ربطی نداره امریکا غلط اضافی خورده
  • IR ۱۸:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۷
    1 0
    واقعاً چرا باید با وعده‌های دروغ لغو تحریم‌هایی که به بهانه‌های مختلف بر علیه ما وضع شده و مطمئناً هم هرگز لغو نخواهد شد، صنعت هسته‌ای خود را هم، به دست خودمان محدود و تخریب، و جاسوسان آژانس صهیونیست‌ها را پشتیبانی کنیم و اقتصاد کشور را هم شرطی نماییم؟! مذاکره‌ی فرسایشی برای کشور مضر است؛ آمریکا نمی‌خواهد مذاکره کند تا حرف حقی را قبول کند؛ بلکه می‌خواهد مذاکره کند تا حرف باطلی را تحمیل کند. آن‌ها در پشت صحنه‌ی دیپلماسی، گرگ درنده و روباه حیله‌گر هستند. به غربی‌ها هیچ اعتمادی نداریم و معتقدیم به ما کمک نمی‌کنند و هر جا بتوانند ضربه می‌زنند. مطمئناً عدم توافق با شیطان بزرگ قلدر و سه نوچه‌ی اروپائیش از توافق کردنی که در آن، منافع ملّت پامال بشود، عزّت ملّت از بین برود، ملّت ایران با این عظمت، تحقیر بشود، شرف دارد. مطمئناً برجام چکی نیست که قابلیت نقد شدن داشته باشد، بلکه تجربه‌ی تلخی است که از اعتماد به غرب با صرف هزینه‌ی زیاد به‌دست آمده و تاکنون هم اشتباهات زیادی در مواجهه با آن در پیش گرفته شده است؛ اکنون تنها نفعی که می‌توان از این تجربه به‌دست آورد، برداشتن این یوغ از گردن صنعت هسته‌ای و اقتصاد کشور، با عدم بازگشت به مذاکرات، و کوبیدن شجره‌ی خبیثه‌ی برجام بر سر آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان، و خروج قاطعانه و مقتدرانه از برجام با توکل بر خدا، و خنثی‌سازی تحریم‌ها از طریق ایجاد حرکت تولیدی و تحرک اقتصادی داخلی، و توسعه‌ی صنعت هسته‌ای با حداکثر سرعت و به هر میزان لازم با اخراج کامل جاسوسان آژانس و جمع‌آوری تمام دوربین‌ها است؛ و این، خواست مؤکد ما از دولت و مجلس انقلابی است که ان‌شاءالله منتظر تحقق آن هستیم.
  • رضا IR ۰۴:۰۹ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۳
    0 0
    تا الان هم که امریکا به ما حمله نکرده به داشتن ونداشتن سلاح هسته توسط ماشک داشته،ضمانت ما زمانی بیشتر میشود که به سلاح هسته ای بیشتر دست پیدا کنیم خلاص

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس