به گزارش مشرق، انتخابات سال سوم هیأت رئیسه مجلس برگزار شد، نگاهی به ترکیب آرا از ائتلاف نمایندگان همسو با جبهه پایداری و نمایندگان اصلاح طلب حکایت می کند.
عباس سلیمی نمین درباره ائتلاف پایداری ها و نمایندگان اصلاح طلب در مجلس گفت: گاهی آزمونهایی برای ما روشن می کند که چقدر درست حرکت می کنیم. شاید برخی عزیزان در رأس سیاسی یک ارزیابی داشته باشند که متأثر از برخی بازیگران حرفه ای در سیاست نیستند اما آننها باید در برخی مقاطع زمانی جایگاه خودشان را مورد بررسی و توجه جدی قرار دهند.
وی افزود: جریان جبهه پایداری بحث خلوص و پالایش را در جریان اصولگرایی مطرح می کرد اما الان می بینیم مواضعی اتخاذ می کند که جای تأمل دارد چون به جای اتخاذ بیشترین جبهه گیری در برابر برخی جریانات سیاسی، با کسانی رویارویی می کند که کاملا باید با آنها همراهی نشان دهد.
این تحلیلگر مسائل سیاسی یادآور شد: جناب آقای آقاتهرانی بعد از پایان انتخابات مجلس مطرح کرد که «تا به حال مخالف آقای قالیباف بودم و تلاش کردم او در لیست نباشد اما حالا که انتخابات برگزار شد من با آقای قالیباف همراه خواهم بود و کاملا از ریاست او در مجلس حمایت حمایت خواهم کرد» اما امروز متأسفانه مشخص شد دوستانی که ما به آنها در جبهه پایداری امیدوار بودیم که نیروهای افراطی سوپر انقلابی را کنترل کنند، نه تنها چنین رویکردی را از آنها شاهد نیستیم بلکه مشخص می شود که از اعتبار دوستان خوبی مثل آقای آقاتهرانی عناصر دیگری که هیچ قابل دفاع نیستند دارند سوء استفاده می کنند و آنها را در کنار نیروهای اصلاح طلب قرار می دهند.
وی ادامه داد: به جای آنکه آقای آقاتهرانی نیروهای تندرو را هدایت کند تا با عناصر پرمسئله همموضع نشوند، متأسفانه اینگونه همراهی ها را شاهد هستیم چون عناصر تندرو به طور پنهانی هدایتگری می کنند بنابراین باید مراقبت هدایتگران پنهان بود. معتقدم هرچه مسائل سیاسی ما پیچیده تر می شود، باید بر دقت ما نیز افزوده شود اما چنین حالتی را شاهد نیستیم.
بیشتر بخوانید:
اصلاح طلبان و مردم سالاری؛ ادعای دروغ یا زوال ادعا؟
سلیمی نمین اظهار کرد: نه تنها آقایان جبهه پایداری در خدمت پالایش جریان اصولگرایی نیستند بلکه کاملا در خدمت نیروهای ضربه زننده به اصولگرایی قرار دارند. نگاهی آماری به آرای انتخابات هیأت رئیسه مجلس موضوع را بهتر روشن می کند. فراکسیون اصولگرایان در مجلس ۲۳۰ عضو دارد که در دو سال گذشته اجماعی رأی می دادند و آقایانی همچون آقای آقاتهرانی اعلام می کردند رأی شان به ریاست آقای قالیباف است اما این دوره تعداد آرای کسانی که در برابر آقای قالیباف ایستادند نشان می دهد رأی آنها با رأی اصلاح طلبان کاملا در یک مسیر قرار دارد.
وی افزود: آیا واقعا نگاه آقایان به مدیریت این است؟ با این نگاه به هیچ وجه نمی توانند عناصر معتدل و فهیم را با خود همراه کنند و این بسیار زشت است که مشخص شود یک شخصیت مورد احترام به لحاظ اخلاقی در چه میدانی دارد بازی می کند. این شایسته نیست، ضمن آنکه خوب شد این آقایان وزن کشی کردند و دیدند که دیگران درباره آنها چگونه می اندیشند.
وی ادامه داد: چنین وزن کشی هایی به لحاظ حیثیتی به آنها ضربه می زند در حالیکه آنها خودشان متعلق به خودشان نیستند بنابراین نباید به قرار گرفتن در چنین شرایطی راضی شوند. در عین حال آنها به عنوان یک نیروی اصولگرا ارزیابی می شوند و این بی اعتباری که برای اصولگرایی رقم می زنند ارزنده نیست. گرچه قرار گرفتن در چنین شرایطی ضربه به آنها می زند اما در عمل این ضربه به کل اصولگرایی وارد می شود.
این کارشناس مسائل سیاسی بیان کرد: افرادی که به هیچ وجه مدیر شناخته نمی شوند و قادر نیستند مسائل پیچیده را مدیریت کنند نباید خودشان مرتب را در ترازوی سنجش قرار بدهند. هر کسی می تواند در جایگاه خودش بسیار تأثیرگذار باشد ولی بعضی عناصر بیمار شخصیت آنها را تخریب می کنند، در حالیکه آنها می توانند در عرصه دیگری بسیار بسیار مفید باشند و مقبولیت خاص خود را داشته باشند. ما هم مدیر می خواهیم و هم شخصیت اخلاقی که بتواند در موقعیت های ضروری وارد میدان شود و تأثیرگذاری خاص خودش را داشته باشد.
وی افزود: بعضی اوقات حمایت ها نه به دلیل آن است که افراد آنها را مدیر می دانند بلکه به دلیل آن است می خواهند از آنها سوءاستفاده کنند. یعنی بخش اعظم آرای شان از جانب کسانی است که قصد سوءاستفاده دارند. به عبارت روشن تر اصلاح طلبان اعتقاد ندارد که آقای آقاتهرانی مدیر شایسته ای است. در واقع اصلاح طلبان آقای آقاتهرانی را به لحاظ خط و ربط سیاسی و به لحاظ مدیریت مناسب نمی دانند اما فقط به این دلیل به آقای آقاتهرانی رأی دادند که بتوانند از ایشان برای بر هم زدن روندی که می تواند اصولگرایان را در مجلس موفق کند، سوءاستفاده کنند.