منظور از مفتول چیست؟ اطلاعات زیاد و بعضاً اشتباهی درباره سیم مفتولی وجود دارد. به اعتقاد بسیاری از افراد مفتول یک رشته سیم باریک است که از فولاد ضد زنگ یا فولاد کم کربن ساخته میشود. اگرچه این تعریف میتواند تا حدودی درست باشد، اما تعریف دقیقی از سیم مفتول نیست! باید بدانید تعریف بالا تنها برای مفتول آهنی یا همان مفتول فولادی مناسب است.
چنانچه با محصولات مفتولی مانند توری مرغی، توری حصاری، سیم خاردار، توری گابیون ... سر و کار دارید، دانستن تعریف دقیق از سیم مفتول و همچنین مشخصات، نحوه تولید، انواع، کاربر و سایر خصوصیات مفتولها اهمیت بسیار زیادی خواهد داشت. اتفاقا در این صفحه به معرفی سیم مفتولها میپردازیم. توصیه میکنیم این مقاله را حتما مطالعه بفرمایید.
منظور از سیم مفتولی چیست؟
سیم مفتولی یک رشته سیم نازک و منعطف است که در جنسهای مختلف روانه بازار میشود. برخلاف باور عموم جنس مفتول تنها از فولاد یا آهن نیست، بلکه مفتولها میتوانند از جنس فولاد (مفتول فولادی)، مس (مفتول مسوار) یا حتی استیل (مفتول استنلس استیل) ساخته شوند.
بنابراین نمیتوان گفت تمام مفتولها از فولاد ضد زنگ ساخته شدهاند؛ اگرچه رایجترین انواع سیم مفتول در بازار سیم مفتولهای آهنی هستند. بنابراین زمانی که از سیم مفتول صحبت میکنیم، منظورمان رشته سیمی نازکی است که میتواند از جنس آهن، فولاد، مس یا استیل باشد. با این مقدمه اجازه دهید به ادامه مقاله بپردازیم.
مشخصات مفتول چیست؟
مشخصات سیم مفتولی با توجه به جنس مفتول تعیین میشود. برای مثال مفتول گالوانیزه در ضخامتهای 0.2 الی 9 میل تولید میگردد. در مقابل مفتول سیاه ضخامتی در بازه 1.2 الی 4 میل دارد. همچنین مفتول مس در ضخامت 1 الی 9 میل به فروش میرسد. با این حال یکسری از مشخصهها در این محصولات یکسان هستند. برای مثال تمام انواع سیم مفتول انعطاف پذیری بالایی دارند.
نحوه تولید سیم مفتول
نحوه تولید مفتول در کارخانه جات به این صورت است که در ابتدا شمس را در کورههای فوق داغ گداخته و آن را تا رسیدن به دمای 1200 درجه سانتی گراد حرارت میدهند. پس از گداختن شمش، به وسیله دستورالعملهای مکانیکی، شمش گداخته شده وارد دستگاه نورد میشود. البته تعداد دفعات هدایت شمش به داخل دستگاه نورد به ضخامت مفتول نهایی بستگی دارد. هرچه ضخامت سیم مفتول نهایی کمتر باشد، تعداد دفعات عبور شمش از دستگاه افزایش خواهد یافت.
پس از رسیدن شمش به ضخامت لخواه، مفتول حاصل باید فرایند خنکسازی را سپری کند. در این مرحله محصول باید از چند ایستگاه عبور کند. در ایستگاه اول 55 درجه، در ایستگاه دوم 92 درجه و در ایستگاه سوم مجددا 55 درجه از دمای مفتول کاسته خواهد شد. در نتیجه در ایستگاه پایانی دمای سیم مفتولی به 980 درجه سانتی گراد خواهد رسید.
انواع سیم مفتول
انواع مفتول چیست؟ همانطور که گفته شد، جنس سیم مفتولی میتواند بسیار متفاوت باشد. بر همین اساس مفتولها بسیار متنوع هستند.
به صورت کلی انواع مفتول به شرح زیر میباشند:
- سیم مفتول گالوانیزه
- سیم مفتولی سیاه
- سیم مفتول استیل
- سیم مفتولی مسوار
- سیم مفتول پی وی سی
مفتول گالوانیزه (مفتول سفید) و مفتول آرماتوربندی (مفتول سیاه) جزو خانواده مفتول آهنی هستند که اتفاقا فروش نسبتا بیشتری از سایر مفتولها دارند.
سیم مفتول گالوانیزه
مفتول گالوانیزه با استفاده از مفتول سیاه پس از طی فرایند گالوانیزاسیون تولید میشود. در این پروسه سطح مفتول را فلز روی میپوشاند. به طور کلی مفتول گالوانیزه به دو دسته گالوانیزه گرم و گالوانیزه سرد تقسیم میشود. این تقسیمات به دلیل تفاوت در فرایند گالوانیزاسیون به وجود آمده است.
سیم مفتولی سیاه
مفتول سیاه یکی از انواع مفتول فولادی است که در کورههایی با حرارت 750 تا 900 درجه سانتی گراد ساخته میشود. بسیاری به این نوع سیم مفتول نامهایی نظیر مفتول آنیل شده یا مفتول آرماتوربندی دادهاند. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره مفتول سیاه به صفحه https://fouladtofighi.com/%D9%85%D9%81%D8%AA%D9%88%D9%84-%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A8-%D8%A8%D9%86%D8%AF%DB%8C-%D8%A2%D8%B1%D9%85%D8%A7%D8%AA%D9%88%D8%B1%D8%A8%D9%86%D8%AF%DB%8C/ مراجعه کنید.
سیم مفتول استیل
یکی دیگر از انواع سیم مفتول، مفتول استیل است که معمولا از استیل ضد زنگ (استنلس استیل) ساخته میشود. این نوع مفتول از حرارت دادن استیل و کشیدن آن تا رسیدن به ضخامت دلخواه تولید میگردد.
سیم مفتولی مسوار
ماده اولیه ساخت مفتول مسوار مفتول آهنی است. در ابتدا مفتول آهنی مورد کشش قرار میگیرد تا ضخامت مدنظر را پیدا کند. سپس مفتول حاصل باید در دو وان مختلف، یکی برای اسیدشویی و یکی برای افزودن سولفات مس به سطح مفتول، عبور نماید.
سیم مفتول پی وی سی
یکی دیگر از انواع سیم مفتول، مفتول پی وی سی است که مشخصا از اضافه کردن روکش پی وی سی به سطح مفتول آهنی ساخته میشود. افزودن این روکش به سیم مفتولی باعث افزایش مقاومت محصول در برابر خوردگی و زنگ زدگی میشود.
نحوه عرضه مفتول در بازار
نحوه عرضه سیم مفتولی به بازار به دو صورت شاخه ای و کلاف است. در زمان خرید شما میتوانید باتوجه به نیاز خود اقدام به خرید مفتول شاخهای یا مفتول کلافی کنید.
شرح هر کدام از روشهای عرضه سیم مفتول در بازار به شرح زیر است:
- مفتول شاخه ای: یکی از پرکاربرترین روشهای عرضه انواع سیم مفتول شاخه ای است. در این نوع از محصولات، مفتول به صورت شاخه شاخه در بستههایی قرار میگیرد و به بازار عرضه میشود.
- مفتول کلاف: یک نوع دیگر از روشهای عرضه سیم مفتول، کلاف است. کلاف از در هم تنیده شدن سیم مفتولی به وجود میآید. معمولا مفتول کلاف شده طول بسیار زیادی دارد.
کاربرد مفتول چیست؟
کاربرد سیم مفتولی بسیار گسترده است. از رایجترین موارد استفاده مفتول میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ساخت توری حصاری (فنس)
- ساخت توری فلزی (مش)
- ساخت سیم خاردار
- آرماتوربندی
- قالب بندی
- تولید سیم جوش
- تولید فنر
اگر به کسب اطلاعات بیشتر درباره دنیای سیم مفتول، کاربرد سیم مفتول و موارد این چنینی علاقه دارید، حتما به صفحه منبع این مطلب مراجعه نمایید. در این صفحه از سایت فولاد توفیقی اطلاعات جامعی درباره انواع مفتول و کاربرد آن ارائه شده است.
قیمت انواع مفتول آهنی(فولادی)
قیمت سیم مفتولی برای بسیاری از افراد اهمیت زیادی دارد، چرا که مفتول آهنی، یعنی مفتول گالوانیزه یا مفتول سیاه، جزو پرفروشترین محصولات بازار هستند. بهتر است بدانید قیمت مفتول آهنی به عوامل مختلفی نظیر نرخ ارز، نرخ آهن، میزان عرضه و تقاضا و غیره بستگی دارد. با این تفاسیر شاید بپرسید بهترین کار جهت خرید مفتول چیست؟ در پاسخ باید گفت بهترین کار خرید مفتول از یک مرجع مناسب و معتبر نظیر فولاد توفیقی است. صنایع فولاد توفیقی محصولات خود را به صورت مستقیم از کارخانه به دست مشتری میرساند. بنابراین ثبت سفارش خرید از این سایت میتوان انتخاب معقولی باشد. چرا؟ چونکه قیمت مفتول در فولاد توفیقی منصفانه و پایین است. بنابراین خیال شما از بابت قیمت محصولات آسوده خاطر خواهد بود.
این محتوا تبلیغاتی است