به گزارش مشرق به نقل از بی باک، مبارزین وال استریت که در مقابل نظام لیبرال سرمایه داری آمریکا قیام کرده اند همیشه در مبارزه یک نقاب خاص به صورت دارند و این نقاب بر گرفته از چهره ی یکی از مبارزین اسطوره ه ایی مبارزه با نظام سرمایه داری است.
بعد از کشف قاره ی آمریکا توسط "کریستف کلمب" و "آمریکا وسپوس"، به تدریج مهاجرانی از کشورهای اروپایی که اغلب انگلیسی، فرانسوی، ایرلندی و اسپانیایی بودند، آن را اشغال کردند. با قطعی شدن قیمومیت بریتانیا بر این سرزمین در حدود نیمه قرن 18 و ایجاد مشکلاتی برای مستعمره نشینان آمریکا، گام هایی برای استقلال این کشور برداشته شد. این حرکت موجب برپایی جنگ های 6 ساله ای بین ارتش متشکل از نیروهای مستعمره نشین و ارتش بریتانیا شد. در سال 1783 میلادی انگلستان رسماً استقلال آمریکا را به رسمیت شناخت. انقلاب آمریکا به رهبری سرمایه داران و برای حفظ و گسترش ثروت آنان به پیروزی رسید. بعد از انقلاب و در مرحله ی نظام سازی نیز اصلی ترین موضوع برای پایه گذاران نظام ایالات متحده، تداوم و گسترش منافع اقلیت سرمایه دار بود. همان هایی که در جنبش تسخیر وال استریت از آنها با عنوان 1%ها نام برده می شود.
" گي فاكس " (1570-1606) يك كاتوليك بود كه در اثر ظلم و ستم كليساهاي ديني ، نقشه اي براي نابودي كاخ پادشاه و واژگوني سلطنت كليساي پروتستان در انگليس كشيده بود اما او نتوانست نقشه خود را عملي كند چون در برج لندن دستگير و زنداني شد و به مدت چهار روز به دستور مستقيم پادشاه " جيمز اول " مورد شكنجه و اذيت قرار گرفت. تا اينكه سرانجام به دنبال توطئه اي كه عليه او درست كرده بودند ، مجرم شناخته شد و به اعدام از طريق آويزان كردن ، كشيده شدن و نيز قطعه قطعه شدن محكوم كردند.
در اوايل دهه 1980 ميلادي ، هنرمندي به نام " ديويد لويد " و نويسنده اي به نام " آلن مور" ، رمان تصويري با نام " وي براي انتقام گيري " تهيه كردند كه درباره ي مبارزي به اسم " وي" بود كه ماسكي به چهره داشت و عليه دولت بريتانيا مي جنگيد. لويد پيشنهاد داد تا اين مبارز لباس محلي گي فاكس را به تن داشته باشد.
لويد بعدا نيز در يادداشتي با عنوان " آن سوي لبخند نقاشي شده " در سال 1983 ميلادي بيان كرد كه " ما نبايد هر سال در روز 5 نوامبر به ياد گي ناراحت باشيم بلكه بايد براي تلاش او در جهت نابودي كاخ پادشاه جشن بگيريم ."
پيوند هنر و اين نشانه ي اعتراض سال ها بعد در سال 2006 ميلادي در فيلمي به نام " وي براي انتقام گيري " كه بر اساس اين رمان ساخته شده بود ، دوباره خود را نشان داد.
اما در صحنه ي حركت هاي اجتماعي ماسك وي براي اولين بار در سال 2008 ميلادي توسط گروه هكرهاي بي نام به عنوان چهره ي عمومي آنان در اعتراض بر ضد يك فرقه ي منحرف ديني استفاده شد.
پس از اين نيز معترضان به نظام سرمايه داري به عنوان دومين گروه كه در سال 2011 ميلادي در يك صفحه ي فيس بوك از همه ي اعتراض كنندگان براي حركت اعتراضي مسالمت آميز و جمع شدن در كنار هم در روز 5 نوامبر عليه حاكميت شركتي و بي عدالتي اجتماعي دعوت كرده بودند . تصويري از اين ماسك را نشان دادند.
اكنون پس از چهارصد سال به عنوان نشانه ي اعتراض جهاني عليه سرمايه داري در آمريكاي جنوبي ، آمريكاي شمالي ، اروپا ، كره جنوبي و هنگ كنگ اين ماسك مورد استفاده قرار ميگيرد.