سرویس سیاست مشرق- در میان انبوهی از گزارشها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل با نام «ویژههای مشرق» شما را در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامههای کشور قرار میدهیم.
در این ویژهنامه، نگاهی به آخرین مواضع جناحهای سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته میشود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافتهای مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید.
*********
گروهک های تروریستی که به صورت مستقیم از سوی آمریکایی ها و صهیونیست ها (و میدان داری ترکیه و اوکراین) حمایت می شوند از روز سه شنبه سیزدهم آذر حملات سنگینی را از چهار محور در شمال استان حماه آغاز کردند تا راه را برای ورود به مرکز استان (شهر حماه) باز کنند.
پیشروی گروهکها با استقبال رسانههای اصلاحطلب روبهرو شده است، روزنامه هممیهن ارگان فکری اصلاحطلبان ساختاری درباره ورود جولانی به صحنه سوریه در جملاتی عجیب همراه با توهین به مدافعان حرم نوشته است:
سوریه به واسطه حمایت قدرتهای خارجی نظیر آمریکا و ترکیه از گروههای شبهنظامی در شمال و شرق، و همچنین حضور ایران و روسیه در برخی دیگر از نواحی سوریه، بالکانیزه شده بود. شبهنظامیان شیعه که توسط نیروی قدس ایران، یا حزبالله یا متحدان عراقی آنها سازماندهی شده بودند، در آن زمان وارد معرکه شدند و اسد را نجات دادند. حضور این نیروها، نقش سربازان متعارف سوری را که عمدتاً سنی بودند، تحتالشعاع قرار داد اما سالها بعد، این شبهنظامیان شیعه، به جنگهای جدید در منطقه مشغول شدند و در نتیجه سربازان سوری به حال خود رها شدند و به ناگاه خود را در مقابل یک ارتش مسلح از گروههای جهادی یافتند و بنابراین فرار را بر قرار ترجیح دادند.
در بخش دیگری از این گزارش آمده است:
جولانی در عرصه عملی هم سعی کرده از طالبان الگو بگیرد. مانند طالبان سعی کرده سران قبایل و مردم عادی را با خود همراه کند و به آنها امان بدهد. طالبان در افغانستان با داعش میجنگد و جولانی هم در سوریه با داعش میجنگد. بهطور کلی رویکرد جولانی به غرب و کشورهای عربی مشابه با رویکرد طالبان است. او میخواهد بگوید که علیه تروریستهایی که به دنبال ریختن خون بیگناهان هستند ارجح است چراکه او با همین تروریستها در حال نبرد است.
روزنامه اعتماد نیز از فرصت تحرک تروریستها استفاده کرده و با آمیختنش در سیاست داخلی مینویسد:
جریان بداخلاق افراطی هماکنون نیز با حمله به پزشکیان، ماموریت گذشته خود را برای فروپاشی اجتماعی ایران انجام میدهد. شرایط منطقه میگوید بحران و خطر بسیار نزدیکتر از ان است که در تصورمان میگنجد. اما ایران و ایرانیان تجربیات فراوانی دارند که از پس چنین هیولاهای وحشی برآمدهاند. بحران منطقه با همه دهشتانگیزیهایش برای ایران یک فرصت بزرگ است. فرصتی که نسل امروز را در تاریخ ماندگار میکند.
در روزهای اخیر جریان چپ رادیکال در اقدامی جالب توجه تلاش کرده است از جولانی یک مسلمان میانهرو ساخته و تکفیر را تقدیس کند.
از سویی این جریان در تداکر آن است که برحان سیاسی در سوریه را به داخل گره زده تا بتواند با فضاسازیهای خاص از نظام در بزنگاه امتیاز بگیرد، ایجاد ترس از سوریهای شدن ایران و تهدید به جنگ مسلحانه خیابانی بخشی از این تدارکات است.
فائزه هاشمی، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ایران در یک فایل ویدئویی، خطاب به روسای قوای قضائیه و مقننه، سوالاتی را درباره قانون عفاف و حجاب، خواستار آن شد که این قانون را پس بگیرند و آن را به دولت ابلاغ نکنند!
روزنامه سازندگی با انتشار این متن نوشته است:
حال با توجه به مشکلات لاینحل داخلی که امیدواریم لاینحل نباشد و البته آقای پزشکیان هم چندین بار تاکید کردند که مشکلات بسیار است. همچنین شرایط پیش آمده در سطح منطقه و سیاست خارجی آیا این قانون هدفش فقط نشان دادن اقتدار به مردم نیست؟ در پایان سخنانم به این موضوع اشاره میکنم که به نظر میرسد پس گرفتن و لغو این قانون در شرایط فعلی تنها راهکار است زیرا حتی اصلاح آن هم نمیتواند این قانون را درست کند. بنابراین توصیه میکنم کمی هم که شده به منافع ملیمان فکر کنیم و به فکر مردم خودمان در ایران باشیم.
نگاه صفر و صدی در اجرای لایحه که گروهی آن را مطلقا غیرقابل اجرا دانسته و گروه دیگر روی اجرای تام و تمام آن تأکید دارند نیز با شرایط موجود همخوانی ندارد.
بیشک فشار برای اجرای بدون اصلاح لایحه فعلی در شرایط موجود که پروکسیهای آمریکایی - صهیونیستی با تابلو تکفیر دوباره فعالشده است، تمرکز داخلی را برهم زده و دولت، مجلس و حتی فراجا را در پرداخت به آن دچار چالش خواهد کرد، افرادی چون فائزه این روزها به دنبال چنین چالشی میگردند.