به گزارش مشرق ، کیهان در ستون ویژه های خود نوشت :
اوباما آمريكا را بدهكارتر و بي اعتبارتر كرد
اوباما 5 هزار ميليارد دلار هزينه روي دست مردم آمريكا گذاشته اما وضعيت به نسبت 3 سال پيش به مراتب بدتر شده است.
مرلين ميلر نامزد منفرد انتخابات رياست جمهوري آمريكا از حزب موضع سوم در مصاحبه با پرس تي وي گفت: آمريكا نسبت به زماني كه باراك اوباما كار خود را به عنوان رئيس جمهور آغاز كرد در شرايط بسيار بدتري قرار دارد. به بدهي ها نگاه كنيد، بدهي پيوسته در حال افزايش است.
ميلر مي گويد: به وضعيت بيكاري نگاهي بياندازيد. افراد بسيار بيشتري بيكار هستند. اين تنها لفاظي هاي انتخاباتي است و من حقيقتا شاهد هيچ تغييري در دوران رياست جمهوري اوباما نبودم.
وي درباره نفوذ اسرائيل در سياست آمريكا گفت: آيپك (كميته امور عمومي آمريكا اسرائيل) و اسرائيل دستور كار دو حزب دموكرات و جمهوري خواه را كنترل مي كنند.
ميلر تصريح كرد: زماني كه به ميت رامني و گروه وي نگاه مي كنيم، مي بينيم كه وي گروهي از مشاوران خارجي را گرد هم آورده است. اين زياد تفاوتي ندارد. آن ها هم دوست اسرائيل خواهند بود. آن ها همان دستور كار را ادامه خواهند داد و در واقع احتمالا دستور كاري تجاوز كارانه تر. همانطور كه مي دانيد رامني به اسرائيل سفر كرد و در اين سفر به ميزان هنگفتي پول براي مبارزات انتخاباتي خود دست يافت. وي اساسا همه چيز را در حمايت از اسرائيل وعده مي دهد.
وي درباره وعده ها و عملكرد اوباما گفت: مسلما باراك اوباما برخلاف وعده هاي انتخاباتي خود در چند سال پيش ما را از اين جنگ ها خارج نكرده است. اگر به دنبال حفظ پول آمريكا هستيد، اين يكي از راه هاي آن است، حفظ اعتبار آمريكا و همچنين حفظ جان جوانان اين كشور و همچنين مردم سركوب شده در كشورهايي كه ما آن ها را اشغال كرده ايم. براي من غير قابل باور است كه آمريكا ديگر اهميتي به ديدگاه هاي بنيانگذاران اين كشور نمي دهد. اين عقيده كه «آمريكا را در اولويت قرار دهيد اما دوست ديگر ملت ها باشيد.» نبايد متجاوز به كشوري ديگر باشيم.
برآورد محافل اطلاعاتي تل آويو: سال سختي پيش روي اسرائيل است
سرويس هاي جاسوسي و امنيتي اسرائيل درباره خطراتي كه اين رژيم را تهديد مي كنند، هشدار دادند.
روزنامه صهيونيستي معاريو در گزارشي نوشت: سازمان هاي اطلاعاتي اسرائيل از جمله موساد [سرويس جاسوسي]، شاباك [امنيت داخلي] سازمان اطلاعات نظامي ارتش [امان] و مركز تحقيقات سياسي وزارت خارجه درباره خطراتي كه حكومت اسرائيل را تهديد مي كنند، از جمله بي ثباتي و اختلافات داخلي و مشكلات خارجي هشدار داده اند. از نگاه اين سازمان ها برنامه هسته اي ايران، اوضاع سوريه و روابط با مصر در صدر خطراتي است كه اسرائيل را تهديد مي كند.
اين گزارش مي افزايد: اسرائيل سالي سرشار از بي اعتمادي و بي ثباتي را پيش رو دارد و يكي از شديدترين خطرات و نگراني ها ناشي از سناريوي بسيار نگران كننده سوريه و سرانجام تحولات كنوني آن است.
پايگاه اينترنتي روزنامه معاريو اعلام كرد: «اويو كوخاوي» رئيس سازمان اطلاعات نظامي اسرائيل در جلسه وزارتي اين رژيم گفت «ما ارزيابي كرديم كه اسرائيل در سال آينده با يك فضاي منطقه اي بي ثبات متشنج و رشد اسلام گرايي مواجه خواهد بود.»
كوخاوي مي گويد: اسرائيل با فضايي با يك سلسله بحران هاي منطقه اي و داخلي كه به شدت در حال افزايش است مواجه مي باشد.
از طرف ديگر روزنامه «يديعوت آحارونوت» به نقل از اعضاي شوراي وزارتي اين رژيم نوشت: اختلاف نظر زيادي ميان آنها و سازمان هاي جاسوسي درباره مساله هسته اي ايران وجود دارد.
يديعوت آحارونوت به نقل از وزيران رژيم صهيونيستي نوشت: در اسرائيل هيچگونه اجماعي درباره تهديد ايران وجود ندارد.
يكي از وزيران مذكور به اين روزنامه صهيونيستي گفت: به گزارش هاي جاسوسي كه همگي نگران كننده بود گوش داديم و متوجه شديم كه ايران در زمينه هسته اي پيشرفت بسيار زيادي دارد و به نظر مي رسد كه هيچ چيز آن را متوقف نمي كند.
اظهارات مقامات رژيم صهيونيستي مبني بر اينكه هيچ چيز نمي تواند پيشرفت هاي هسته اي ايران را متوقف كند، با سخنان جان مك كين سناتور آمريكايي و رقيب اوباما در انتخابات سال 2008 همزمان شده كه گفته است: سياست هاي كاخ سفيد براي مقابله و متوقف كردن برنامه هسته اي ايران مانند حركت يك قطار قراضه است.
وي در مصاحبه با آسوشيتدپرس رويكرد اوباما به موضوعات سوريه و ايران را ضعيف خواند و از ميت رامني نامزد جمهوري خواه نيز بدين خاطر كه سياست خارجي را در حاشيه برنامه هاي خود قرار داده، انتقاد كرد.
پيش از اين نتانياهو در جمع لابي صهيونيست هاي آمريكا (ايپك) گفته بود برنامه هسته اي ايران مانند يك قطار سريع السير پيش مي رود و ما با خودروي قراضه دنبال آن هستيم و نمي رسيم.
آمريكا و اسرائيل كنار نشسته اند و تركيه را به باتلاق هل مي دهند
اگر تركيه در جبهه مقابل ايران قرار گرفت، پس از آن معرفي خود به عنوان دشمن اسرائيل در جهان اسلام غيرممكن خواهد بود.
روزنامه يني شفق چاپ تركيه با انتشار اين تحليل از مقامات آنكارا پرسيده است آيا ما مي خواهيم با اسرائيل سازش كنيم و وارد درگيري با ايران شويم؟ اسرائيلي ها در حادثه كشتي مرمره 9 تبعه ما را كشتند.
اين روزنامه خاطرنشان مي كند: تركيه پس از آغاز بحران سوريه، اسرائيل را فراموش كرده است در حالي كه اسرائيل از تروريست هاي پ ك ك عليه ما حمايت مي كند و آنها اتباع تركيه را مي كشند.
يني شفق مي نويسد: از زماني كه تركيه اجازه داد ناتو سامانه رادار موشكي خود را در مالاتيا مستقر كند، روابط ايران با تركيه دچار تنش شد زيرا اين اقدام عملاً كمك به اسرائيل در مقابل ايران بود.
نويسنده اين روزنامه با شگفتي پرسيده است: چه حكمتي است كه ايران كه بعد از انقلاب اسلامي با حمله عراق مواجه گشت و بعد از آن جنگ تا به امروز به هيچ يك از همسايگان خود تعرض نكرده را به جاي اسرائيل هدف قرار مي دهند؛ اسرائيلي كه از زمان تأسيس تاكنون به مرزهاي تمامي همسايگان خود تعرض كرده و در برخي مواقع درصدد اشغال لبنان و اكنون سوريه بوده و با اقدامات وحشيانه خود در فلسطين مردم اين كشور را مورد ظلم خود قرار داده است.
نويسنده روزنامه يني شفق مي نويسد: من با برخي سياست هاي ايران مخالفم. اما اين را نيز بدانيم اگر مي خواهيم در جبهه مقابل ايران جاي گيريم، دشمن اسرائيل بودن نيز غيرممكن است. ما بايد در انديشه اتحاد امت اسلامي باشيم. رئيس سازمان سيا كه در مدت شش ماه براي دومين بار به تركيه سفر كرد بعد از استانبول به تل آويو سفر كرد.
در همين حال يك پژوهشگر مركز مطالعات امنيت ملي اسرائيل در تحليلي خاطرنشان كرد سازمان سيا از اقدامات تركيه در حمايت از ناآرامي هاي سوريه پشتيباني مي كند اما هرگز حاضر نيست خود وارد باتلاق سوريه شود.
پروفسور زاكي شالوم در وبسايت خود نوشته است: آمريكا در اتخاذ مواضع عليه حكومت سوريه با تركيه و عربستان هماهنگي مي كند. اطلاعات به دست آمده حاكي از آن است كه مردان سازمان جاسوسي آمريكا در مرزهاي سوريه- تركيه مستقر شده و به كمك هاي اطلاعاتي، ارسال سلاح و آموزش به مخالفان اسد مي پردازند.
اين تحليلگر صهيونيست نوشت: در داخل آمريكا افرادي هستند كه از كاخ سفيد مي خواهند كه فعاليت بيشتري در سوريه داشته باشد و حتي اقدام به حمله نظامي كند. با اين حال تا پايان انتخابات رياست جمهوري آمريكا، اوباما به هيچ وجه به سمت عمليات نظامي در سوريه حتي اعمال منطقه پرواز ممنوع بر فراز آن نخواهد رفت.
شالوم مي گويد:« در حال حاضر تصميم به دخالت نظامي ضعيف ترين تصميمي است كه دولتمردان آمريكا ممكن است اتخاذ كنند، چرا كه خوب مي دانند كه چنين دخالتي باعث مي شود تا آمريكا وارد يك درگيري بسيار خونين و سخت شود كه نتايج آن قابل پيش بيني است، حداقل آن اين است كه عواقب خطرناكي بر اقتصاد آمريكا و نتايج انتخابات آن خواهد گذاشت.»
روايت گلوب اندميل از برده هايي به نام ديپلمات هاي كانادا
رفتار وزارت خارجه كانادا به عنوان برده ديپلماتيك و جاسوسي ديگر رژيم ها مسبوق به سابقه است. اين وزارتخانه در محافل ديپلماتيك جهاني به عنوان برده انتحاري آمريكا و اسرائيل معروف است.
اقدام روز جمعه وزارت خارجه كانادا در اعلام تعطيلي سفارت اين كشور در ايران و قطع روابط دو جانبه اين پرسش را پيش كشيده كه هدف مقامات اتاوايي از تعطيلي يك سفارت نيمه تعطيل چيست؟ توضيح اينكه فعاليت سفارت مذكور از ماه ها قبل به مرز تعطيلي رسيده و در حد كنسولي فعاليت مي كرد. ادعاي مقامات كانادايي مبني بر اينكه «ايران اصلي ترين تهديد براي صلح جهاني است و فعاليت هاي اتمي ايران در كنار اظهارات خصمانه عليه اسرائيل و حمايت از دولت سوريه، علت تصميم به قطع روابط است» بلافاصله با استقبال نخست وزير منزوي رژيم صهيونيستي مواجه شد كه علنا از حضور نمايندگان 120 كشور عضو جامعه جهاني در اجلاس غيرمتعهدها در تهران ابراز خشم كرده بود. نتانياهو گفت: من به نخست وزير كانادا به دليل اين تصميم شجاعانه تبريك مي گويم، اين بايد الگوي جامعه جهاني شود.
يادآور مي شود روز گذشته توني بورمن مدير سابق تلويزيون ملي كانادا(CBC) با اشاره به اقدام دولت كانادا در قطع روابط با ايران گفت: به نظر مي آيد كانادا وزير خارجه جديدي پيدا كرده به نام بنيامين نتانياهو(!)
البته اظهارات مقامات كانادايي و استقبال نخست وزير اسرائيل از موضع اخير آنان بدون نياز به هيچ سند ديگري، نشان مي دهد كه حاكمان اتاوا بردگان سياسي تل آويو به شمار مي روند. اما حقيقت مهم ديگر، اشاره به اين واقعيت است كه سفارت كانادا در تهران پس از تسخير لانه جاسوسي آمريكا در سال 58 تبديل به ايستگاه سازمان سيا شده و در حد خبرچين اين سازمان تنزل يافته بود.
روزنامه كانادايي گلوب اندميل بهمن 1388 با انتشار گزارش مستندي فاش كرد: كن تيلور سفير وقت كانادا در ايران، در بحبوحه تسخير لانه جاسوسي و عمليات شكست خورده چنگال عقاب [طبس] به طور جدي براي سازمان سيا كار مي كرد و تيلور در گفتگو با گلوب اندميل و در پاسخ به اين پرسش كه آيا فعاليت هاي جاسوسي شما در ايران فاش شد يا خير، گفت: ايرانيان به هيچ وجه نمي توانستند اين موضوع را تحمل كنند و كشف اين ارتباط مي توانست تبعات بسيار سنگيني براي من به همراه داشته باشد.
اين روزنامه تصريح كرده بود: اگرچه فعاليت هاي جاسوسي تيلور از جمله جمع آوري اطلاعات براساس توافقي سري بين دول كانادا و آمريكا مخفي نگاه داشته شد اما چند سال بعد نقش وي در پناه دادن و سپس فراري دادن شش نفر از كارمندان سفارت آمريكا به خارج از ايران فاش شد كه البته با تقدير رسمي كاخ سفيد همراه بود.
رابرت رايت، مورخ معروف دانشگاه ترنت در جديدترين كتاب خود نوشته بود: جو كلارك، نخست وزير وقت كانادا از بيم اينكه افشاي جاسوسي يك ديپلمات كانادايي براي آمريكا تبعات سوءسياسي در داخل كشور به همراه داشته باشد، اصرار داشت اين همكاري و نقش تيلور مخفي بماند.
تيلور در واكنش به انتشار اين كتاب با عنوان «مامور ما در تهران» به گلوب اندميل گفت «فكر نمي كردم روزي اين راز فاش شود. اين موضوع براي 30 سال مخفي مانده بود و انتظار داشتم تا 30 سال ديگر نيز مخفي بماند». وي در واكنش به عبارت
«de facto CIA station chief» كه معادل «مسئول غيررسمي سيا» است و در كتاب رايت به عنوان يكي از القاب تيلور به آن اشاره شده بود، گفته بود «من دقيقا چنين نقشي در تهران داشتم».
گلوب اندميل مي نويسد: از آن زمان به بعد تمامي فعاليت هاي جاسوسي و اطلاعاتي آمريكا در ايران از طريق تيلور انجام مي گرفت و اطلاعاتي كه وي روزانه به آمريكا مخابره مي كرد توسط دو افسر ارشد در اداره تحليل اطلاعات اتاوا بررسي مي شد و در اختيار پت بلك، دستيار وزير اطلاعات و امنيت وقت كانادا قرار مي گرفت. اين اطلاعات سپس در اختيار كلارك و مك دانالد قرار مي گرفت و پس از آن به كنث كورتيس، سفير وقت آمريكا در كانادا منتقل مي شد.
اوباما آمريكا را بدهكارتر و بي اعتبارتر كرد
اوباما 5 هزار ميليارد دلار هزينه روي دست مردم آمريكا گذاشته اما وضعيت به نسبت 3 سال پيش به مراتب بدتر شده است.
مرلين ميلر نامزد منفرد انتخابات رياست جمهوري آمريكا از حزب موضع سوم در مصاحبه با پرس تي وي گفت: آمريكا نسبت به زماني كه باراك اوباما كار خود را به عنوان رئيس جمهور آغاز كرد در شرايط بسيار بدتري قرار دارد. به بدهي ها نگاه كنيد، بدهي پيوسته در حال افزايش است.
ميلر مي گويد: به وضعيت بيكاري نگاهي بياندازيد. افراد بسيار بيشتري بيكار هستند. اين تنها لفاظي هاي انتخاباتي است و من حقيقتا شاهد هيچ تغييري در دوران رياست جمهوري اوباما نبودم.
وي درباره نفوذ اسرائيل در سياست آمريكا گفت: آيپك (كميته امور عمومي آمريكا اسرائيل) و اسرائيل دستور كار دو حزب دموكرات و جمهوري خواه را كنترل مي كنند.
ميلر تصريح كرد: زماني كه به ميت رامني و گروه وي نگاه مي كنيم، مي بينيم كه وي گروهي از مشاوران خارجي را گرد هم آورده است. اين زياد تفاوتي ندارد. آن ها هم دوست اسرائيل خواهند بود. آن ها همان دستور كار را ادامه خواهند داد و در واقع احتمالا دستور كاري تجاوز كارانه تر. همانطور كه مي دانيد رامني به اسرائيل سفر كرد و در اين سفر به ميزان هنگفتي پول براي مبارزات انتخاباتي خود دست يافت. وي اساسا همه چيز را در حمايت از اسرائيل وعده مي دهد.
وي درباره وعده ها و عملكرد اوباما گفت: مسلما باراك اوباما برخلاف وعده هاي انتخاباتي خود در چند سال پيش ما را از اين جنگ ها خارج نكرده است. اگر به دنبال حفظ پول آمريكا هستيد، اين يكي از راه هاي آن است، حفظ اعتبار آمريكا و همچنين حفظ جان جوانان اين كشور و همچنين مردم سركوب شده در كشورهايي كه ما آن ها را اشغال كرده ايم. براي من غير قابل باور است كه آمريكا ديگر اهميتي به ديدگاه هاي بنيانگذاران اين كشور نمي دهد. اين عقيده كه «آمريكا را در اولويت قرار دهيد اما دوست ديگر ملت ها باشيد.» نبايد متجاوز به كشوري ديگر باشيم.
برآورد محافل اطلاعاتي تل آويو: سال سختي پيش روي اسرائيل است
سرويس هاي جاسوسي و امنيتي اسرائيل درباره خطراتي كه اين رژيم را تهديد مي كنند، هشدار دادند.
روزنامه صهيونيستي معاريو در گزارشي نوشت: سازمان هاي اطلاعاتي اسرائيل از جمله موساد [سرويس جاسوسي]، شاباك [امنيت داخلي] سازمان اطلاعات نظامي ارتش [امان] و مركز تحقيقات سياسي وزارت خارجه درباره خطراتي كه حكومت اسرائيل را تهديد مي كنند، از جمله بي ثباتي و اختلافات داخلي و مشكلات خارجي هشدار داده اند. از نگاه اين سازمان ها برنامه هسته اي ايران، اوضاع سوريه و روابط با مصر در صدر خطراتي است كه اسرائيل را تهديد مي كند.
اين گزارش مي افزايد: اسرائيل سالي سرشار از بي اعتمادي و بي ثباتي را پيش رو دارد و يكي از شديدترين خطرات و نگراني ها ناشي از سناريوي بسيار نگران كننده سوريه و سرانجام تحولات كنوني آن است.
پايگاه اينترنتي روزنامه معاريو اعلام كرد: «اويو كوخاوي» رئيس سازمان اطلاعات نظامي اسرائيل در جلسه وزارتي اين رژيم گفت «ما ارزيابي كرديم كه اسرائيل در سال آينده با يك فضاي منطقه اي بي ثبات متشنج و رشد اسلام گرايي مواجه خواهد بود.»
كوخاوي مي گويد: اسرائيل با فضايي با يك سلسله بحران هاي منطقه اي و داخلي كه به شدت در حال افزايش است مواجه مي باشد.
از طرف ديگر روزنامه «يديعوت آحارونوت» به نقل از اعضاي شوراي وزارتي اين رژيم نوشت: اختلاف نظر زيادي ميان آنها و سازمان هاي جاسوسي درباره مساله هسته اي ايران وجود دارد.
يديعوت آحارونوت به نقل از وزيران رژيم صهيونيستي نوشت: در اسرائيل هيچگونه اجماعي درباره تهديد ايران وجود ندارد.
يكي از وزيران مذكور به اين روزنامه صهيونيستي گفت: به گزارش هاي جاسوسي كه همگي نگران كننده بود گوش داديم و متوجه شديم كه ايران در زمينه هسته اي پيشرفت بسيار زيادي دارد و به نظر مي رسد كه هيچ چيز آن را متوقف نمي كند.
اظهارات مقامات رژيم صهيونيستي مبني بر اينكه هيچ چيز نمي تواند پيشرفت هاي هسته اي ايران را متوقف كند، با سخنان جان مك كين سناتور آمريكايي و رقيب اوباما در انتخابات سال 2008 همزمان شده كه گفته است: سياست هاي كاخ سفيد براي مقابله و متوقف كردن برنامه هسته اي ايران مانند حركت يك قطار قراضه است.
وي در مصاحبه با آسوشيتدپرس رويكرد اوباما به موضوعات سوريه و ايران را ضعيف خواند و از ميت رامني نامزد جمهوري خواه نيز بدين خاطر كه سياست خارجي را در حاشيه برنامه هاي خود قرار داده، انتقاد كرد.
پيش از اين نتانياهو در جمع لابي صهيونيست هاي آمريكا (ايپك) گفته بود برنامه هسته اي ايران مانند يك قطار سريع السير پيش مي رود و ما با خودروي قراضه دنبال آن هستيم و نمي رسيم.
آمريكا و اسرائيل كنار نشسته اند و تركيه را به باتلاق هل مي دهند
اگر تركيه در جبهه مقابل ايران قرار گرفت، پس از آن معرفي خود به عنوان دشمن اسرائيل در جهان اسلام غيرممكن خواهد بود.
روزنامه يني شفق چاپ تركيه با انتشار اين تحليل از مقامات آنكارا پرسيده است آيا ما مي خواهيم با اسرائيل سازش كنيم و وارد درگيري با ايران شويم؟ اسرائيلي ها در حادثه كشتي مرمره 9 تبعه ما را كشتند.
اين روزنامه خاطرنشان مي كند: تركيه پس از آغاز بحران سوريه، اسرائيل را فراموش كرده است در حالي كه اسرائيل از تروريست هاي پ ك ك عليه ما حمايت مي كند و آنها اتباع تركيه را مي كشند.
يني شفق مي نويسد: از زماني كه تركيه اجازه داد ناتو سامانه رادار موشكي خود را در مالاتيا مستقر كند، روابط ايران با تركيه دچار تنش شد زيرا اين اقدام عملاً كمك به اسرائيل در مقابل ايران بود.
نويسنده اين روزنامه با شگفتي پرسيده است: چه حكمتي است كه ايران كه بعد از انقلاب اسلامي با حمله عراق مواجه گشت و بعد از آن جنگ تا به امروز به هيچ يك از همسايگان خود تعرض نكرده را به جاي اسرائيل هدف قرار مي دهند؛ اسرائيلي كه از زمان تأسيس تاكنون به مرزهاي تمامي همسايگان خود تعرض كرده و در برخي مواقع درصدد اشغال لبنان و اكنون سوريه بوده و با اقدامات وحشيانه خود در فلسطين مردم اين كشور را مورد ظلم خود قرار داده است.
نويسنده روزنامه يني شفق مي نويسد: من با برخي سياست هاي ايران مخالفم. اما اين را نيز بدانيم اگر مي خواهيم در جبهه مقابل ايران جاي گيريم، دشمن اسرائيل بودن نيز غيرممكن است. ما بايد در انديشه اتحاد امت اسلامي باشيم. رئيس سازمان سيا كه در مدت شش ماه براي دومين بار به تركيه سفر كرد بعد از استانبول به تل آويو سفر كرد.
در همين حال يك پژوهشگر مركز مطالعات امنيت ملي اسرائيل در تحليلي خاطرنشان كرد سازمان سيا از اقدامات تركيه در حمايت از ناآرامي هاي سوريه پشتيباني مي كند اما هرگز حاضر نيست خود وارد باتلاق سوريه شود.
پروفسور زاكي شالوم در وبسايت خود نوشته است: آمريكا در اتخاذ مواضع عليه حكومت سوريه با تركيه و عربستان هماهنگي مي كند. اطلاعات به دست آمده حاكي از آن است كه مردان سازمان جاسوسي آمريكا در مرزهاي سوريه- تركيه مستقر شده و به كمك هاي اطلاعاتي، ارسال سلاح و آموزش به مخالفان اسد مي پردازند.
اين تحليلگر صهيونيست نوشت: در داخل آمريكا افرادي هستند كه از كاخ سفيد مي خواهند كه فعاليت بيشتري در سوريه داشته باشد و حتي اقدام به حمله نظامي كند. با اين حال تا پايان انتخابات رياست جمهوري آمريكا، اوباما به هيچ وجه به سمت عمليات نظامي در سوريه حتي اعمال منطقه پرواز ممنوع بر فراز آن نخواهد رفت.
شالوم مي گويد:« در حال حاضر تصميم به دخالت نظامي ضعيف ترين تصميمي است كه دولتمردان آمريكا ممكن است اتخاذ كنند، چرا كه خوب مي دانند كه چنين دخالتي باعث مي شود تا آمريكا وارد يك درگيري بسيار خونين و سخت شود كه نتايج آن قابل پيش بيني است، حداقل آن اين است كه عواقب خطرناكي بر اقتصاد آمريكا و نتايج انتخابات آن خواهد گذاشت.»
روايت گلوب اندميل از برده هايي به نام ديپلمات هاي كانادا
رفتار وزارت خارجه كانادا به عنوان برده ديپلماتيك و جاسوسي ديگر رژيم ها مسبوق به سابقه است. اين وزارتخانه در محافل ديپلماتيك جهاني به عنوان برده انتحاري آمريكا و اسرائيل معروف است.
اقدام روز جمعه وزارت خارجه كانادا در اعلام تعطيلي سفارت اين كشور در ايران و قطع روابط دو جانبه اين پرسش را پيش كشيده كه هدف مقامات اتاوايي از تعطيلي يك سفارت نيمه تعطيل چيست؟ توضيح اينكه فعاليت سفارت مذكور از ماه ها قبل به مرز تعطيلي رسيده و در حد كنسولي فعاليت مي كرد. ادعاي مقامات كانادايي مبني بر اينكه «ايران اصلي ترين تهديد براي صلح جهاني است و فعاليت هاي اتمي ايران در كنار اظهارات خصمانه عليه اسرائيل و حمايت از دولت سوريه، علت تصميم به قطع روابط است» بلافاصله با استقبال نخست وزير منزوي رژيم صهيونيستي مواجه شد كه علنا از حضور نمايندگان 120 كشور عضو جامعه جهاني در اجلاس غيرمتعهدها در تهران ابراز خشم كرده بود. نتانياهو گفت: من به نخست وزير كانادا به دليل اين تصميم شجاعانه تبريك مي گويم، اين بايد الگوي جامعه جهاني شود.
يادآور مي شود روز گذشته توني بورمن مدير سابق تلويزيون ملي كانادا(CBC) با اشاره به اقدام دولت كانادا در قطع روابط با ايران گفت: به نظر مي آيد كانادا وزير خارجه جديدي پيدا كرده به نام بنيامين نتانياهو(!)
البته اظهارات مقامات كانادايي و استقبال نخست وزير اسرائيل از موضع اخير آنان بدون نياز به هيچ سند ديگري، نشان مي دهد كه حاكمان اتاوا بردگان سياسي تل آويو به شمار مي روند. اما حقيقت مهم ديگر، اشاره به اين واقعيت است كه سفارت كانادا در تهران پس از تسخير لانه جاسوسي آمريكا در سال 58 تبديل به ايستگاه سازمان سيا شده و در حد خبرچين اين سازمان تنزل يافته بود.
روزنامه كانادايي گلوب اندميل بهمن 1388 با انتشار گزارش مستندي فاش كرد: كن تيلور سفير وقت كانادا در ايران، در بحبوحه تسخير لانه جاسوسي و عمليات شكست خورده چنگال عقاب [طبس] به طور جدي براي سازمان سيا كار مي كرد و تيلور در گفتگو با گلوب اندميل و در پاسخ به اين پرسش كه آيا فعاليت هاي جاسوسي شما در ايران فاش شد يا خير، گفت: ايرانيان به هيچ وجه نمي توانستند اين موضوع را تحمل كنند و كشف اين ارتباط مي توانست تبعات بسيار سنگيني براي من به همراه داشته باشد.
اين روزنامه تصريح كرده بود: اگرچه فعاليت هاي جاسوسي تيلور از جمله جمع آوري اطلاعات براساس توافقي سري بين دول كانادا و آمريكا مخفي نگاه داشته شد اما چند سال بعد نقش وي در پناه دادن و سپس فراري دادن شش نفر از كارمندان سفارت آمريكا به خارج از ايران فاش شد كه البته با تقدير رسمي كاخ سفيد همراه بود.
رابرت رايت، مورخ معروف دانشگاه ترنت در جديدترين كتاب خود نوشته بود: جو كلارك، نخست وزير وقت كانادا از بيم اينكه افشاي جاسوسي يك ديپلمات كانادايي براي آمريكا تبعات سوءسياسي در داخل كشور به همراه داشته باشد، اصرار داشت اين همكاري و نقش تيلور مخفي بماند.
تيلور در واكنش به انتشار اين كتاب با عنوان «مامور ما در تهران» به گلوب اندميل گفت «فكر نمي كردم روزي اين راز فاش شود. اين موضوع براي 30 سال مخفي مانده بود و انتظار داشتم تا 30 سال ديگر نيز مخفي بماند». وي در واكنش به عبارت
«de facto CIA station chief» كه معادل «مسئول غيررسمي سيا» است و در كتاب رايت به عنوان يكي از القاب تيلور به آن اشاره شده بود، گفته بود «من دقيقا چنين نقشي در تهران داشتم».
گلوب اندميل مي نويسد: از آن زمان به بعد تمامي فعاليت هاي جاسوسي و اطلاعاتي آمريكا در ايران از طريق تيلور انجام مي گرفت و اطلاعاتي كه وي روزانه به آمريكا مخابره مي كرد توسط دو افسر ارشد در اداره تحليل اطلاعات اتاوا بررسي مي شد و در اختيار پت بلك، دستيار وزير اطلاعات و امنيت وقت كانادا قرار مي گرفت. اين اطلاعات سپس در اختيار كلارك و مك دانالد قرار مي گرفت و پس از آن به كنث كورتيس، سفير وقت آمريكا در كانادا منتقل مي شد.