ادویه های نیز می توانند کپک بزنند مخصوصا اگر در جای مناسبی قرار نگیرند. در هر صورت ادویه کپک زده را باید دور ریخت و غیرقابل استفاده است.

به گزارش گروه خواندنی های مشرق، بسیاری از مواد غذایی جایی مناسبی برای تغذیه و رشد کپک هاست. کپک را باید جدی گرفت برای این که برای سلامتی مضر است. اما سوال اینجاست که آیا کپک روی یا در مواد غذایی همیشه خطرناک است. آیا کافی است که فقط همان نقطه ای را که کپک زده جدا و بقیه را مصرف کنیم؟

جواب به این سوال در مورد هر ماده غذایی متفاوت است. در مورد بعضی از خوردنی ها برداشتن همان نقطه کپک زده کافی است و از بقیه آن می توان بدون نگرانی استفاده کرد ولی در مورد باقی مواد غذایی اینگونه نیست.

اگرچه باید بدانید که کپک هایی وجود دارند که برای سلامتی مضر نیستند، اما از برخی توصیه ها و عادت های غلط درباره مصرف خوردنی های دارای کپک به شدت بپرهیزید.

کپک چیست؟

کپک عنوانی کلی‌ است که به همه گونه‌ های قارچهای ذره‌ بینی که به صورت رشته‌ های چندسلولی رشد می‌کنند اطلاق می‌ شود. در زمان قدیم از کپک‌ ها برای درمان بیماری‌ ها استفاده می‌ کرده اند. کپک‌ ها دارویی به نام پنیسیلین تولید می‌ کنند.

نان

اگر در نان های بسته بندی کپک وجود داشته باشد،‌ باید کل آن را دور ریخت. این قضیه در مورد نان های تست نیز صادق است. اما اگر در نان های غیر بسته بندی شده یک لکه کپک وجود داشته باشد،‌ می توان آن تکه را برداشت و بقیه نان را با خیال راحت استفاده کرد. اما اگر چند جای نان کپک زده باشد باید همه آن را دور ریخت.

مربا

اگر در مرباهایی که غلیظ هستند و بیشتر از نیمی از آن را شکر تشکیل داده می دهد، لکه کپک وجود داشته باشد،‌ برداشتن عمیق قسمت کپک زده کافی است. اما اگر در مواد غذایی مخصوص افراد دیابتی که قند کمی دارند و همچنین مواد غذایی کم کالری و یا موادی که آبکی هستند کپک پیدا شود، باید کل آن را دور ریخت و دیگر قابل مصرف نیستند.

گردو، فندق، بادام و پسته

اگر بین مغزهای فوق چند عدد مغز کپک زده وجود داشته باشد باید سریعا آن را جدا کرد. همچنین اگر هر کدام از این مغزها مزه ای غیر طبیعی می دهند (مانند تلخی یا خراب شدگی) نباید به هیچ وجه انها را خورد. باید توجه داشته باشید که مغزهای کپک زده و به خصوص پسته، قارچ های سمی خطرناکی تولید می کنند.

میوه

میوه ها پر از آب هستند که این امر شرایط ایده آلی برای کپک ها فراهم می کند. اگر در میوه های خام و پخته حتی نقطه های بسیار کوچک کپک نیز وجود داشته باشد، باید آنها را دور ریخت.



البته رنگ قهوه ای که با پوست کندن سیب و گلابی و موز در این میوه ها ایجاد می شود ربطی به کپک ندارد و خطرناک نیست و این میوه ها قابل استفاده اند.

سبزیجات

سبزیجات و میوه ها بخاطر آب زیادی که دارند سریع تر از دیگر مواد غذایی کپک می زنند. قارچ های سمی به سرعت در سبزیجات کپک زده پخش می شوند و در نتیجه با دیدن یه لکه کپک باید آنها را دور ریخت و قابل مصرف نیستند. این حکم در مورد کنسروهای میوه و آب میوه ها نیز صادق است.

شیر و ماست و پنیر

اگر تنها روی ماست و پنیر هم کپک زده باشد، باز هم باید کل آن را دور ریخت و دیگر قابل خوردن نیست. در مورد شیر هم که دیگر واضح است. کوچکترین کپک در شیر به معنی دور ریختن تمام آن است.

گوشت، سوسیس و کالباس

کپک روی گوشت، سوسیس و کالباس نیز آن ها را غیر قابل استفاده می کند و باید دورشان ریخت.

ادویه

ادویه های نیز می توانند کپک بزنند مخصوصا اگر در جای مناسبی قرار نگیرند.



در هر صورت ادویه کپک زده را باید دور ریخت و غیرقابل استفاده است.

انواع نوشیدنی ها

همانگونه که گفته شد آب بهترین شرایط برای به وجود آمدن کپک است. به همین خاطر وقتی در نوشیدنی هایی مانند نوشابه و دیگر نوشیدنی ها ذره ای کپک دیده شود،‌ کل آن را باید دور ریخت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • مانی ۲۳:۳۲ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۱
    1 0
    کپک روی بادام چ شکلیه؟
  • آلبالویی جوشیده IR ۰۷:۵۴ - ۱۳۹۷/۰۴/۱۷
    0 0
    نمیدونم
  • سحر IR ۲۰:۲۲ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۸
    0 0
    بیماری های میوه های کپم زده بیماری

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس