تعلیق رسمی فدراسیون تیراندازی با کمان و افزایش احتمال تعلیق جودو، دو خبری بود که روز یکشنبه به فاصله چند ساعت از سوی رسانه ها مخابره شد تا دوباره عملکرد ضعیف وزارت ورزش و جوانان و اشتباه در عزل چند رییس فدراسیون در ذهن اهالی ورزش تداعی شود.

به گزارش خبرنگار ورزشی مشرق، شاید خود وزیر تعاون سابق هم فکر نمی کرد حضور 16 ماهه اش در وزارت ورزش و جوانان اینقدر با حواشی همراه باشد . حاشیه هایی که بسیاری از آنها حاصل بی تدبیری در تصمیمات و مشاوره های غلط و برخی نیز آمیخته با بطن ورزش است و صد البته رابطه مستقیمی با انتخابات کمیته ملی المپیک دارد؛‌ انتخاباتی که روسای فدراسیون ها نقش اساسی در آن دارند و با توجه به نزدیک بودن پایان عمر دولت دهم،‌ این ارگان غیر دولتی می تواند پاتوق خوبی برای ادامه فعالیت ورزشی افراد مورد حمایت شخص وزیر و معاونانش باشد.



از مهمترین معضلاتی که وزارت ورزش از بدو تاسیس با آن رو به رو بوده، مسئله تعلیق فدراسیون ها و در برخی مواقع تعلیق کل ورزش کشور است. این موضوع هم رابطه ای مستقیم با جا به جایی های شتابزده روسای فدراسیون ها دارد.

استارت موضوع تعلیق فدراسیون ها از زمانی خورده شد که تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی 2006 آلمان ناکام ماند و محمد علی آبادی رییس وقت سازمان تربیت بدنی، شبانه محمد دادکان را از ریاست فدراسیون فوتبال برکنار کرد. این برکناری همانا و تعلیق چندین ماهه فوتبال ایران همانا.

با گذشت نزدیک به 6 سال از آن واقعه،‌ فدراسیون های زیادی سایه تعلیق را بالای سر خود احساس کردند و وزارت ورزش و کمیته المپیک مجبور شدند بر خلاف میل باطنی خود مقابل موضوع تغییر اساسنامه فدراسیون ها سر تعظیم فرود آورند. اساسنامه ای که در زمان محسن مهرعلیزاده تنظیم و به وزیر ورزش (رییس سازمان تربیت بدنی) این اختیار را می دهد که رییس فدراسیون را بدون برگزاری مجمع عمومی عزل و فرد دیگری را جایگزین او کند. کمیته بین المللی المپیک و فدراسیون های جهانی این موضوع را خلاف اساسنامه های خود دانسته و عنوان کرده اند قانون داخلی فدراسیون های ورزشی ایران باید هر چه سریعتر تغییر کند.

البته مسئله به اینجا هم ختم نشده و طی حدود 9 ماهی که از سال 91 می گذرد، چند فدراسیون در کش و قوس تعلیق بودند. این موضوع در آستانه المپیک لندن رنگ و بوی جدی تری گرفت ولی در نهایت مسئولان کمیته بین المللی المپیک موافقت خود را با حضور ورزشکاران ایران در لندن اعلام کردند.

پس از المپیک دوباره قضیه تعلیق جدی شد و در حال حاضر فدراسیون تیر و کمان در تعلیق کامل به سر می برد و حق حضور در مسابقات بین المللی را ندارد.

بر این اساس خبرنگار مشرق نگاهی به فدراسیون های در خطر تعلیق و یا تعلیق شده کرده است که در ادامه می آید:

قایقرانی

بسیاری از مسائل مربوط به تعلیق را باید مرتبط با جا به جایی های رییس پاروزنان دانست. 31 اردیبهشت امسال بود که از وزارت ورزش خبر رسید احمد دنیا مالی از فدراسیون قایقرانی برکنار و شروین اسبقیان مدیر کل ورزش و جوانان آذربایجان غربی جای او را گرفته است.

البته در این روز 3 رییس فدراسیون دیگر نیز برکنار شدند ولی ترکش های برکناری دنیا مالی بیش از بقیه بود.

دنیا مالی که زمانی معاون قالیباف در شهرداری تهران بود به واسطه ارتباطات بین المللی که داشت، خیلی سریع پای فدراسیون جهانی را به این مسئله باز کرد. پیش از او هم روسای فدراسیون زیادی در چند سال اخیر برکنار شده بودند ولی هیچ برکناری در تاریخ ورزش ایران به اندازه برکناری دنیامالی (البته پس از برکناری دادکان) پر هزینه نبود.



اولین موضوعی که پس از این موضوع به ذهن مسئولان و اهالی ورزش متبادر شد، ‌احتمال  سوختن سهمیه های ایران در المپیک بود.
موضوعی که در نامه فدراسیون جهانی به مسئولان وزارت ورزش نیز به چشم می خورد. البته در نهایت این قضیه با رایزنی مسئولان کمیته المپیک ختم به خیر شد ولی عملکرد پاروزنان ایرانی در المپیک با توجه به حواشی این رشته چندان جالب نبود.

اول شهریور ماه 90 بود که اسبقیان با برگزاری مجمع انتخاباتی، خودش را در غیاب نماینده کمیته ملی المپیک،‌ رییس فدراسیون قایقرانی کرد. پس از این اتفاق گمان می شد فدراسیون جهانی او را به رسمیت بشناسد ولی این اتفاق نه تنها نیفتاد بلکه آنها مجددا خواستار ارائه توضیحات مسئولان ورزش ایران شدند.

در ادامه سایت‌ فدراسیون‌ جهانی (آب های آرام ،‌ رویینگ و بادبانی‌) ، نام "اسبقیان" را به رسمیت نشناختند و همچنان از نام دنیامالی به عنوان رئیس فدراسیون قایقرانی ایران نام بردند. پس از چند روز، سایت رسمی فدراسیون جهانی نام رئیس جدید این رشته ورزشی در ایران را به رسمیت شناخت. نکته جالب اینکه دوباره نام اسبقیان حذف و دنیامالی جایگزین او شد.

پس از کش و قوس های فراوان هنوز هم مشخص نیست موضع دقیق فدراسیون جهانی نسبت به قایقرانی ایران چیست. شاید آنها منتظر تعیین تکلیف بحث تعلیق کل ورزش ایران هستند.

تیراندازی با کمان

برکناری کریم صفایی رییس پر حاشیه فدراسیون تیروکمان زودتراز دنیامالی و اواخر سال 90 اتفاق افتاد ولی تبعات آن ماه ها بعد مشخص شد. درست پیش از المپیک لندن بود که ميلاد وزيري» و «زهرا دهقان» دو کماندار المپیکی ایران با مسئولان فدراسیون اختلاف پیدا کردند و تا آستانه اخراج هم پیش رفتند و قرار شد نفرات دیگری جایگزین آنها شوند ولی در نهایت موضوع منتفی شد.

شجاعی سرپرست این فدراسیون قبل از المپیک اعلام کرد کریم صفایی رییس برکنار شده تیراندازی به مسئولان فدراسیون جهانی اعلام کرده که برکنار شده و این در حالی است که دوره ریاست او به اتمام رسیده است.



پس از این اتفاق بود که مسئولان فدراسیون جهانی، کمیته المپیک ایران را تهدید کردند در صورت عدم پاسخگویی، کمانداران ایران حق حضور در المپیک را نخواهند داشت. خوشبختانه این اتفاق هیچ گاه عملی نشد ولی حواشی تیراندازی با کمان همچنان ادامه داشت و ورزشکاران این رشته کار خاصی در المپیک نکردند.

شجاعی در حالی اوایل مهرماه جاری در انتخابات به عنوان رییس این فدراسیون انتخاب شد که بازهم نماینده کمیته المپیک در انتخابات حضور نداشت. با گذشت حدود 70 روز از انتخابات تیراندازی با کمان و آرامش حدودی این رشته، روز یکشنبه خبر تعلیق رسمی این رشته رسما اعلام شد.

بر این اساس فدراسیون جهانی تیروکمان در نامه‌ای به مسئولان ورزش ایران اعلام کرد که تیر و کمان ایران تعلیق است و فدراسیون ایران تا پایان سال میلادی (حدود 2 هفته دیگر) فرصت دارد تا با برگزاری مجمع عمومی این فدراسیون به ریاست کریم صفایی که به تازگی از بازداشت خلاص شده است، تکلیف حضور ایران در میادین بین‌المللی را مشخص کند.

شجاعی سرپرست این فدراسیون در واکنش به این خبر اعلام کرده اگر تعلیق انجام شود و به جام جهانی نرویم، چه اتفاقی می‌افتد؟ به جای آن به کارهایی که باید در این چند سال به آن می‌پرداختیم و نشده می‌رسیم. کارهایی مثل جوانگرایی !

دوچرخه سواری

برکناری زنگی آبادی از ریاست فدراسیون دوچرخه سواری همزمان با دنیامالی در اردیبهشت امسال بود. زنگی آبادی عنوان کرده بود وسط یک جلسه،‌ با تلفن به او خبر برکناری او را داده اند و خسرو قمری را جایگزین او کرده اند.

پس از این اتفاق بود که فدراسیون جهانی اعلام کرد، ‌فدراسیون ایران تعلیق است ولی ورزشکاران ایرانی حق حضور در المپیک لندن را دارند و پس از آن نمی توانند در رویدادی بین المللی قبل از اصلاح اساسنامه و بازگرداندن زنگی آبادی شرکت کنند.



شهریور ماه امسال و پس از برگزاری مجمع انتخاباتی این فدراسیون که باز هم در غیاب نماینده کمیته المپیک برگزار شد،‌ سایت فدراسیون جهانی دوچرخه سواری همچنان زنگی آبادی را رییس قانونی این فدراسیون می دانست و جلوی نام ایران ستاره ای قرمز مبنی بر تعلیق فعالیت های بین المللی این فدراسیون گذاشته بود. مسئولان فدراسیون جهانی همچنین در نامه ای به وزارت ورزش ایران عنوان کرده بودند "تا وقتی اساسنامه فدراسیون دوچرخه‌سواری ایران اصلاح نشود، برگزاری هرگونه انتخابات را قبول ندارد و ایران تنها می‌تواند مسابقات داخلی برگزار کند"

اخیرا نیز مسئولان این فدراسیون در نامه ای به فدراسیون جهانی اعلام کرده اند به زودی اساسنامه اصلاح شده فدراسیون را ارسال خواهند کرد.

جودو

تغییرات در فدراسیون جودو اسفندماه سال قبل انجام و رستگار جایگزین امینی شد. تغییری که با استقبال اهالی این رشته مواجه بود ولی این قضیه زیاد به مذاق فدراسیون جهانی خوش نیامد.



پس از المپیک و در حالی که نمایندگان المپیکی ایران به خاطر مصدومیت نتوانستند روی تاتامی بروند،‌ کنفدراسیون جودوی آسیا ایران را از حضور در مسابقات محروم کرد. مسئولان فدراسیون هم در پی این اتفاق اعلام کردند مشکل فقط در آسیا است و می توانیم در مسابقات جهانی شرکت کنیم !

البته جنس تعلیق جودو با سایر رشته ها متفاوت بود. زیرا مسئولان جودوي ايران متهم به دادن رشوه در مسابقات بین المللی ازبكستان بودند. بر همین اساس فدراسيون جودوي ايران تا زمان برگزاري اجلاس هيئت رئيسه جودوي آسيا در كويت تعليق موقت شد.

در ادامه و با غیبت ایران در مسابقات بین المللی جودو مانند مسابقات تیمی جهان و یا مسابقات جایزه بزرگ جهان ، این شائبه به وجود آمد که جودوکاران ایرانی به طور کامل از حضور در مسابقات بین المللی محروم هستند ولی رییس فدراسیون این قضیه را انکار کرد و از اعزام جودوکاران به مسابقات مهم جهانی خبر داد.

چند روز پیش نیز رودکی کاپیتان تیم ملی جودو در مصاحبه ای به شدت از عملکرد رییس فدراسیون انتقاد و تاکید کرد رستگار،‌ وی را تهدید کرده است. رییس فدراسیون جودو نیز در واکنش به این صحبت ها برای رودکی آرزوی موفقیت کرد.

به نظر می رسد جودو همچنان آبستن حوادث زیادی است.

شنا ، شیرجه و واترپلو

برکناری آیت اللهی از ریاست فدراسیون شنا اولین حکم عباسی در وزارت ورزش و جوانان بود که شهریورماه سال 90 اتفاق افتاد. برخی عنوان کردند که وی پس از این اتفاق به فدراسیون جهانی ایمیل زد که با دخالت دولت برکنار شده و حضور جعفری در این فدراسیون غیر قانونی است. البته، این موضوع هیچوقت به شکل رسمی عنوان و تایید نشد.



آیت اللهی که خودش را پسر ورزش ایران می دانست در حالی از این سمت کنار رفت که در اقدامی عجیب،‌ جانشین او هم پس از چند ماه برکنار شد و برانوش نیک بین به فدراسیون شنا رفت.

در اواخر تابستان امسال در حالی موضوع تعلیق فدراسیون شنا از سوی فدراسیون جهانی مطرح شد که ابتدا تصور می شد این تعلیق به خاطر رفتن جعفری از فدراسیون شنا است ولی بعدا مشخص شد قضیه به برکناری آیت اللهی باز می گردد و فدراسیون جهانی،‌ ایران را تهدید کرده وی باید به فدراسیون بازگردد.

نیک بین سرپرست فدراسیون هم این مسائل را شیطنت رسانه ها می خواند تا اینکه تيم ملي واترپلوي جوانان ايران به خاطر تعلیق شنا، از راهيابي به مسابقه‌هاي آسيايي قزاقستان بازماند و سهميه حضور در مسابقه‌هاي جهاني سال آينده را نيز از دست داد . از آنجايي كه در مسابقه‌هاي آسيايي بازيكنان رده سني زير 19 سال و در مسابقه‌هاي جهاني در رده سني زير 20 سال اجازه شركت در بازي‌ها را خواهند داشت، عملا يك نسل از واترپلوي جوانان ايران در طوفان امروز ورزش كشور از دست رفت.

کشتی

ورزش اول کشور نیز طعم تلخ احتمال تعلیق را طی ماه های اخیر چشیده است. این موضوع از زمانی آغاز شد که آذرماه سال گذشته یزدانی خرم برکنار و خطیب جایگزین او شد. خطیب  بعد از پیروزی انقلاب تا دو سال پیش مدیر کل تربیت بدنی استان تهران بود و کارنامه ضعیفی در مدیریت باشگاه پرسپولیس و پست 30 ساله خود به جای گذاشته بود.

یزدانی خرم پس از برکناری وعده داده بود طبق قوانین فیلا، کشتی ایران تعلیق می شود ولی درخشش فرنگی کاران در المپیک لندن این مسائل را از ذهن کشتی دوستان پاک کرد. البته ناداوری در مسابقات کشتی المپیک که باعث اعتراض زیاد ایرانیان به فیلا شده بود باعث شد مارتینتی رییس فدراسیون جهانی کشتی تهدید کند اگر این اعتراضات ادامه یابد کشتی ایران تعلیق می شود !



پس از المپیک بحث عدم هماهنگی اساسنامه فدراسیون کشتی ایران با فدراسیون جهانی و نیز طولانی شدن پروسه انتخاب رییس فدراسیون مطرح و عنوان شد این موضوع در نهایت به تعلیق کامل کشتی ایران می انجامد. در آن زمان خطیب که رابطه خوبی با مسئولان کمیته ملی المپیک ندارد اعلام کرد آنها به دنبال تحریک فدراسیون جهانی برای فشار آوردن به وزارت ورزش و فدراسیون کشتی ایران هستند.

چندی پیش نیز فدراسیون جهانی در نامه ای به ایران اعلام کرد منتظر تشکیل مجمع فدراسیون و انتخاب رییس کشتی است. باید منتظر ماند و دید نتیجه این جدال چه خواهد شد.

در کنار این فدراسیون ها ‌باید به برکناری روسای فدراسیون های اسکیت و پهلوانی و زورخانه ای نیز اشاره کرد که بیش از پیش کمیته بین المللی را روی ورزش ایران حساس کرده است؛ حساسیتی که ممکن است تاوان سنگینی برای وزارت ورزش در آستانه انتخابات کمیته ملی المپیک داشته باشد.

به نظر می رسد اگر مسئولان وزارت ورزش به این سئوال پاسخ دهند که دستاورد تغییر روسای فدراسیون ها در یک سال گذشته چه بوده و روسای جدید چه کار خاصی برای رشته تحت امر خود انجام داده اند که افراد قبلی نمی توانستند انجام دهند، ‌بسیاری از مسائل روشن خواهد شد. جوابی که رابطه مستقیم با انتخابات کمیته المپیک خواهد داشت.

* آیا شایعه تعلیق یک واقعیت است؟

بر صحت این موضوع نباید شک کرد که برخی مسئولان و اطرافیان این مسئولان و مشاوران مرتبط با برخی رسانه ها، در پررنگ کردن و ترساندن مسئولان و افکار عمومی از تعلیق و نزدیک بودن این موضوع نقش مهمی دارند. به نظر می رسد بسیاری از تحلیل ها و اخبار در این زمینه، به صورت یکجانبه و البته سریع، در اختیار رسانه های خاص و مسئولان جهانی رشته ها  قرار می گیرد و آنها بر این اساس، ورزش ایران را تهدید می کنند.

درست است که روش های وزارت ورزش در حذف روسای فدراسیون ها، یادآور برخی برکناری های سنگالی است اما نمی توان منکر این شد که قریب الوقوع و حتمی نشان دادن تعلیق، سیاست برخی افراد و مسئولان برای امتیاز گرفتن و کوبیدن طرف مقابل است نه دلسوزی برای ورزش کشور. البته، نباید از یاد برد که هم ساده انگاری و هم بزرگ نمایی، هر دو آفتی است که این روزها ورزش در این موضوع با آن مواجه شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • ۰۰:۳۳ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۲
    0 0
    وزیر ورزش باید استیضاح بشه
  • ۰۱:۴۹ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۲
    0 0
    دكتر عباسي را خبر دهيد
  • ۱۴:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۲
    0 0
    همه مسیرها به انتخابات ختم می شود
  • ناشناس ۱۳:۴۱ - ۱۳۹۱/۰۹/۲۷
    0 0
    عجب نتیجه گیری آبکی ای. شما به عنوان یک رسانه حتی با فرض اینکه تعلیق فقط یه تهدید دور از ذهن و غیر عملی باشه که اینطور هم نیست با این تحلیل ها به جای اینکه مسئولان رو تحت فشار بزارین از کارهای غیر اصولی شون دست بردارن رسما دارین ازشون حمایت میکنین. متاسفم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس