کد خبر 1470942
تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۳:۲۰
هادی محمدی

این پیام در تهران به گروسی منتقل شد که هر گونه کارشکنی در اجرای تفاهم اخیر با آژانس به ویژه رفتن به سوی تصویب قطعنامه ضد ایرانی می تواند به معنای نداشتن اراده سیاسی برای احیای برجام تعبیر شود.

به گزارش مشرق، هادی محمدی طی یادداشتی در روزنامه خراسان نوشت: از امروز نشست شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی در وین کار خود را آغاز می کند و موضوع اختلافات پادمانی میان ایران و آژانس بر سر سه مکان که آژانس مدعی شده در آن‌ها ذرات اورانیوم غنی شده یافته یکی از دستورکارهای اصلی این نشست ۵ روزه است. این انتظار با سفر رافائل گروسی مدیرکل آژانس به تهران و رسیدن به یک بیانیه مشترک و تفاهمات جدید ایجاد شده تا نه تنها شورای حکام در پاسخ به چراغ سبز ایران برای تعامل بیشتر با آژانس در چارچوب پادمان، موضوع تصویب قطعنامه سوم را کنار بگذارد بلکه این روند با اجرای موفقیت آمیز در آینده نزدیک بتواند در کنار اراده سیاسی طرف‌های مقابل باعث ازسرگیری مذاکرات هسته ای با هدف احیای برجام و رفع تحریم‌ها شود. این پیام در تهران به گروسی منتقل شد که هر گونه کارشکنی در اجرای تفاهم اخیر با آژانس به ویژه رفتن به سوی تصویب قطعنامه ضد ایرانی می تواند به معنای نداشتن اراده سیاسی برای احیای برجام و حل و فصل اختلافات از سوی ایران تعبیر شود و همه فضای مثبت ایجاد شده را بار دیگر تیره و تار سازد.

از سوی دیگر اظهارات بعضا عجیب گروسی در ورودش به وین پس از سفر به تهران تا حدی این تردید را در ایران و در بین منتقدان مذاکرات هسته ای ایجاد کرده که شاید تهران در مقابل خواسته های آژانس نرمش بیش از حدی داشته و منافع ملی رعایت نشده باشد. در این مسئله چند نکته حائز اهمیت است؛ اول این که باید شخصیت مدیرکل را به عنوان فردی که با حمایت غرب به ویژه آمریکا به این سمت رسیده درک کرد، او اکنون در آستانه گرفتن رأی مجدد برای بقا در صندلی مدیرکلی است و نیاز دارد حداقل در حرف و ادبیاتش طوری دو پهلو سخن بگوید که دوستان خود را نرنجاند، با این حال دیدیم که اولین صدای اعتراض را رژیم صهیونیستی و نخست وزیرش نتانیاهو بلند کرد که نشان می دهد سخنان گروسی در تهران و وین به ویژه در موضوع بازرسی از اسرائیل به مذاقش خوش نیامده است. همچنین این نکته فراموش نشود که ملاک برای ایران آن چیزی است که در سند توافق مشترک آمده نه سخنان گروسی یا هر مقام دیگری. ایران پای این توافق را با شروطی از جمله رعایت از سوی طرف مقابل امضا کرده و به آن متعهد است و اگرچه در گفت‌وگوهای شفاهی وعده‌هایی رد و بدل شده اما همه قول‌های شفاهی و موفقیت همین متن کتبی نیز موکول به آینده است. آینده‌ای که در آن اولا خبری از تصویب قطعنامه جدید در شورای حکام نباشد و ثانیا به صورت انجام تعهد در برابر تعهد باشد و این گونه نیست که ایران اقداماتش را انجام دهد و طرف مقابل اقداماتش را که شامل بستن پرونده سه مکان مذکور است، همچنان مثل یک استخوان لای زخم نگه‌دارد.

ایران با امضای سند روز شنبه با گروسی نشان داد که آماده از سرگیری دیپلماسی برای رسیدن به توافق نهایی است و بازی ریاکارانه ای همچون آمریکایی ها ندارد. تهران چراغ سبزی به طرف مقابل نشان داده و حالا توپ در زمین کسانی است که چند ماه است بر طبل برهم خوردن توافق توسط ایران می کوبند. این نمایش واقعی اراده از سوی ایران زمانی به ثمر می نشیند که پاسخی متناسب و واقعی هم از اروپا و آمریکا بگیرد. گوی و میدان وین در پله اول نشان می دهد چقدر آن ها آماده تقویت دیپلماسی هستند و برای رسیدن به توافق احیای برجام، اراده سیاسی لازم را دارند. پس از این گام می توان با تشکیل کمیته فنی که در سند مشترک ایران و آژانس ذکر شده، حتی در همین ماه مارس اولین ثمرات توافق جدید را چید و چشید و سپس به انتظار بخش‌های سیاسی این پرونده نشست تا آن‌ها از این ثمره برای پیشبرد مذاکرات به سمت توافق نهایی بهره برداری کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 11
  • در انتظار بررسی: 4
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۳:۲۲ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۵
    10 3
    حالا كه چراغ ميزني ، دوتا بوق هم بزن تا شايد كه سوار بشن اين خارجي ها !!!
  • IR ۱۵:۰۰ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۵
    6 3
    دولت بی سواد رییسی و کج فهم و فاسد
    • IR ۲۱:۰۷ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۵
      0 1
      با این شعورت چجوری دیپلم گرفتی؟ شایدم نگرفتی و "دیبلوم (نه دیپلم!) ردی هستی. خخخخخخ
  • IR ۱۵:۱۰ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۵
    3 2
    بهتره ترجمه كنيم التماس دولت جوان و انقلابي به اروپا براي رسيدن به يك به هزار دستاورد روحاني و ظريف در برجام كه با جواب سربالاي اروپا سنگ رو يخ شدند.
  • من IR ۱۵:۱۱ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۵
    1 4
    خوبه
  • فتحی IR ۱۵:۴۵ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۵
    2 7
    سلام ، باتوجه گفته ها و شنیده ها در جهان ، بیایید بصورت سیاست برد _ برد در کل جهان ، مشکلات کلی جهان را ارزیابی کنیم . فتحی
  • IR ۱۷:۴۷ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۵
    3 1
    روحیه که شما دارید مارادونا جام جهانی 1986 نداشت
  • IR ۱۹:۲۸ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۵
    4 1
    مذاکره مشکل ما را با آمریکا حل نمی‌کند، زیرا شیطان بزرگ همیشه به‌دنبال باج‌خواهی است و هرگز به تعهدات خود عمل نکرده، نمی‌کند و نخواهد کرد. تنها راه موفقیت ما، مقاومت در برابر شیطان بزرگ حیله‌گر و عدم توافق است. هرگونه توافقی با دشمن غدار، قطعاً به ضرر ما تمام می‌شود؛ آمریکا هرگز تمام تحریم‌ها را لغو نخواهد کرد و با توافق یا بدون توافق، هر روز بر تحریم‌ها خواهد افزود. باید سلطه‌ی دلار را بشکنیم و تحریم‌ها را خنثی و بی‌اثر کنیم، از پیمان عدم اشاعه خارج شویم و به نظارت‌های پادمانی و فراپادمانی جاسوسان آژانس خاتمه دهیم.
    • یوسف IR ۲۰:۵۰ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۵
      1 1
      اصلا چرا قطعنامه شورای امنیت را قبول کردیم و با عراق و در رأس آن صدام صلح کردیم همین رویکرد همیشه در ستیز ما را به این وضع دچار کرده اقتصاد آشفته اعتراضات گسترده فقر و بیکاری ثمره تفکر شماست جهان امروز در هم تنیده شده اختلاف ما با آمریکا یعنی باید دور 85 درصد دنیا خط بکشیم و بده بستانی نداشته باشیم می ماند چند کشور فقیر و جنگ زده و تحریمی که خود نیازمند کمک هستند چین و روسیه هم خودشان با آمریکا روابط تجاری و دیپلماتیک دارند نمی شود مثل مالزی و اندونزی رفتار کرد یا کره جنوبی چه باجی به آمریکا می دهد که اینقدر پیشرفت کرده و کره شمالی که باج نمی دهد ملتش در فقر مطلق به سر می برند موضوع تعامل است که ما بلد نیستیم احتیاج به باج دادن ندارد یا لااقل هزینه ای بیشتر از باج دادن می پردازیم
    • IR ۲۱:۰۵ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۵
      0 1
      نون اضافه بدم خدمتتون؟!
  • IR ۱۹:۴۱ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۵
    0 0
    چراغ سبزهایمان را در طول ۴۰ سال گذشته همیشه دیر روشن کردیم و خیلی از امتیازات را از دست دادیم. برای نمونه ۱- اشغال سفارت امریکا. در ابتدای هم امریما و هم دنیا قبول کرده بود که ابتدای انقلاب و ناهماهنکی و عصابانیت مردم اشغال را تا حدودی قبول کرده بودن ولی بعد از حدود ۱۰۰۰ دور فقط تحریم و مصادره اموال ایران و محکومیت را در پی داشت. ۲- جنگ. در اواسط جنگ پیروی های درخشان رزمندگان حصوصا نصرف فاو تمام کشورهای عربی و صدام جنایتکار را به وحشت انداخته بود و صدام راضی به عقب نشینی تا مرزها و کشورهای عربی راضی به جبران بخشی ار خسارات ایزان بودن. ما راضی نشدبم کشورهای عربی با هزینه های زیاد ار صدام پشتیبانی کرد و سب شدن تا در اواخر حنگ انها پیرو میدان باشندو فاو را پس بگیرن و ما هم به دلیل مشکلات زیاد اواخر حنک بدون دریاقت امتیازی صلخ کردیم. ۳- برحام را یک سال پیش روحانی امضا می کرد در ان زمان دلار با رمرمه برگشت برجام به ۲۵ هزار تومان رسیده بود اکر اجاره این کار به روحانی داده شده بود میلیارد دلار ما را خدود ۲ سال قبل ازاد کرده بود ابن تورم های کمر شکن را نداشتبم و ضعبت اقتصادی ما خیلی بهتر از حالا بود اکنون بعد از ۲ دو سال انها هم متوحه شده اند و ختما با امتبارات خیلی کمتر شاید قبول کنند ما

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس