کد خبر 144653
تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۳:۴۹

در حال حاضر سايت‌هاي بسياري در فضاي مجازي فعاليت مي‌كنند كه از ميان آنها تاكنون 38 هزار سايت در سامانه ساماندهي وزارت ارشاد به ثبت رسيده است اما تنها به ثبت رسيدن در اين سامانه از نظر رييس مركز توسعه فناوري اطلاعات و رسانه‌هاي ديجيتال اين وزارتخانه كافي نيست و به گفته وي علاوه بر لزوم ثبت سايت‌ها در سامانه ساماندهي، دريافت مجوز فعاليت فرهنگي ديجيتال از اين مركز نيز الزامي است.

به گزارش مشرق، حسن عليزاده در گفت‌وگو با جام‌جم در اين باره گفت: بتازگي تيمي را به نام گروه رصد تعريف كرديم تا 38 هزار سايت ثبت شده را بررسي كند زيرا بسياري از صاحبان اين سايت‌ها ادعا مي‌كنند كه مجوز دارند و مردم به خيال آن‌كه اين سايت‌ها در سامانه به ثبت رسيده‌اند به آنها اطمينان مي‌كنند و اگر نظارتي بر اينها نباشد، مردم از اين سايت‌ها به دليل اطمينانشان لطمه بيشتري مي‌خورند تا سايت‌هايي كه به ثبت نرسيده‌اند.
 
به گفته وي، درحال حاضربرخي از سايت‌هاي شرط بندي فوتبال، همسريابي يا برخي از سايت‌ها كه فعل مجرمانه دارند در حال فعاليت هستند، بنابراين صرف ثبت در سايت ساماندهي كافي نيست و مجوز فعاليت تلقي نمي‌شود.
 
رييس مركز توسعه فناوري اطلاعات و رسانه‌هاي ديجيتال در مورد شبكه‌هاي اجتماعي هم گفت: اين شبكه‌ها مانند تالار گفت‌وگو، بلاگرها و... بايد دو ويژگي داشته باشند؛ اول اين‌كه در سامانه ساماندهي ثبت شوند و دوم آن‌كه براي فعاليت از مركز توسعه فناوري اطلاعات و رسانه‌هاي ديجيتال مجوز فعاليت فرهنگي دريافت كنند تا مشخصات آنها احراز شده و دچار مشكلات قضايي و حقوقي نشوند.
 
وي با اشاره به اين‌كه تاكنون نظارت بر شبكه‌هاي اجتماعي آن‌طور كه بايد جدي نبوده، گفت: اخيرا گروه رسانه‌هاي برخط در مركز توسعه فناوري‌هاي ديجيتال ايجاد كرده‌ايم تا علاوه بر نظارت ايجابي بر فضاي فرهنگي ديجيتال با تشكيل جلسات، مشكلات فعالان اين بخش نيز حل شود.

فيلترينگ هوشمند مي‌شود

 عليزاده در پاسخ به اين سوال كه آيا براي بهبود وضع فيلترينگ سايت‌ها اقدامي صورت مي‌گيرد يا خير، هم گفت: وزارت ارشاد در كارگروه دوازده نفره فيلترينگ يك نماينده دارد و اين كارگروه بر اساس قانون، مصاديق مجرمانه را تعريف كرده، تصميم مي‌گيرد.
 
وي افزود: سايت‌ها و وب‌سايت‌هايي كه حاوي خشونت، سوء استفاده از كودكان، تصاوير غيراخلاقي و... باشد، توسط مردم گزارش مي‌شود. همچنين وزارت ارشاد بتازگي گروه رصدي تشكيل داده كه فضاي مجازي را رصد و مواردي از مشكلات اخلاقي، امنيتي و سياسي را پيگيري مي‌كند و رصد سايت‌ها توسط ديگر نهادهاي عضو كارگروه فيلترينگ نيز صورت مي‌گيرد.

عليزاده تاكيد كرد كه هيچ يك از نهاد‌هاي عضو كارگروه فيلترينگ نمي‌توانند براي فيلتر كردن سايتي شخصا و به طور انفرادي اقدام كنند، در واقع گروه كارشناسي كارگروه تعيين مصاديق مجرمانه موارد را به كارگروه اصلي كه تحت رياست دادستاني كل است، ارسال مي‌كند و كار قضايي در مورد آن صورت مي‌گيرد.

رييس مركز توسعه فناوري اطلاعات و رسانه‌هاي ديجيتال اظهار كرد: فضاي مجازي حوزه مهمي است كه بايد از آن مراقبت شود و در همه جاي دنيا نيز از فيلترينگ استفاده مي‌شود بنابراين بر لزوم فيلترينگ شكي نيست اما روش فيلترينگ ما به گونه‌اي است كه برخي از سايت‌هاي مفيد نيز همراه دامنه فيلتر، فيلتر مي‌شود كه اعتقاد داريم بايد فيلترينگ هوشمند شود.
 
وي ضمن اظهار اميدواري براي استفاده از فيلترينگ هوشمند، افزود: شوراي عالي مجازي يكي از وظايفش  ساماندهي قوانين در حوزه زيرساخت و در زمينه محتوا خواهد بود و اميد مي‌رود ظرف چند ماه آينده شاهد اتفاقات خوبي در اين عرصه باشيم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس