سرویس ورزش مشرق - حدود ۱۰ روز از پایان جام جهانی و یکماه از حذف تیم ملی ایران از این تورنمنت می گذرد. درباره مسائل فنی و حواشی این مسابقات اخبار و گزارش های زیادی مخابره و منتشر شده و می شود.
تیم ملی ایران با هدایت کارلوس کی روش در این جام با کسب یک برد و دو باخت از صعود بازماند و کمترین توقعی که از کادرفنی و فدراسیون می رفت عذرخواهی از مردم بابت شکست سنگین برابر انگلیس و البته عدم صعود به مرحله حذفی بود. اما نه تنها این اتفاق نیفتاد بلکه بعضا شاهد طلبکار بودن و لحن عجیب برخی مدیران هم بودیم! بارزترین مورد هم گفتگوی مهدی تاج با برنامه شبکه ورزش بود که نحوه پاسخگویی و لحن این مدیر صدای بسیاری از مردم و اهالی رسانه و کارشناسان را در آورد و تاج را مجبور به دادن بیانیه عذرخواهی (به زعم برخی اجباری) کرد!
البته نمی خواهیم عینک خوش بینی را از چشم برداریم و این عذرخواهی مهدی تاج بابت ادبیات و رفتار غیر حرفه ای و نامناسبش را به فال نیک می گیریم که شاید راهی باز شده باشد برای عذرخواهی بقیه مدیران و مربیان و هر کسی در هر جایگاهی قصور یا شکستی را مرتکب می شود. البته به شرطی که این عذرخواهی بجا و قلبی و در زمان مناسب خودش صورت بگیرد و منتظر فشار و واکنش رسانه ها و افکار عمومی نمانند!
به همین بهانه به چند مورد عذرخواهی که در جام جهانی اتفاق افتاد پرداخته ایم تا فرق عذرخواهی به موقع و قلبی را با عذرخواهی اجباری متوجه شویم:
*تعظیم درس آموز سرمربی ژاپن
معروف ترین و پرسروصداترین عذرخواهی در جام جهانی ۲۰۲۲ بدون شک به سرمربی و بازیکنان تیم ملی ژاپن پس از حذف در مرحله یک هشتم نهایی علی رغم نمایش بسیار خوب و نمایش مقتدرانه این تیم مقابل دو قهرمان سابق جهان تعلق دارد.
تیم ملی ژاپن در مرحله یک هشتم نهایی جام جهانی ۲۰۲۲ به مصاف کرواسی رفت و این بازی در نهایت با نتیجه تساوی یک بر یک به پایان رسید تا کار به ضربات پنالتی کشیده شود. سامورایی ها در ضربات پنالتی با نتیجه ۳ بر یک از کرواسی شکست خوردند.
هاجیمه موریاسو سرمربی ژاپن بعد از این مسابقه، به سمت سکوهای ورزشگاه الجنوب رفت و به سمت هواداران کشورش تعظیم کرد تا بابت این شکست از آنها عذرخواهی کرده باشد؛ این در حالی است که رسیدن به همین نقطه هم برای یک تیم آسیایی موفقیت محسوب میشود.
البته پیش از این هم بازیکنان ژاپن پس از شکست در دیدار تشریفاتی برابر کاستاریکا در جام جهانی مقابل هواداران تعظیم کرده و از آنها عذر خواسته بودند.
*عذرخواهی لوئیس انریکه پس از استعفا
سرمربی جوان تیم ملی اسپانیا هم پس از حذف در ضربات پنالتی مقابل تیم شگفتی ساز مراکش از سمت خود برکنار شد و در پیامی از مردم اسپانیا بابت این حذف عذرخواهی کرد.
*عذرخواهی سرمربی تیم ملی آمریکا بابت تغییر لوگوی پرچم ایران
سرمربی تیم ملی آمریکا در نشست خبری قبل از بازی برابر ایران که به عنوان سیاسی ترین بازی جام از آن یاد می شد در واکنش به اقدام نسنجیده و شیطنت آمیز مسئولان فدراسیون فوتبال این کشور در حذف لوگوی "الله" از پرچم جمهوری اسلامی ایران، با بیان اینکه نقشی در این ماجرا نداشته اما از طرف خودش و بازیکنان بابت این اقدام عذرخواهی کرد.
*عذرخواهی تلویحی کلینزمن از مردم ایران
حواشی دیدار ایران و آمریکا یک حاشیه پررنگ دیگر هم داشت و آن اظهارات تند و کنایه آمیز یورگن کلینزمن به عنوان کارشناس فیفا درباره بازیکنان ایران در بازی با ولز درخصوص هجمه به داور بود که بسیاری این اظهارات را توهین به فرهنگ مردم ایران دانستند و خود کلینزمن هم مجبور شد بپذیرد که اشتباه کرده و تلویحا عذرخواهی کند.
*عذرخواهی اشرف حکیمی از رئیس فیفا
تیم ملی مراکش در دیدار ردهبندی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر به مصاف تیم ملی کرواسی رفت و با نتیجه ۱-۲ برابر این تیم شکست خورد. این باخت به این معنا بود که آنها در رده چهارم قرار گرفتند و با وجود تلاشی که کردند از دست یافتن به مدال این رقابتها و رفتن روی سکو بازماندند.
شاگردان ولید رکراکی از عملکرد داور این بازی به هیچ وجه راضی نبودند، اعتقاد داشتند که چند بار باید پنالتی به سود آنها اعلام میشد اما این اتفاق صورت نگرفت و همین موضوع خشم و اعتراض آنها را به همراه داشت که بارها در جریان بازی در میانه زمین نیز به خوبی دیده شد.
گفته شده بود که حکیمی در تونل ورزشگاه وقتی با اینفانتینو روبرو شده به سمت او رفته و از فاصله بسیار نزدیک بارها بر سرش داده کشیده و نسبت به عملکرد داوری اعتراض کرده است.
این ستاره پاری سن ژرمن پس از پایان بازی در گفتگو با خبرنگاران در این باره اظهار داشت: موضوع خاصی نبود و اتفاقی هم رخ نداد. من پس از پایان بازی بسیار عصبانی بودم. رفتم که با او صحبت کنم و پس از آن به خاطر کلماتی که استفاده کردم عذرخواهی کردم. او دوست من است و احترام زیادی برایش قائل هستم. هیچ اتفاق خاصی رخ نداد.
*عذرخواهی اتوئو بابت کتک زدن یک خبرنگار
ساموئل اتوئو، اسطوره فوتبال کامرون و رییس فدراسیون فوتبال این کشور پس از پایان بازی برزیل - کرهجنوبی هنگامی که قصد خروج از ورزشگاه ۹۷۴ را داشت، با یک مرد فیلمبردار درگیری لفظی و فیزیکی پیدا کرد.
اتوئو پس از این اتفاق، بابت وقوع چنین اتفاقی عذرخواهی کرد. او با صدور بیانیهای نوشت: "در تاریخ ۵ دسامبر، بعد از دیدار برزیل - کرهجنوبی، من با فردی که احتمالا طرفدار الجزایر بود درگیری شدیدی داشتم. من میخواهم از این که عصبانی شدم و نتوانستم واکنشی که با شخصیت من همخوانی دارد، داشته باشم، عذرخواهی کنم. بابت این حادثه تاسفبار از مردم عذرخواهی میکنم."
آزار و اذیت برخی از هواداران الجزایر به خاطر دیدار این کشور با کامرون در تاریخ ۲۹ مارس بوده است چرا که الجزایریها، کامرونیها را پس از این دیدار مورد توهین و ادعای تقلب قرار دادند. الجزایریها در آن بازی با نتیجه ۲ بر یک در اوقات تلفشده شکست خوردند و از رسیدن به جام جهانی ۲۰۲۲ باز ماندند.
*عذرخواهی یک شبکه تلویزیونی بابت اظهارات نژادپرستانه یک مجری
اظهارنظر یک مجری خبری در تلویزیون دانمارک در مقایسه شادی اعضای تیم فوتبال مراکش با خانوادههایشان در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر با میمون ها خشم و واکنش شدیدی هم در جهان عرب و هم در خود اروپا برانگیخت.
اخبار کانال ۲ تلویزیون دولتی دانمارک، به دلیل نظر نامناسب و توهین آمیز مجری این شبکه، عذرخواهی کرد.
به گزارش مشرق، برخی دیگر از بازیکنان و مربیان هم پس از حذف یا شکست در این جام از هواداران خود به صورت شفاف عذرخواهی کرده بودند که به ذکر همین موارد بالا بسنده می کنیم.
** خبرنگار: محمد جواد قبادی