به گزارش مشرق ،سعيد سلطاني سروستاني ـ مديرعامل اتحاديه مركزي دامداران ـ با اعلام اين خبر به ايسنا گفت: در حالي كه مازاد توليد علوفه داخلي نداريم، يونجه، ذرت علوفهاي و كاه به كشورهاي حوزه خليجفارس صادر ميشود.
به گفته وي با افزايش نرخ دلار صادرات اين محصولات انگيزهاي ايجاد كرده و از سوي ديگر اين كشورها بهاي مناسبي بابت كالاي ايراني ميپردازند.
سلطاني تصريح كرد: علوفه توليد داخلي با پوشش نوشابه و به اسم نوشابه به كشورهاي همسايه قاچاق ميشود؛ بهطوري كه در انتهاي ماشينهاي كانتينري علوفه چيده و در پوشش جلويي آن نوشابه قرار ميگيرد.
** احتكار جو داخلي در انبارها و افزايش 10 درصدي قيمت
مديرعامل اتحاديه مركزي دامداران با تاكيد بر ادامه كمبود علوفه براي دامداران و بالابودن قيمت آن اظهار كرد: جو با 10 درصد افزايش از كيلويي 480 تومان به 530 تومان افزايش يافته است.
سلطاني افزود: در شرايط فعلي كه واردات كاهش يافته، جو داخلي نيز در انبارها ذخيره ميشود و عدهاي فرصتطلب آن را احتكار ميكنند كه باعث افزايش قيمت اين نهاده شده است.
به گفته وي دامداران سالانه 19 ميليون تن علوفه نياز دارند كه هفت ميليون تن آن بايد از طريق واردات تامين شود.
مديرعامل اتحاديه مركزي دامداران با اشاره به اينكه علوفه دام شامل 14 قلم كالاست، گفت: خوراك دام شامل سبوس، كنجاله سويا، گندم دامي، ذرت، كاه، كلش، يونجه، جو و ساير كنجالهها همچون كلزا و ... ميشود كه سالانه بايد بيش از سه ميليون تن كنجاله سويا و 2.5 ميليون تن ذرت وارد كشور شود.
در شرايطي كه واحدهاي مرغداري و دامداري كشور براي تامين نياز محصولات لبني و پروتئيني با بحران كمبود خوراك دام و طيور و گراني آن مواجه هستند؛ از صادرات علوفه ايراني به كشورهاي حاشيه خليج فارس آن هم با پوشش نوشابهاي خبر ميرسد!