کد خبر 152638
تاریخ انتشار: ۱۹ شهریور ۱۳۹۱ - ۰۹:۰۹

مدير عامل شركت فروشگاه‌هاي زنجيره‌اي رفاه تاكيد كرد كه به اعتقاد او بخشي از نوسانات قيمتي در بازار مرغ عمدي بوده است.

به گزارش مشرق ،محمدرضا رشيدي در گفت و گو با ایسنا با انتقاد از افرادي كه بدون حضور در كارهاي اجرايي فقط به انتقاد از دولت مي‌پردازند، گفت: نه فقط در بازار مرغ، بلكه در همه توليدات دامي ما اين‌طور است كه در ماه‌هاي مختلف نوسان توليد داريم.

به گفته او مثلا در تابستان توليد جوجه كم مي‌شود. در ماه‌هايي از سال تخم‌مرغ خوراكي بيشتر توليد مي‌شود، اما نكته‌اي كه وجود دارد اين است مصرف مرغ در ماه ۱۲۰ هزار تن است و اين رقم يا بايد وارد شود يا توليد. ازسوي ديگر ميزان توليد هم معلوم است.

او ادامه داد: وقتي به بخش خصوصي اجازه تنظيم بازار داده مي‌شود، بايد انتظار داشت كه شايد اين عده يك ماه نخواهند توليد كنند.

رشيدي با تاكيد بر اين كه ظرفيت توليد كشور هم‌اكنون كافي است و به حدود يك ميليون و ۶۰۰ هزار تن رسيده است، خاطرنشان كرد: البته بايد اين ظرفيت مديريت شود. در يك مقطعي وقتي توليد‌كننده به دليل اين‌كه مي‌خواهد قيمت‌ها را افزايش دهد، توليد را متوقف مي‌كند، دولت بايد از ابزار‌هاي قانوني براي جلوگيري از اين روش‌هاي غلط استفاده كند.

مديرعامل فروشگاه رفاه با تاكيد بر اين كه به نظر او در موضوع افزايش قيمت مرغ عمدي در كار بود و برخي توليد‌كنندگان براي اين‌كه قيمت را افزايش دهند، توليد را متوقف كردند، ادامه داد: معمولا اين‌طور است كه وقتي توليد داخل با مشكل مواجه مي‌شود، واردات صورت مي‌گيرد. خود واردات هم يك پروسه‌اي طولاني است و بايد ضوابط بهداشتي و شرعي در واردات رعايت شود.

وي با بيان اين كه مثلا در تركيه يك‌هزار كشتارگاه مرغ وجود دارد كه ما فقط از هشت كشتارگاه آن با تاييد سازمان دامپزشكي مي‌توانيم مرغ وارد كنيم، گفت: اين درحالي است كه آنها به جز ايران مشتري‌هاي ديگري هم دارند و ظرفيت‌ توليدشان مشخص است.

او با بيان اين كه نوسان قيمت ارز و تاثير آن روي واردات مواد اوليه مي‌تواند بر قيمت‌ها تاثير بگذارد، گفت: اما اين تاثير آنقدر دفعي و سريع نيست، كالاهايي كه ما الان مصرف مي‌كنيم، الان وارد نكرده‌ايم و شايد برخي از آنها مربوط به دو ماه پيش باشد، ولي به هر حال روال اين‌گونه است كه وقتي كالايي فروخته مي‌شود، با پول آن مواد اوليه وارد مي‌شود و اين چرخه ادامه دارد.

وي با اشاره به اين كه فروشگاه رفاه داراي يكي از بزرگ‌ترين شبكه‌هاي توزيع در كشور است و به همين دليل در برخي جلسات ستاد تنظيم بازار شركت مي‌كند، تاكيد كرد كه هيچ وقت ذخاير كالا در كشور صفر نشده است.

رشيدي با بيان اين كه شرايط كشورهاي صادركننده مرغ به ايران هم نوساني است و در فصل‌هاي مختلف، قيمت مرغ توليدي در آنها فرق مي‌كند، ادامه داد: البته بعضي افزايش قيمت‌ها حبابي است؛ مانند زماني كه مرغ به كيلويي ۷۰۰۰ تومان رسيد.

وي افزود: وقتي قيمت‌ها حبابي و نسبت به قيمت واقعي يك كالا فاصله زياد شد، مشخص است كه دخالت‌هايي در بازار اين كالا در حال صورت گرفتن است. دولت الان قيمت ۴۶۰۰ تومان يا حدود آن را براي قيمت واقعي مرغ در نظر گرفته است. البته قيمت تمام شده مرغ براي توليد داخل يا مرغ وارداتي متفاوت است. ضمن اين كه كمبود نهاده‌ها هم مي‌تواند قيمت مرغ را افزايش دهد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • هوشنگ ۱۱:۳۳ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۹
    0 0
    فروشگاه رفاه شده وارد کننده مرغ. قیمت مرغ هم عمدی رفته بالا که شما مرغ وارداتی کیلویی ۳۰۰۰ تومن رو بفروشین ۴۴۰۰

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس