به گزارش مشرق، داود مدرسی یان در کانال خود در ایتا مطلبی را با عنوان برهم زدن نظم طبقاتی و برپایی جامعه توحیدی؛ مهمترین رسالت نبوی، منتشر کرد:
ویژگی اصلی جامعه جاهلی، نظام طبقاتی بود؛ مسئله صرفاً پرستش و عبادت غیرخدا(بتهای چوبی و سنگی) نبود، مهمتر از خدایگان چوبی و سنگی، انسانهای غیرخدایی بودند، نظم حاکم غیرالهی بوده، طبقات غیرخدایی بودند که از سوی عموم مردم هم اطاعت میشدند.
مسئلهی اصلی، بالا رفتن زراندوزان، سرمایهسالاران، ثروتاندوزان، طواغیت، رهبانیت و احبار و روحانیت یهودی، مسیحی و غیره در جامعه بود که بر سایرین حکمرانی میکردند و نه فقط حکمرانی، که خدایی میکردند و نه عبادت، که باید اطاعت میشدند!
براستی معنای اصلی شرک و غیرخداپرستی همین بود که در کف جامعه و روابط بین افراد مشهود بود. نمود عینی جامعهی شرکآلود، جامعه و نظام طبقاتی بود. عدهای خود را لایق امکانات بهتر، ثروتهای بیشتر، جایگاه سیاسی بالاتر و فرصتهای مهمتر میدانستند؛ آنان خدای خود را از خدای دیگران برتر میپنداشتند و یا جنس خلقت و ژن خود را برتر میدانستند!
لذا پیامبران همه، تحقق قسط و عدالت را اصلیترین هدف خود معرفی میکردند. جامعه توحیدی که بعنوان مطلوب به مردم اعلام میکردند جامعه بیطبقه بود. جامعهای که خدای همه الله بود و هیچکسی بر دیگری برتری نداشت؛ جامعهای که هیچکسی بنده دیگری نبود و همه حُرّ و آزاد بودند.
شعار "لاالهالاالله" هم یعنی نفی هر خدای دیگری بجز الله! نفی خدای پول، نفی خدای قدرت و جاهطلبی، نفی خدای نژاد و طبقات برتر، نفی هر نظم و قانون غیرالهی، نفی سنتها و نظامات اجتماعی غیرالهی.
پیامبر بزرگ اسلام(ص) برای برهم زدن نظمهای غلطِ طبقاتیِ غیرالهی و تحقق قسط و عدالت و جامعهی توحیدی برانگیخته شد؛ کار اساسی ایشان هم زدودن گردوغبار غفلت از افکار عمومی و عقول جامعه بود؛ تا عموم انسانها، خود به وضع و جامعه و حق و حقیقت خود آگاه شوند و خود برای تحقق قسط قیام کنند.
حضرت امیرالمؤمنین امام علی (علیه الصلاة و السلام) میفرماید: فَبَعَثَ فِیهِمْ رُسُلَهُ... لِیَستَأدُوهُم مِیثاقَ فِطرَتِهِ وَ یُذَکِروهُم مَنسِیَ نِعمَتِهِ ... وَ یُثیروا لَهُم دَفائِنَ العُقول. پس خداوند رسولانش را بر انگیخت...تا انسانها را به فطرت انسانی و سرشت انسانیت که همراه با شرف و کرامت است برگردانَد؛ نعمتهای فراموششدهی الهی را به یاد آنها بیاورَد و خِرَدهای دفنشده را مبعوث کند. (خطبه یک نهج البلاغه)
در این روز عزیز، از آن پیامبر جانان میخواهیم که همه ما را از این خواب غفلت و بیخبری بیدار کرده و عقلهای دفن شده بر زیرخروارها جهل را برانگیزد.
*بازنشر مطالب شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکهها منتشر میشود.